فرشاد محمدی- با نزدیک شدن به فضای انتخابات، مسئولین رده بالای وزارت علوم صحبتهایی در مورد مجوز تشکلهای دانشجویی بیان کردند که برخی ضد و نقیض هستند.
رئیس مرکز حراست وزارت علوم گفته است: “از دانشگاهها درخواست داریم در ایام حساس منتهی به انتخابات از ارائه مجوز برای تأسیس تشکلهای جدید و مشکوک بدون تعامل با مجموعه حراست خودداری کنند.”
اما مدیر کل فرهنگی وزات علوم در واکنش به این موضوع گفته است که دانشگاهها نمیتوانند از اعطاء مجوز به تشکلهای دانشجویی که مطابق آئیننامه شرایط لازم را دارند، امتناع کنند.
او با بیان اینکه اخذ مجوز راهاندازی تشکلهای دانشجویی یک روال طبیعی است، افزود: “این روال محدود به انتخابات نبوده و قرار نیست محدودیت خاصی در زمان انتخابات برای آن ایجاد شود.”
بعد از انتخابات مناقشه برانگیز سال ۸۸ تشکلهای دانشجویی با فشارهای امنیتی منحل و یا توقیف شدند و در دانشگاهها انگشت شمار تشکلهایی وجود دارند که با مجوز فعالیت میکنند. نمونه آن تشکل «مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه سمنان» بود که هفتههای پیش گزارش دادیم که این تشکل نسبتا مستقل دانشجویی با کار شکنی مسئولین و نقض حکم شورای نظارت بر تشکلهای دانشجویی در شش ماه گذشته از فعالیتش جلوگیری شده است.
فشار بر دانشجویان هائی
در روزهای گذشته فشار بر دانشجویان بهائی همچنان ادامه داشته است. شکوفه درخشانیان، دانشجوی بهائی رشتهٔ کارشناسی معماری در دانشگاه طبری بابل به علت «اعتقاد به آئین بهائی» از دانشگاه اخراج شد.
پیشتر هم میلاد صمیمی درزی، دانشجوی دانشگاه طبری شهر بابل ومیثاق امام وردی دانشجوی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر از دانشگاه اخراج شده بودند.
از سوی دیگه دکتر فواد مقدم و شاهین نگاری، از اساتید دانشگاه آنلاین بهاییان، برای گذراندن احکام حبس به زندان منتقل شدند. فواد مقدم به ۵ سال و شاهین نگاری به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شدهاند.
پروژه «اسلامی کردن دانشگاهها»
فشار بر دانشگاه ها در حالی است که مسئولین دانشگاهها با جدیت پروژه اسلامی سازی دانشگاهها رو پیگیری میکنند.
هفته گذشته، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی از آغاز فعالیت کمیته «اسلامی کردن دانشگاهها» و همچنین تشکیل کمیته «تحول علوم انسانی و اسلامی شدن دانشگاهها» در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خبر داده است.
پیشتر هم، صدرالدین شریعتی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، از پایان «اسلامی کردن» رشتههای علومانسانی این دانشگاه خبر داده و گفته بود: «روانشناسی، علومسیاسی و مدیریت در این دانشگاه، اسلامی شده و به تایید وزارت علوم رسیده و سایر رشتهها در انتظار تائید هستند. سپس این اقدام در تمامی دانشگاههای ایران صورت خواهد گرفت.»
روز دوشنبه هم خبرگزاری مهر گزارش داد که رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از دیدار کمیته اسلامی دانشگاههای این کمیسیون با آیات عظام خبر داد و آخرین اقدامات برای اسلامی کردن دانشگاهها را اعلام کرد.
اسلامی کردن دانشگاهها پس از سخنان ٣ سال پیش آیتالله خامنهای به یکی از دغدغههای مسولین دانشگاهها تبدیل شده است. امری که بیشباهت به انقلاب فرهنگی سال ۵۸ نیست.