يک مقام شهرداری تهران گفته است سالانه ۴۵ هزار ايرانی بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، محمدهادی حيدرزاده، رئيس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداری تهران در همايش سالانه انجمن سرطان ايران گفت: “سالانه يک ميليون و ۶۵۰ هزار تن آلاينده وارد هوای تهران می‌شود.”

وی افزود: “با وجود زيان‌بخش بودن آلاينده‌های محيطی، متأسفانه هنوز نتوانستيم در مردم و مسئولان نسبت به اين موضوع حساسيت ايجاد کنيم.”

به گفته حيدرزاده “۷۰ درصد سرطان‌ها به‌نوعی با محيط زيست و مسايل انسانی مرتبط است.”

اين مقام شهرداری تهران گفت: “ميزان آزبست در هوای تهران ۱۰ برابر استاندارد جهانی است.”

برخی از مسئولان در ايران مرگ‌ومير ناشی از آلودگی هوا را رد می‌کنند

آزبست نام تجاری چندين ماده معدنی است که به شکل وسيع در تهيه لنت ترمز اتومبيل و برخی مصالح ساختمانی به‌کار می‌روند و يکی از آلاينده‌های هوا است.

کارشناسان می‌گويند پراکنده شدن ذرات آزبست در هوا سبب ايجاد اختلالات تنفسی و ابتلای افراد به بيماری‌های وخيم ريوی می‌شود.

تهران يکی از آلوده‌ترين شهرهای ايران است که گاهی به دليل افزايش آلودگی تعطيل می‌‌شود، از جمله اين‌که ادارات دولتی، دانشگاه‌ها و مدارس شهر تهران به دليل افزايش آلودگی هوا روزهای ۱۴ و ۱۵ آذر امسال تعطيل شدند.

چند هفته پيش فريد ايمان‌زاده، دبيرعلمی هشتمين کنگره اورژانس‌ها و بيماری‌های شايع کودکان در يک نشست خبری از روند رو به افزايش شيوع بيماری‌های تنفسی و گوارشی در بين کودکان ايران خبر داد.

به گفته وی “در پی گسترش آلرژن‌ها و آلودگی هوا شاهد سير صعودی ابتلا به بيماری‌های تنفسی و گوارشی در بين کودکان هستيم.”

برخی از مسئولان در ايران مرگ‌ومير ناشی از آلودگی هوا را رد می‌کنند.

هادی هاشمی، مشاور معاون شهردار تهران آذرماه سال گذشته گفت: “هر روز افزون بر ۱۵۰ زن و مرد در تهران فوت می‌کنند‌ که حدود ۲۰ درصد از مجموع مرگ‌وميرهای مردم اين کلان‌شهر ناشی از اثرات مستقيم و غيرمستقيم آلودگی هواست.”

سازمان جهانی بهداشت دو درصد از مجموع مرگ‌وميرهای ناشی از عوارض قلبی در شهرهای آلوده را مستقيم و غيرمستقيم مربوط به آلاينده‌های هوا می‌داند.