حمیدرضا حاجی‌بابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس از «آمادگی کامل» دولت به‌ویژه محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه برای اجرایی کردن مصوبه مجلس در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان خبر داده است. این در حالی است که کمیسیون اجتماعی مجلس پیش‌تر اعلام کرده بود که این همسان‌سازی از «اول مردادماه» اجرایی خواهد شد.

به‌گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حاجی بابایی روز شنبه پنجم مهرماه با اشاره به نشست مشترک خود با رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: 

«مقرر شده از محل قانون بودجه (بند واو تبصره ۲)، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری در قانون بودجه ۱۳۹۹، مستند به ماده ۱۲ قانون برنامه ششم، که ۵۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده بود و ۳۲ هزار میلیارد تومان برای بازنشستگان تامین اجتماعی اختصاص یافته است، تخصیص یابد. ۱۸ هزار میلیارد تومان باقیمانده نیز برای بازنشستگان لشگری و کشوری اختصاص می‌یابد.»

او همچنین گفته اکنون که دولت اراده کرده است که مواد ۱۲ و ۳۰ قانون برنامه ششم اجرایی شود، باید کمک کنیم تا این قانون دقیقا اجرا شود.

به‌گفته حاجی بابایی، ماده ۱۲ در مورد همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اجرایی شده و مجلس و دولت در حال حاضر در آستانه اقدام برای اجرایی کردن ماده ۳۰ قانون برنامه ششم هستند.

محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، روز ۲۸ تیرماه امسال در یک برنامه تلویزیونی از افزایش حقوق بازنشستگان از اول مهرماه سال جاری خبر داده و گفته بود همه بازنشستگان کشوری و لشکری از اول مهر معادل ۹۰ درصد حقوق شاغلان فعلی را دریافت خواهند کرد.

هم‌زمان با اعلام این خبر از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه، عباس گودرزی، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به نشست اخیر کمیسیون اجتماعی با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعلام کرده بود که در این نشست مقرر شده همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از «اول مرداد ماه» اجرایی شود.

در همین زمینه: وعده افزایش حقوق بازنشستگان از مهرماه

پیش‌تر عباس گودرزی، نماینده بروجرد در مجلس هم «ساماندهی صندوق‌های بازنشستگی» را یکی از اولویت‌های مجلس قلمداد کرده و اعلام کرده بود «همسان‌سازی حقوق بازنشستگان» در «اول مردادماه» اجرایی خواهد شد.

حمیدرضا حاجی‌بابایی اما در گفته‌های امروز خود تأکید کرده برای اجرای کامل ماده ۳۰ قانون برنامه ششم، مبنی بر همسان سازی حقوق بازنشستگان مبلغ ۲۸ هزارمیلیارد تومان نیاز است و از سوی دیگر اصلاحیه بند واو تبصره ۲ نیز باید انجام پذیرد.

او گفته: «در طرح مجلس برای کالاهای اساسی علاوه بر ۳۰هزار میلیارد تومان برای تامین کالاهای اساسی باید مبلغ ۱۰ هزارمیلیارد تومان برای تکمیل اعتبار احکام بازنشستگان کشوری و لشگری در نظر گرفته شود تا هم در مصوبه، قانون رعایت شود و هم اعتبارلازم برای شش ماه پیش‌بینی شود.»

به‌گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس، از آنجا که دولت برای اجرای این قانون از ابتدای فروردین اعتبار لازم را در اختیار ندارد، این قانون از ابتدای مهرماه سال جاری اجرایی می‌شود.

قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی برای ارتقای حقوق بازنشستگان، روز ۲۵ تیر ماه و پس از ۱۱ سال معطل ماندن، به‌تصویب هیات دولت رسید.

در ماه‌های گذشته، جمع زیادی از بازنشستگان کشوری ایران با برپایی چندین تجمع در مقابل ساختمان مجلس یا جلوی ادارات و سازمان‌های مربوطه در شهرستان‌ها به خلف وعده مسئولان دولتی برای افزایش حقوق‌شان اعتراض کردند.

بازنشستگان بارها در تجمعات مختلف از مقامات دولتی خواسته‌اند حقوق‌شان باید بر اساس خط فقر افزایش یابد.

حسین غلامی، فعال صنفی بازنشستگان کشوری، در اواخر بهمن ماه ۹۸ با اشاره به وضعیت معیشت و بیمه‌های درمانی بازنشستگان در سراسر کشور اعلام کرده بود که بیش از ۹۰ درصد بازنشستگان کشور زیر خط فقر هستند.

محمدحسن موسیوند، عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته هم اوایل خردادماه درباره وضعیت مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی گفته بود: 

«سازمان تأمین اجتماعی باید مستمری بازنشستگان را به دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برساند تا در سال ۹۹ هیچ بازنشسته‌ای کمتر از این میزان را دریافت نکند؛ در غیر این صورت باید با اضافه کردن روش‌های غیرنقدی مانند اعطای بن کالا، سبد کالا، در نظر گرفتن تخفیف‌های مناسب از فروشگاه‌های زنجیره‌ای پُرمراجعه و محبوب این کاستی را جبران کند. وگرنه مستمری‌بگیران در سال ۹۹ روزهای سخت‌تری را در پیش رو خواهند داشت.»

در همین زمینه: