تهران به تقاطعی برای چرخش و انتشار ویروس کرونا به سراسر کشور تبدیل شده است. سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد با لغو دورکاری‌‌ها و افزایش تردد، شرایط تهران پیچیده شده است. علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت کرونا در تهران هشدار داد که پایتخت به شرایط اسفند سال گذشته بازمی‌‌گردد.

کرونا در ایران: وضع تهران به اسفند ۹۸ شباهت پیدا می کند (عکس: آرشیو)

در جلسه شورای فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران که چهارشنبه ۲۶ شهریور با حضور مسئولان و معاونان بهداشتی سه دانشگاه مستقر در تهران تشکیل شد، علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به افزایش شمار مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ گفت:

«به نظر می‌رسد تابلوی اسفندماه کرونا دوباره در حال شکل‌گیری است و همزمانی با آنفلوآنزا و بیماری‌های شایع فصل سرما، به افزایش مراجعان دامن می‌زند.»

محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم روز گذشته اعلام کرد که وضع بیش و کم به اسفند سال گذشته شباهت پیدا کرده و هشدار داد که ممکن است فاجعه‌ای در راه باشد.

افزایش تعداد بستری‌ها در تهران

بر اساس اعلام رسمی وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت گذشته دو هزار و ۹۸۱ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در ایران شناسایی شده‌اند. بر همین اساس استان‌های تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند.

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت چهارشنبه ۲۶ شهریور اعلام کرد که تعداد بیمارانی که به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ در تهران بستری می‌شوند، دو برابر شده است. بر همین اساس بیشترین تعداد جانباختگان در استان‌های خراسان شمالی، سمنان و اصفهان به ثبت رسیده است.

بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت، مجموع بیماران کووید-۱۹ در ایران در روز چهارشنبه به ۴۱۰ هزار و ۳۳۴ نفر رسید که از این جمعیت تاکنون ۲۳۶۳۳ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

سادات لاری هشدار داد که اگر همه‌گیری ویروس کرونا کنترل نشود، ایران وارد موج سوم بیماری کووید-۱۹ می‌شود. سخنگوی وزارت بهداشت گفت:

«به هر حال هر رفتار اجتماعی که تغییر می‌کند و هر تجمعی که به دلایل مختلف مانند بازگشایی مدارس، تعطیلات، عزاداری‌ها و… ایجاد می‌شود قطعاً در آمار تأثیر خودش را نشان می‌دهد.»

علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران تأکید کرد که برای مهار همه‌گیری ویروس کرونا تقویت زیرساخت‌های بهداشتی، اعمال بیشتر محدودیت‌ها و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و حتی جریمه متخلفان می‌بایست مورد توجه قرار گیرد.   

تاثیر بازگشایی مدارس در افزایش تعداد جانباختگان

در جلسه امروز هیئت دولت، سعید نمکی، بدون اشاره به سهم برگزاری عزاداری‌های ماه محرم و بازگشایی زودهنگام مدارس به رغم هشدارهای جامعه پزشکی ایران، ضمن ابراز نگرانی از افزایش همه‌گیری ویروس کرونا در برخی نقاط کشور، آن را ناشی از عدم رعایت دستورالعمل‌ها در «برخی اجتماعات» و «افزایش سفرها» دانست.

روز گذشته منصور بهرامی، رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران، در نامه‌ای خطاب به سعید نمکی، وزیر بهداشت، در اعتراض به بازگشایی مدارس نوشته بود:

«در صورت همه‌گیری کودکان با بازگشایی مدارس همانند آنچه در میزان [ابتلای] بیماران بزرگسال شاهد بودیم متأسفانه تخت‌های مراقبت ویژه کودکان به اندازه کافی در کشور موجود نیست بنابراین با چالش بزرگی روبه‌رو خواهیم بود.»

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت تأیید کرد که کنترل همه‌گیری کرونا در مدارس حتی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به سادگی میسر نیست:

«تهویه مسئله مهمی است. در فضای سربسته که تهویه خوبی ندارد، اگر یک نفر مبتلا باشد قطعاً زمینه این است تا دیگران هم مبتلا شوند. این موارد دو هفته بعد در تعداد بستری‌ها و سه الی چهار هفته بعد در تعداد فوتی‌های ما اثر خودش را نشان می‌دهد.»

بیشتر بخوانید: