اگرچه شیوع ویروس کووید-۱۹ در چین آغاز شد، اما اکنون به ۲۲۰ کشور رسیده و در ۱۹۶ کشور مرگ‌ومیر ناشی از این ویروس گزارش شده است. چین در حال حاضر قبل از ایران در رده ۱۱ کشورهایی قرار دارد که بیشترین مبتلایان و قربانیان را دارند.

کرونا در جهان ـ تایلند ـ بانکوک ـ عکس از shutterstock

براساس آخرین گزارش‌ها، دست‌کم ۸۹۷ هزار و ۷۸۰ نفر در جهان در اثر کووید-۱۹ جان خود را از دست داده‌اند و ۲۷ میلیون و ۶۸۱ هزار و ۶۶۲ نفر به این ویروس مبتلا شده‌اند.

وضعیت عمومی

در ایران براساس آمار وزارت بهداشت در روز چهارشنبه ۱۹ شهریور مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۲۲ هزار و ۶۶۹ نفر و مبتلایان به ۳۹۳ هزار و ۴۲۵ نفر رسیده است.

قاره‌های آمریکای لاتین با هفت میلیون و ۸۹۹ هزار و۲۸۴ نفر مبتلا و ۲۹۹ هزار و ۷۸۶ نفر درگذشته، آمریکای شمالی با شش میلیون و ۴۷۶ هزار و۸۲۱ نفر مبتلا و ۱۹۸هزار و۸۸۱ نفر فوتی و آسیا با شش میلیون و سه هزار و ۳۰۳ نفر مبتلا و ۱۰۸هزار و ۵۹۶ درگذشته بیشتر آسیب‌ها را دیده‌اند.

در میان کشورهای جهان، آمریکا با شش میلیون و ۳۴۲ هزار و ۸۷۵ نفر مبتلا و ۱۸۹ هزار و ۷۱۹ نفر جان‌باخته بالاترین میزان قربانیان را دارد. در این کشور بیشترین آمار متعلق به ایالت‌های کالیفرنیا، تگزاس و فلوریدا است. نیویورک که چند ماه پیش بیشترین آمار را داشت در رده چهارم قرار دارد.

پس از آمریکا، هند با چهار میلیون و ۳۷۰ هزار و ۱۲۸ نفر مبتلا و ۷۳ هزار و ۸۹۰ نفر کشته قرار دارد اما میزان درگذشتگان در این کشور از برزیل که در رده سوم قرار دارد کمتر است. در برزیل تاکنون چهار میلیون و ۱۶۲ هزار و ۷۳ نفر به کووید-۱۹ مبتلا شده و ۱۲۷ هزار و ۴۶۴ نفر بر اثر آن درگذشته‌اند.

روز چهارشنبه آسترازنکا، شرکت داروی‌سازی بریتانیایی ـ سوئدی در بیانیه‌ای اعلام کرد که آزمایش نهایی واکسن کرونا، تولید مشترک دانشگاه آکسفورد و این شرکت به‌دلیل بروز علائم نامطلوب در یکی از شرکت‌کنندگان در این آزمایش معلق شد.

بیش از ۳۰ هزار داوطلب در بریتانیا، آمریکا، برزیل و آفریقای جنوبی در آزمایش مرحله سوم این واکسن شرکت کرده‌اند اما با اعلام این خبر تمامی مراکز آزمایش این واکسن در جهان به‌طور موقت کار خود را متوقف کرده‌اند.

به‌گفته کارشناسان چنین توقف‌هایی در آزمایش‌های گسترده طبیعی است.

واکسن مشترک دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا را یکی از معتبرترین واکسن‌های احتمالی بر ضد ویروس کرونا می‌دانند.

اروپا

سوئد هفته گذشته رکورد شمار آزمایش‌های ویروس کرونا را شکست که تنها نتیجه ۱,۲ درصد آن‌ها مثبت بود. این کمترین میزان از زمان همه‌گیری این ویروس در این کشور است در حالی‌که کشورهای اروپایی در حال حاضر شاهد افزایش این بیماری هستند.

در فرانسه، آزمایش کرونای ژان کاستکس، نخست‌وزیر این کشور منفی اعلام شد. او با فردی که به این ویروس مبتلا شده بود در ارتباط قرار گرفته بود.

آلمان اعلام کرد که هشدار درباره سفر به ۱۶۰ کشور خارج از اروپا را تا پایان ماه سپتامبر تمدید می‌کند. از ماه اکتبر وضعیت همه‌گیری کووید-۱۹  باید به صورت جداگانه برای هر کشور ارزیابی شود. برای کشورهایی که به‌عنوان مناطق خطرناک طبقه‌بندی می‌شوند احتمالاً هشدارهای سفر همچنان ادامه خواهد داشت.

ایرلند در روز سه‌شنبه ۳۰۷ مورد ابتلای جدید به کووید-۱۹ را ثبت کرد. این میزان بالاترین تعداد از نیمه ماه مه تاکنون بود.

آسیا و اقیانوسیه

در استرالیا، با وجود اینکه شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در برخی مناطق این کشور افزایش می‌یابد، یکی از مسئولان ارشد پزشکی این کشور گفت، استرالیا نگران تصمیم شرکت آسترازنکا برای به تعویق انداختن آزمایش واکسن کرونا نیست.

مقامات مالزی به مردم یادآوری کردند که از نزدیکی فیزیکی خودداری کنند زیرا شمار موارد جدید در این کشور به بالاترین سطح در سه ماه گذشته رسیده است.

آمریکای لاتین و آمریکای شمالی

ادورادو بازوئللو، وزیر بهداشت برزیل اعلام کرد که واکسن کرونا برای همه برزیلی‌ها در ژانویه ۲۰۲۱ توزیع خواهد شد.

میچ مک کانل رهبر اکثریت جمهوری‌خواه در مجلس سنای آمریکا گفت این مجلس در اواخر این هفته در مورد لایحه کمک برای کاهش ابتلا به ویروس کووید-۱۹ رأی‌گیری خواهد کرد.

نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا پیشنهاد داد به ۱۵ هزار کاندیدای انتخابات پارلمانی این کشور واکسن کرونا از نوع روسی آن تزریق شود.

بریتیش کلمبیا، غربی‌ترین استان کانادا  دستور تعطیلی همه کلوپ‌های شبانه را صادر کرد و استان انتاریو این کشور کاهش محدودیت‌های کرونایی باقی مانده را به تأخیر انداخت زیرا کانادا نیز از افزایش موارد جدید ابتلا به ویروس کووید-۱۹ خبر داده است.

خاورمیانه و آفریقا

اسرائیل کارزار یک هفته‌ای برای مبارزه با کرونا را با منع رفت و آمد شبانه و تعطیلی مدارس در ده‌ها شهر و محله را آغاز کرد.

پزشکان نیجریه در میانه شیوع ویروس کووید-۱۹، دومین اعتصاب خود را برای افزایش حقوق و شرایط بهتر کاری آغاز کردند.

بیشتر بخوانید: