انجمن خودروسازان ايران در نامه‌ای اعلام کرد بنزين توليدی جديد در اين کشور می‌تواند باعث آتش‌سوزی خودروها شود.

به گزارش تارنمای خبرآنلاين، انجمن خودروسازان روز چهارشنبه ۲۷ دی در نامه‌ای به سازمان محيط زيست ايران اعلام کرد: “در حالی که در اغلب کشورهای جهان برای ارتقاء کيفيت سوخت، از پنج تا ۱۵ درصد اتانول استفاده می‌کنند متأسفانه ما به دنبال استفاده از متانول آن هم با ترکيب ۳۵ درصدی (در بنزين) هستيم که حتی بخار آن باعث کوری چشم می‌شود.”

رستم قاسمی، وزير نفت ايران چند روز پيش گفت به‌زودی از شش تا هفت ميليون ليتر بنزين با ترکيب ۳۵ درصدی متانول در ايران “رونمايی می‌شود.”

به گفته انجمن خودروسازان اين بنزين باعث “خوردگی شديد” سيستم سوخت‌رسانی، باک، فيلتر و پمپ بنزين، لوله‌های فلزی، واشرها و قطعات پلاستيکی و در نتيجه نشت بنزين می‌شود که خطر آتش‌سوزی خودروها را تشديد می‌کند.

انجمن خودروسازان می‌گويد: “بخارات متصاعده از متانول به شدت سمی بوده و علاوه بر صدمات ريوی، حتی ممکن است باعث کوری چشم شود.”

کيفيت بنزين توليد مجتمع‌های پتروشيمی ايران از همان ابتدا مورد مناقشه بود. به گونه‌ای که شماری از نمايندگان مجلس پيشين ايران درباره “سرطان‌زا” بودن اين نوع بنزين هشدار می‌دادند

در اين نامه آمده است اين نوع بنزين باعث می‌‌شود که “مصرف سوخت به شدت بالا رود و لذا باک خودروها بايد تعويض شده و بزرگ‌تر شوند.”

انجمن خودروسازان ايران از سازمان حفاظت محيط زيست خواسته است تا از توليد بنزين متانولی جلوگيری کند.

ايران به دنبال اعمال تحريم‌ها و ناتوانی از واردات بنزين، چند سال پيش شماری از مجتمع‌های پتروشيمی را موظف کرد که بنزين توليد کنند. پيش از اين در ايران فقط پالايشگاه‌ها، بنزين توليد می‌کردند.

سه شرکت‌ سوئيسی ويتول، گلنکور و ترافيگورا که بخش عمده‌ای از بازار جهانی فرآورده‌های نفتی را در اختيار دارند، صدور بنزين به ايران را از سال ۱۳۸۹ متوقف کردند.

اين سه شرکت در مجموع، نيمی از بنزين صادراتی به ايران را تأمين می‌کردند.

کيفيت بنزين توليد مجتمع‌های پتروشيمی ايران از همان ابتدا مورد مناقشه بود. به گونه‌ای که شماری از نمايندگان مجلس پيشين ايران درباره “سرطان‌زا” بودن اين نوع بنزين هشدار می‌دادند.

دو هفته پيش نيز محمدرضا تابش، يکی از نمايندگان مجلس ايران هشدار داد بنزينی که در اين کشور توليد می‌شود نسل کودکان ايرانی را “تباه می‌کند” و آن‌ها را تا ۱۰ سال آينده به “بيماری‌های صعب‌العلاج مانند سرطان” دچار می‌سازد.

افزايش شمار بيماران مبتلا به سرطان در ايران باعث بروز نگرانی‌هايی درباره وقوع پديده‌ای شده که از آن با نام “سونامی سرطان” ياد می‌شود.

در همين حال کارشناسان، بنزين “غيراستاندارد” را که در مجتمع‌های پتروشيمی ايران توليد می‌شود به عنوان علت اصلی افزايش آلودگی هوا در اين کشور به‌ويژه در تهران اعلام کرده‌اند.