یک عضو شورای عالی نظام پزشکی اعلام کرد کادر درمان در مراکز درمانی ایران به سبب همه‌گیری ویروس کرونا خسته و فرسوده شده و در اثر اهمال‌کاری وزارت بهداشت، برگزاری عزاداری‌ها، سفرهای متعدد و بازگشایی زودهنگام مدارس و همزمانی کرونا با همه‌گیری آنفولانزا در فصل پاییز، موج سوم در کشور شدت بیشتری خواهد داشت.   

بخش مراقبت‌های ویژه یکی از بیمارستان‌های ایران در دوران کرونا ـ عکس از آرشیو

بر اساس اعلام وزارت بهداشت ۱۳ استان ایران در وضعیت قرمز و ۱۵ استان در وضعیت هشدار قرار دارند. در ۲۴ ساعت گذشته بیش از دو هزار نفر بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند.

حسین قشلاقی عضو شورای عالی نظام پزشکی صبح دوشنبه ۲۴ شهریور با اشاره به خستگی و فرسودگی شدید کادر درمان گفت:

«متأسفانه در ابتدای شیوع ویروس کرونا دولت آن‌طور که باید با وزارت بهداشت هماهنگ نبود و این امر سبب شد تا زمان طلایی مهار اپیدمی کرونا یعنی بازه زمانی ۲۰ اسفند تا ۲۰ فروردین را که به طور ذاتی هر سال تعطیل است از دست بدهیم. اگر دولت در بازه زمانی فوق قرنطینه سخت را اعمال می‌کرد، موج اول کرونا با ابتلا و فوتی کمتری همراه بود و کادر درمان با این حجم از فشار کاری طاقت‌فرسا مواجه نمی‌شد.»

قشلاقی در ادامه این مصاحبه گفت دولت همین اشتباه را در بازگشایی زودهنگام مدارس مرتکب شد. عضو شورای عالی نظام پزشکی با تأکید بر اینکه کادر درمان از نظر جسمی و روحی دچار فرسودگی شدید شده است، گفت:

«کادر درمان با وجود تعرفه‌های پایین، خستگی مفرط جسمی و روحی همچنان به تلاش شبانه‌روزی خود ادامه می‌دهد و اگر وضع به همین منوال پیش رود، عواقب خطرناکی به دنبال خواهد داشت زیرا توان جسمی و روحی آنها از بین رفته و با توجه به همزمانی آنفولانزا و بیماری‌های عفونی با کوویدـ۱۹ در آینده‌ای نزدیک شرایط بسیار بدی را تجربه خواهیم کرد.»

 پیش از این رئیس بیمارستان مسیح دانشوری، مرجع درمان کووید- ۱۹ هشدار داده بود که تخت کافی برای کودکان وجود ندارد.

وزارت بهداشت صبح دوشنبه ۲۴ شهریور اعلام کرد که ۱۶ میلیون دوز واکسن آنفولانزا در سراسر کشور توزیع می‌شود. در وهله اول سالمندان و کودکان در اولویت قرار دارند. در این میان گزارش‌های پراکنده‌ای از ابتلای کودکان و نوجوانان و معلمان در مدارس تهران و شهرستان‌های ایران منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: