شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور قطعنامهای از مذاکرات صلح بین نمایندگان دولت افغانستان و طالبان در دوحه قطر با تأکید بر ضرورت حفظ آزادی زنان و حقوق اقلیتها حمایت کرد و خواهان برقراری آتشبس در افغانستان شد. قطعنامه بدون هیچ رأی مخالفی به تصویب رسید.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس بامداد چهارشنبه ۱۶ سپتامبر/ ۲۶ شهریور شورای امنیت سازمان ملل مأموریت یوناما (هیأت معاونت ملل متحد در افغانستان) را تمدید کرد و با حمایت از مذاکرات بینافغان در دوحه قطر خواهان کاهش خشونتها و برقراری آتشبس در افغانستان شد.
در مذاکرات بینافغان که شنبه گذشته در دوحه قطر آغاز شد خبرنگاران حضور ندارند. به همین سبب از آنچه پشت درهای بسته اتفاق میافتد، خبر چندانی به رسانهها درز نمیکند.
اواخر روز گذشته (سهشنبه) هیأت مذاکرهکننده دولت و گره طالبان به طور رسمی با یکدیگر وارد گفتوگو شدند. تعیین «اصول رفتاری» و «زمانبندی مذاکرات» در دستور کار قرار داشت. این نگرانی وجود دارد که پشت درهای بسته، حقوق زنان و اقلیتها و قربانیان جنگی ندیده گرفته شود.
خواست شورای امنیت
شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه چهارشنبه ۱۶ سپتامبر/ ۲۶ شهریور خود خواهان مشارکت زنان و جوانان در مذاکرات بینافغان در دوحه قطر شد و با صراحت اعلام کرد که «توسعه سیاسی و پیشرفتهای جامعه مدنی از جمله حقوق زنان و حقوق کودکان که در ۱۹ سال گذشته به دست آمده، میبایست حفظ شوند و گسترش یابند.»
شورای امنیت سازمان ملل در این قطعنامه از بروز خشونتها در افغانستان همزمان با مذاکرات بینافغان و از تعداد تلفات غیرنظامیان در این درگیریها «عمیقاً» اظهار نگرانی کرد.
شورای امنیت همچنین به طور قاطع همه تحرکات نظامی و حملات را محکوم کرد و تأکید کرد که نباید به گروههای تروریستی مانند گروه دولت اسلامی (داعش) اجازه داد که از خاک افغانستان به عنوان پایگاهی برای عملیات تروریستی و تهدید سایر کشورها استفاده کنند.
شورای امنیت در ادامه این قطعنامه طالبان را از حمایت از گروههای تروریستی برحذر داشت.
شورای امنیت همچنین با اعلام تمدید مأموریت هیأت معاونت ملل متحد در افغانستان خاطرنشان کرد که یوناما همچنان برای دستیابی به صلح پایدار و ثبات در افغانستان تلاش میکند و با اقداماتی در زمینه اعتمادسازی و با طرح پیشنهادهای سازنده مذاکرات بینافغان را تسهیل میکند و پس از حصول توافق صلح زمینه برگزاری انتخابات آزاد در افغانستان را هم فراهم میآورد.
همزمان با این تحولات، نمایندگی دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد اعلام کرد که افغانستان در انتخابات «کمیسیون وضعیت زنان سازمان ملل متحد» برای یک دوره چهارساله (۲۰۲۱ – ۲۰۲۵) به عنوان عضو این کمیسیون انتخاب شده است.
این اولین بار است که افغانستان عضویت این کمیسیون را پس از عضویت در سازمان ملل متحد به دست میآورد.
بیشتر بخوانید: