علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، را “غیر منصفانه”، “از پیش دیکته شده” و در راستای “مهآلود کردن فضای رسانهای در دنیا” خواند.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی لاریجانی، رییس مجلس ایران، بامداد امروز یکشنبه، ششم اسفندماه، در آغاز جلسه علنی مجلس با اعلام آن که “تمام فعالیت های ایران زیر نظر آژانس است” گفت: “در چنین شرایطی انتظار بود که گزارش مدیر کل گزارش منصفانهای باشد، متأسفانه بعضی از عبارات در این گزارش گزارههای کلیشهای است که معلوم است از قبل به آن ها داده شده تا فضای رسانهای را در دنیا مه آلوده کنند.“
لاریجانی میگوید که “ایران هیچ مسئله پنهانی در امور هستهای خود ندارد و تمام فعالیتهای هستهای
ایران زیر نظر آژانس و بازرسان آن انجام شد.”
علی لاریجانی: “متأسفانه بعضی از عبارات در این گزارش گزارههای کلیشهای است که معلوم است از قبل به آن ها داده شده تا فضای رسانهای را در دنیا مه آلوده کنند”
وی با اظهار “تأسف” از موضعگیریهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه سیاست هستهای ایران این گونه اقدامات موجب “تخریب جایگاه” این نهاد بینالمللی دانست.
هفته گذشته و در آستانه دور جديد گفتوگوهای هستهای ميان ايران و کشورهای ۱+۵، آژانس بينالمللی انرژی اتمی گزارشی محرمانهای از وضعيت برنامه هستهای ايران منتشر کرد و در آن از نصب سانتريفوژهای پيشرفته و پرسرعت در تأسيسات هستهای نطنز اصفهان خبر داد.
در اين گزارش آمده بود که جمهوری اسلامی برای سرعت بخشيدن به غنی سازی اورانيوم تعداد ۱۸۰ سانتريفيوژ پيشرفته مدل “آیآر ـ دو” و محفظههای خالی سانتريفيوژ در تأسيسات نطنز نصب کرده است.
انتشار اين گزارش با واکنش مقامهای ايالات متحده آمريکا روبهرو شد و وزارت خارجه اين کشور، با صدور اطلاعیهای نصب اين سانتريفيوژهای پيشرفته در نطنز را “تحريکآميز” و “مورد ديگری از نقض تعهدات بينالمللی از سوی ايران” خواند.
اما رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به این گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی، واکنش نشان داد و گفت:
“نسل پیشرفته سانتریفیوژها ۱۸۰ ماشین نیست، خیلی بیشتر از اینهاست و به تدریج نصب میشوند.”
فریدون عباسی روز شنبه،پنجم اسفند ماه جاری، با انتقاد از آژانس بینالمللی انرژی اتمی، انتشار این گزارش در برخی رسانههای غربی را “به دلیل نا امن بودن دستگاه اطلاعاتی و امنیتی آژانس” دانست.
فریدون عباسی با انتقاد از آژانس بینالمللی انرژی اتمی، انتشار این گزارش در برخی رسانههای غربی را “به دلیل نا امن بودن دستگاه اطلاعاتی و امنیتی آژانس” دانست
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در این اظهارات، همچنین گزارشهای منتشر شده درباره توقف فعالیت نیروگاه هستهای بوشهر طی روزهای اخیر را تکذیب کرده و گفته است: “از زمان راهاندازی در شهریور ۹۰ که شاهد راهاندازی مقدماتی بودیم به دفعات مختلف نیروگاه وارد شبکه شده و برق تولید کرده است. ما حتما باید آزمایشهای مربوط به تست اجزای مختلف راکتور را به درستی انجام دهیم.“
عباسی میگوید که “لازم نیست راکتور در تمام روزهای ماه فعال باشد. ما بر اساس نیاز به برق، راکتور را فعال میکنیم تا به این شکل در مصرف سوخت صرفهجویی لازم را داشته باشیم.”
تهران و گروه ۱+۵، شامل آمريکا، چين، روسيه، بريتانيا، فرانسه و آلمان پس از شکست مذاکرات مسکو در خردادماه سال جاری (ژوئن ۲۰۱۲) روز سهشنبه هشتم اسفندماه (۲۶ فوريه) در آلماآتی، پايتخت قزاقستان بار ديگر بر سر برنامه هستهای ايران مذاکره خواهند کرد.
اصرار ايران به ادامه برنامه هستهای باعث شده تا شورای امنيت سازمان ملل متحد تاکنون با صدور چهار قطعنامه، به تحريمها عليه برنامه هستهای ايران و افراد و سازمانهای مرتبط رأی دهد.
همچنين آمريکا، اتحاديه اروپا و برخی ديگر از کشورها نيز تحريمهای يکجانبه ای عليه ايران برقرار کردهاند.
هدف از اين تحريمها، اعمال فشار بر تهران برای متوقف کردن تلاشها برای غنیسازی اورانيوم در سطحی است که میتواند در توليد سلاح هستهای مورد استفاده قرار گيرد؛ اما مقامهای جمهوری اسلامی میگويند برنامه هسته ای ايران صرفا برای مقاصد غيرنظامی است.
نظام استبدادی خامنه ائی تمام برنامه های ائی که می شد به وسیله انها به اینترنت آزاد وصل شد را توسط بسیج سایبری طی ماه گذشته شناسائی و مسدود کرده است.
“مرگ بر خامنه ائی دیکتاتور” حالا هی فیلتر کن دییوس
کاربر مهمان / 24 February 2013