حمله نظامی اسرائيل به ايران همچنان موضوع مورد بحث در اسرائيل است. موافقان و مخالفان سياست دولت اسرائيل در اين کشور در اين‌باره اظهارنظر کرده‌اند.

خبرگزاری اتريش امروز پنج‌شنبه ۲۸ دی‌ماه نوشته است نهاد معروف “مونيتور” در اسرائيل که از مدافعان دولت اين کشور به شمار می‌رود معتقد است همه چيز در مورد حمله نظامی اسرائيل به ايران بسته به درجه غنی‌سازی اورانيوم در برنامه هسته‌ای ايران و نتايج مذاکرات هسته‌ای جاری ميان ايران و آژانس بين‌المللی انرژی اتمی و گروه ۱+۵ دارد.

قدرت‌های بزرگ غربی و اسرائيل معتقدند ايران زير پوشش برنامه هسته‌ای خود که آن را “صلح‌آميز” می‌خواند، در صدد دستيابی به سلاح هسته‌ای است اما ايران بارها اين اتهام را رد کرده است.

از روز گذشته هيئتی از سوی آژانس بين‌المللی انرژی اتمی به سرپرستی هرمان ناکارتس، معاون يوکيا آمانو، مديرکل آژانس وارد ايران شده است تا با مقامات ايرانی درباره برنامه هسته‌ای اين کشور مذاکره کند.

جرالد اشتاينبرگ استاد علوم سياسی و بنيانگذار نهاد “مونيتور” در اسرائيل می‌گويد شک ندارد که اسرائيل در سال ۲۰۱۳ به ايران حمله نظامی خواهد کرد

همچنين قرار است پس از وقفه‌ای چند ماهه به‌زودی مذاکرات ايران و گروه ۱+۵ شامل آمريکا، روسيه، چين، بريتانيا، فرانسه و آلمان از سر گرفته شود.

ناظران بين‌المللی اين مذاکرات را در سرنوشت برنامه هسته‌ای ايران مهم ارزيابی می‌کنند.

جرالد اشتاينبرگ (Gerald Steinberg)، استاد علوم سياسی و بنيانگذار نهاد “مونيتور” در اسرائيل می‌گويد شک ندارد که اسرائيل در سال ۲۰۱۳ به ايران حمله نظامی خواهد کرد.

به‌گفته اين منتقد سرسخت نهادهای حقوق بشری جهانی و استاد دانشگاه برايلان در حومه تل‌آويو، “اين‌که حمله نظامی اسرائيل و حتی بيشتر از آن عمليات نظامی آمريکا عليه ايران رخ دهد، بسيار محتمل است.”

در ماه‌های پايانی سال گذشته ميلادی مقامات دولتی اسرائيل از جمله بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اين کشور بارها ايران را به حمله نظامی تهديد کردند، موضوعی که با مخالفت دولت آمريکا و کشورهای اروپايی که مدافع پيشبرد تحريم‌های بيشتر عليه ايران و در کنار آن مذاکرات ديپلماتيک هستند، روبه‌رو شد.

موشه زوکرمن، جامعه‌شناس اسرائيلی و از منتقدان دولت اين کشور معتقد است حتی اگر ايران اتمی شود “تهديد بزرگ” به‌شمار نمی‌رود

از سوی ديگر موشه زوکرمن (Moshe Zuckermann)، جامعه‌شناس اسرائيلی و از منتقدان دولت اين کشور معتقد است حتی اگر ايران اتمی شود “تهديد بزرگ” به‌شمار نمی‌رود.

زوکرمن می‌گويد: “تمامی دولت‌های منطقه می‌دانند که چنانچه موجوديت اسرائيل را مورد تهديد قرار دهند  حکم مرگ خود را صادر کرده‌اند.”

اين استاد تاريخ و فلسفه در دانشگاه تل‌آويو با اشاره به رسانه‌های خارجی که می‌گويند اسرائيل خود به صدها سلاح اتمی مجهز است، می‌گويد: “اگر امروز ايران به اسرائيل حمله کند در مدت ۲۴ ساعت چيزی از تهران باقی نخواهد ماند. اين را همه می‌دانند؛ حتی تهران نيز از آن آگاه است.”

به گفته موشه زوکرمن بدترين سناريو در اين‌باره رسيدن به يک “توازن وحشت” است.

وی که مدير علمی بنياد شخصی زيگموند فرويد در وين است، می‌گويد: “ايران به‌طور اساسی غيرمنطقی‌تر از اسرائيل نيست. اسرائيل خود را منطقی نشان می‌دهد اما عملا سياستی غيرمنطقی به‌کار می‌برد به‌طوری‌ که دليل وجودی خود را زير سئوال می‌برد.”

در رابطه با برنامه هسته‌ای ايران، شورای امنيت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶ تاکنون چهار بار ايران را تحريم کرده است. اين شورا در دسامبر ۲۰۰۶ قطعنامه ۱۷۳۷، مارس ۲۰۰۷ قطعنامه ۱۷۴۷، مارس ۲۰۰۸ قطعنامه ۱۸۰۳ و ژوئن ۲۰۱۰ قطعنامه ۱۹۲۹ را عليه ايران تصويب کرد.

آمريکا و اتحاديه اروپا نيز در اين سال‌ها تحريم‌های يک‌جانبه‌ای عليه ايران اعمال کرده‌اند.