حزب کار در ترکیه «Emek Partisi» روز دوشنبه ۱۰ اوت/ ۲۰ مردادماه با انتشار بیانیهای همبستگی خود را با کارگران معترض شرکت نیشکر هفت تپه در ایران اعلام کرد. در این بیانیه که متن آن به دو زبان فارسی و ترکی منتشر شده، با اشاره به سانسور اخبار مربوط به مبارزات کارگری در رسانههای رسمی ایران، بر مطالبات کارگران هفت تپه از جمله لغو خصوصی سازی و پایان دادن به برخوردهای امنیتی با فعالان کارگری تأکید شده است.
در سرآغاز این بیانیه که با «درود بر کارگران اعتصابکننده در هفت تپه» آغاز شده، از تلاش این کارگران برای رسیدن به مطالبات خود حمایت شده است:
«کارگران [هفت تپه] هرگز تحت هیچ شرایطی تلاش خود را برای جلوگیری از خصوصی سازی و محدود کردن حقوق کارگران و مبارزه برای حقوق اتحادیه و آزادیها متوقف نکردند. این مبارزات در دو سال گذشته تشدید یافته است.»
همچنین در ادامه این بیانیه، با اشاره به خواستههای اصلی اعتصاب کنندگان هفت تپه در ایران، آمده:
«امروز خواستههای اصلی اعتصاب کنندگان عبارتند از لغوخصوصی سازی، برگشتن کارگران اخراج شده به سر کار، پایان دادن به سرکوب پلیس برای جلوگیری از ساماندهی کارگران، لغو بازداشت و احکام زندان کارگران پیشرو، اعطای دستمزد معوق و حقوق دیگر کارگران و کنترل روند تولید.»
اعضای حزب کار در ترکیه در پایان بیانیه خود ضمن حمایت از «مبارزات عادلانه کارگران هفت تپه»، اعلام کردهاند:
«ما از مبارزات عادلانه کارگران هفت تپه در ایران و اعتصابی که با قاطعیت ۵۵ روز ادامه دارد حمایت میکنیم و اعلام همبستگی میکنیم. ازتمام اتحادیههای کارگری، کارگران و نیروهای دموکراتیک کارگران نخست در ترکیه سپس در سراسر دنیا میخواهیم که از مبارزات کارگران هفت تپه حمایت کنند. کارگران هفت تپه پیروز خواهند شد.»
با ادامه اعتصابهای کارگری در شهرهای مختلف ایران، اعتصاب کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه خوزستان، روز دوشنبه ۲۰ مردادماه، وارد پنجاه و هفتمین روز خود شده است.
مطالبات کارگران هفتتپه خوزستان، در دور جدید اعتصاب آنها که از روز ۲۶ خردادماه آغاز شده، مواردی همچون «پرداخت حقوق معوق»، «تمدید دفترچه بیمه»، «بازگشت به کار همکاران اخراجی»، «بازداشت امید اسدبیگی، مدیرعامل شرکت»، «خلع ید کارفرما و بخش خصوصی» را شامل میشود.
پایداری کارگران در تداوم اعتصاب بهرغم گرمای کشنده خوزستان و گسترش کرونا حمایت گستردهای از کارگران را به دنبال داشته و سبب شده اغلب رسانههای دولتی از جمله صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز به ناگزیر خبر اعتصاب کارگران را بازتاب دهند.
مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه اما با ۲۴ هزار هکتار وسعت زمینهای کشاورزی و کارخانه و حدود پنج هزار و ۵۰۰ کارگر سال ۱۳۹۴ به بخش خصوصی واگذار شد.
این شرکت از زمان واگذاری صحنه اعتراض و اعتصاب کارگران نسبت به سوء مدیریت، سوء استفاده از شرکت، تحمیل قراردادهای غیرعادلانه کار، بدی شرایط کار، و تعویق مطالبات است.
در همین زمینه:
بیانیۀ «حزب کار» ترکیه در شرایطی منتشر می شود که دو هفته پیش دفتر بین المللی «حزب کمونیست تورکیه/مارکسیست-لنینیست» (ت.ک.پ/م.ل) به مناسبت پنجاهمین روز اعتصاب کارگران هفت تپه بیانیه ای در حمایت از این کارگران منتشر کرده بود. بیانیۀ مزبور توسط «پلاتفرم دموکراتیک ایران» (پدا) به زبان فارسی ترجمه شده و در ارگان این پلاتفرم یعنی «ایران کنفدرال» منتشر شده بود. متأسفانه آن بیانیه مورد توجه رسانه ها و مشخصاً رادیو زمانه قرار نگرفت و بازنشر نشد. البته بیانیۀ «حزب کار» را هم باید در هر صورت به فال نیک گرفت و مغتنم شمرد.
کارو / 10 August 2020
فساد روباه سرخه آخر الامر کار دست جمهوری اسلامی داد. خامنهای ازاین روباه انگلیسی رو دست خورد. و رژیم منحوسش سرنگون شد.
روباه شناس / 11 August 2020
با عرض سلام و ادب خدمت رفیق کارو گرامی
پوشش اخبار مبارزات و کارزارهای همبستگی با جنبش کارگری ایران یکی از الویت های کنونی کنشگران کارگری و مترقی در خارج کشور است.
که منصفانه “رادیو زمانه” به سهم خویش این وظیفه را بخوبی انجام داده است؛ چه با درج اخبار روزانه, چه با بولتن انگلیسی, یا وبینارها, یا…
البته هیچ کدام از اینها به معنی این نبوده که کماکان جای بهبود و بهتر شدن در این زمینه نیست.
اما چنین امری خیابان یک طرفه نیز نمی باشد!
بدین معنا که ما خوانندگان و کاربران نیز می توانیم و باید به سهم خود در این فرایند بهتر شدن کیفیت و کمیت سایت نقشی ایفا کنیم.
یک مثال بیاورم: جنبش سبز با تمامی محدودیات و اشتباهات خرده بورژوازی که داشت, یک شعار خیلی مفید و جالب داشت: “شما همه رسانه هستید!”
امیدوارم حمل بر جسارت نشود, اما درج مطلبی که شما بدان اشاره داشتید فقط یک کپی پیست ناقابل لازم داشت تا در اینجا منعکس شود.
در این مرحله از مبارزات کارگری در ایران (پیوستن کارگران نفت و پتروشیمی به موج اعتصابات) و اوج رسیدن بحران های اجتماعی در کشور (مرحلهء “گشایش” و صدای کفگیر ته دیگ نظام) پر واضح است که وظیفهء تک تک ما کنشگران کارگری و مترقی ساکن خارج بسیار فراتر از صرفا درج اخبار در رسانه های فارسی زبان است (که اکثر قریب به اتفاق این رسانه ها نیز بیشتر حالت تلویزیون های مدار بسته را دارند, به استثنای زمانه, آنهم به دلیل بولتن انگلیسی, بیش از هر چیز دیگری).
به بیان دیگر امروزه برای تمامی هواداران طبقهء کارگر ایران که ساکنین اروپا یا آمریکای شمالی, یا هر جای دیگر در خارج از کشور می باشند, یک الویت و وظیفه اساسی تبدیل شدن به رسانه ای برای رساندن اخبار کارگری ایران به رسانه های مترقی و مستقل در محیط کار و زیستشان می باشد.
بریدن از مدار بستهء رسانه های ایرانی برای ایرانیان و رساندن صدای کارگران ایرانی به جهان امری است که بدون تاخیر باید بدان پرداخت.
با احترام
مجید / 11 August 2020