نخست وزیر منتخب لبنان روز شنبه ۲۶ سپتامبر/ چهارم مهرماه، پس از ملاقات با میشل عون رئیسجمهوری این کشور در کاخ بعبدا، در یک سخنرانی تلویزیونی استعفای خود را از سمتش اعلام کرد.
مصطفی ادیب در این سخنرانی ضمن عذرخواهی از مردم لبنان، دلیل استعفای خود را از میان رفتن «توافق پیشین» برای تشکیل دولت عنوان کرده است.
ادیب، سفیر لبنان در آلمان در روز ۱۰ شهریور/ ۳۱ اوت با توافق احزاب لبنانی بهعنوان نخست وزیر آینده این کشور معرفی شده بود. او در هفتههای گذشته سعی کرده بود کابینهای متشکل از متخصصان مستقل برای انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی در لبنان تشکیل دهد.
در روز چهارم اوت/ ۱۴ مردادماه امسال، بر اثر انفجار شدید در بیروت، پایتخت لبنان، دستکم ۲۲۰ نفر کشته، هزاران نفر زخمی و بیش از نیمی از این شهر ویران شد.
مقامهای لبنان، منشأ انفجار را یک انبار نیترات آمونیوم در بندر بیروت اعلام کردند. در روزهای بعد مردم خشمگین لبنان در شهرهای مختلف این کشور به خیابانها آمدند و مسئولان هیات حاکمه لبنان را «قاتل» کشتهشدگان این انفجار نامیدند. در این تجمعات، دهها هزار نفر در میدان شهدای بیروت جمع شدند و مراسم اعدام نمادین میشل عون رئیس جمهور لبنان، سید حسن نصرالله رهبر حزب الله و حسان دیاب نخست وزیر لبنان را اجرا کردند.
معترضان همچنین خواستار استعفای دولت و خلعسلاح حزبالله، گروه تحت حمایت ایران شده بودند.
کشور لبنان سالهاست با یک بحران اقتصادی ویرانگر دست و پنجه نرم میکند که در آخرین نتایج حاصله از این بحران اقتصادی، لبنان در ماههای گذشته حدود ۸۰ درصد از ارزش پول خود را از دست داده است.
سازمانهای سیاسی مخالف و فعالان مدنی در این کشور اما وجود فساد ساختاری در دولت و دخالت ایران در امور داخلی لبنان را از عوامل اصلی رکود اقتصادی در این کشور قلمداد کردهاند.
اعلام استعفای مصطفی ادیب اما ضربهای به تلاشهای امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه برای شکستن بن بست سیاسی در این کشور بحران زده وارد خواهد کرد.
امانوئل مکرون، روز ۱۶ مرداد / ششم اوت و دو روز پس از آتشسوزی و انفجار مهیب در بیروت، وارد پایتخت لبنان شد و از مسئولان دولتی لبنان خواست تا اصلاحات لازم را انجام دهند تا کشور از بحران اقتصادی خارج شود.
او در این سفر خود به لبنان به مقامهای دولتی این کشور هشدار داد: «اگر اصلاحات انجام نشود لبنان همچنان در مشکلات غرق خواهد شد.»
مکرون همچنین یکبار دیگر در روز یک سپتامبر/ ۱۱ شهریورماه با سفر به لبنان در حاشیه دیدار با میشل عون، رئیس جمهوری این کشور هشدار داد اگر رهبران سیاسی لبنان نتوانند در عرض سه ماه دست به اصلاحات بزنند و کشور را وارد مسیر جدیدی کنند، با تحریمهای اقتصادی مواجه خواهند شد.
در همین زمینه:
چه مبارک سحری بود و چه فرخنده خبری!!
البته برای حامیان مقاومت در برابر بهتر شدن زندگی میلیونها
لبنانی و سرمشق شدن برای دیگران که در منجلاب حکومتهای
مذهبی خاورمیانه گیر کرده اند و البته حامیان جهانی انان که داغ
بعضیها را تازه میکند.از بزرگترین حامیان تحجر که عبارت است
از:حزب دمکرات امریکا،انگلیس،المان،فرانسه در غرب و روسیه
و چین در شرق و چپهای وطنی همیشه مخالف غرب و البته همیشه
ساکن غرب تا سینه زنان زیر علم روسیه و چین و صد البته گلوبالیستها.
البته نباید در این میان دور علی گلابی برداشتن *امانوئل مکرون* را
هم از یاد برد. ژست انچنانی در ویرانه بندر بیروت و ملاقات و استمالت
از نماینده حزب الله و اداهای انسان دوستانه البته به شیوه فرانسوی
و هم زمان مخالفت با ممنوعیت فعالیت فرقه تروریستی حزب الله عامل اصلی نابسامانی لبنان در فرانسه، فقط باید گفت یا بلعجب!
گفتم این روی فرشتهست عجب یا بشر است
گفت: این غیر فرشتهست و بشر هیچ مگو
حمید / 26 September 2020