رئیس جمهوری لبنان گفت آتشسوزی روز پنجشنبه در بیروت که در انبار مواد غذایی صلیب سرخ رخ داد ممکن است نتیجه «خرابکاری» و یا یک تصادف باشد. این آتشسوزی مهار شد.
چند هفته پس از انفجار مهیب در بندر بیروت در لبنان، پنجشنبه ۲۰ شهریور / ۱۰ سپتامبر پایتخت این کشور صحنه یک آتشسوزی دیگر شد. میشل عون، رئیس جمهوری لبنان پنجشنبه شب در آغاز نشست شورای عالی دفاع این کشور ضمن تأکید بر تحقیقات برای مشخص شدن دلیل این حادثه گفت:
«آتشسوزی امروز میتواند یک کارشکنی عمدی یا نتیجه یک خطای فنی یا سهلانگاری باشد. در همه این موارد علت باید در اسرع وقت شناخته شود و مسئولان باید پاسخگو باشند.»
روز گذشته (پنجشنبه) ابتدا مشخص نبود که آتشسوزی در چه مکانی رخ داده است اما بعد صلیب سرخ جهانی اعلام کرد که این آتشسوزی در انباری رخ داده است که این سازمان بینالمللی در آنجا مواد غذایی نگهداری میکرد. صلیب سرخ گفته است از آن بیم دارد که پس از انفجار مهیب ماه اوت این آتشسوزی خللی در برنامههای بشردوستانه این سازمان وارد کند.
فابریزیو کاربونی، مدیر بخش خاورمیانه صلیب سرخ جهانی در توییتر نوشت:
«انباری که در آتش سوزی سوخت مکانی است که صلیب سرخ هزاران بسته غذایی و نیم میلیون لیتر روغن نگهداری میکرد (…) اقدامات بشردوستانه ما در معرض خطر جدی قرار دارد.»
روز گذشته در ساعت ۱۳ و ۲۵ دقیقه بندر بیروت برای دومین بار پس از انفجار شدید ماه اوت، دچار آتشسوزی شد و مردم را وحشتزده کرد. ابتدا گفته میشد که آتشسوزی در یک انبار لاستیکهای خودرو، نفت و روغنِ موتور رخ داده است.
برخی از منابع محلی نیز گفته بودند آتش بر اثر استفاده کارگران از اره برقی شعلهور شده و یا در کنار انبار کبریت رخ داده است.
این آتشسوزی سرانجام صبح جمعه ۲۱ شهریور / ۱۱ سپتامبر کمی قبل از ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه توسط نیروهای دفاع مدنی و ارتش لبنان خاموش شد.
نیروهای دفاع مدنی در شبکههای اجتماعی خود نوشتهاند که تیمهای آنها با پشتیبانی یک بالگرد نظامی و همچنین آتشنشانهای بیروت، برای جلوگیری از شعلهور شدن دوباره آتش همچنان محل آتشسوزی را خنک میکنند.
روز قبل از این حادثه، چهارشنبه ۱۹ شهریور / ۹ سپتامبر نیز یک آتشسوزی دیگر در محل دفن زبالهها، باقیمانده چوب و لاستیکهای غیرمناسب در بندر بیروت رخ داده بود.
در انفجار ۱۴ مرداد / ۴ اوت انباری که در آن دو هزار و ۷۵۰ تن نیترات آمونیوم وجود داشت منفجر شد که بر اثر آن نزدیک به ۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۶ هزار نفر زخمی شدند. این انفجار نیرومند به بسیاری از محلههای پایتخت آسیب رساند و هزاران نفر را آواره کرد.
در پی انفجار ماه اوت حسن دیاب، نخستوزیر وقت لبنان ۲۰ مرداد / ۱۰ اوت از مقام خود استعفا داد و مصطفی ادیب، نامزد جریان المستقبل مأمور تشکیل کابینه شد.
بیشتر بخوانید: