غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری سهشنبه ۲۴ تیر خود درباره احکام اعدام صادر شده برای سه نفر در ارتباط با اعتراضات آبان ۹۸، از تأیید این احکام در دیوان عالی کشور خبر داد و گفت این احکام بعد از فرجامخواهی متهمان و وکلای مدافع به تأیید دیوان عالی کشور رسیده و به دادسرا اعاده شده است.
کاربران شبکه اجتماعی توئیتر اما با هشتگ «اعدام نکنید» به تأیید شدن احکام اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی واکنش گسترده نشان دادند. از جمله مهسا امرآبادی، خبرنگار و زندانی سیاسی سابق در حساب کاربری توئیتر خود نوشت:
«سه نفر را میخواهند به دار کشند! سه عضو سه خانواده! سه تن از خیل معترضهایی که هر روز بیشتر میشوند! سه جوان که لابد از فشار به تنگ آمده بودند و اعتراض کردند اما دزدی نکردند! از این همه اعدام و کشتار چه چیز دستتان را گرفت که ادامه میدهید به کشتن آدمها؟!»
جمعه ۲۰ تیر مصطفی نیلی، وکیل دادگستری که در پرونده امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی در ارتباط با اعتراضات آبان ۹۸ اعلام وکالت کرده است، از تأیید حکم اعدام این سه در مرحله فرجامخواهی در دیوان عالی کشور خبر داده بود.
خبر تأیید احکام اعدام مرادی، تمجیدی و رجبی پیش از این هم از قول یکی از وکیلان ایشان در خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر شده بود اما چند ساعت پس از انتشار این خبر در چهارم تیر ماه ۹۹، باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از «یک منبع آگاه در دیوان عالی کشور» این خبر را تکذیب کرد. هرانا اما پس از انتشار این خبر، بار دیگر تأکید کرد منابعش از تأیید حکم اعدام این سه جوان در دیوان عالی کشور ابراز اطمینان کردهاند.
بیشتر بخوانید: عادیسازی احکام زندان و شلاق از مسیر تکذیب
سخنگوی قوه قضاییه هم در جلسه مطبوعاتی سهشنبه ۱۰ تیر ماه خود گفت که پرونده این افراد به دیوان عالی کشور فرستاده شده اما در مورد تأیید احکام خبری به او نرسیده است.
او اما در نشست امروز خود گفت خبر تأیید این احکام صحت دارد منتها اینکه اجرا شوند یا نشود، «ممکن است در فرآیند قانونی دادرسیهای فوق العاده یا اعمال ماده ۴۷۷ یا هر موجب قانونی دیگر» تغییر کند
ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری میگوید:
«در صورتیکه رئیس قوه قضاییه رأی قطعی صادره از هر یک از مراجع قضایی را خلاف شرع بیّن تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال تا در شعبی خاص که توسط رئیس قوه برای این امر تخصیص مییابد رسیدگی و رأی قطعی صادر کند. شعب خاص مذکور مبنیّاً بر خلاف شرع بیّن اعلام شده، رأی قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی به عمل میآورند و رأی مقتضی صادر میکنند.»
اسماعیلی اما در مورد جزییات اتهامات امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی گفت در ارتباط با اصل محکومیت آنان، دو نفرشان در یک صحنه «سرقت مسلحانه» دستگیر شدند:
«آنان به دنبال ربودن اموال یک خانم بودند. بعد از دستگیری در گوشی موبایل این افراد صحنههایی که بانک، اماکن عمومی و اتوبوسها را آتش میزنند، مشخص شد.»
سخنگوی قوه قضاییه مدعی شد که آنان «با جسارت» از «اعمال مجرمانه» خود فیلمبرداری کردهاند و برای خبرگزاریهای خارج از کشور فرستادهاند:
«خودشان از اعمال مجرمانه خود بهترین مستندات را تهیه کرده بودند و در دادگاه هم اقرار داشتند و صحنهها بازسازی شد.»
اتهامهای وارد شده به این سه متهم اما از سوی منابع نزدیک به خانواده این بازداشتشدگان رد و تأکید شده که هر سه آنان زیر شکنجه وادار به اعتراف شدهاند.
از سوی دیگر اما غلامحسین اسماعیلی پیش از قطعی شدن حکم صادر شده برای این سه جوان، در روز سهشنبه ۱۰ تیر آنان را به ارتباط با مخالفان جمهوری اسلامی متهم کرد و پیش از صدور حکم قطعی، مجرمشان دانست:
«معدود افردی هستند که اغتشاش به پا کردند، اموال عمومی را آتش زدند، پمپ بنزین، بانک، فروشگاه متعلق به شهرداری و رفاه، پاساژ متعلق به مردم را آتش زدند. اینها که اعتراض نیست. بالاتر از این، آدم کشتند. کسی که جرمی انجام میدهد، حتما جامعه انتظار دارد که متناسب با اعمال مجرمانهای که انجام داده، مجازات شود و البته بر مبنای حق و عدل کسی که جرمی انجام نداده، نباید مجازات شود. این سیاست کیفری ماست و بر همین مبنا هم رفتار کردهایم.»
در واکنش به این اظهارات، وکیلان امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی چهارشنبه ۱۱ تیر، در نامهای سرگشاده اقدامات قوه قضاییه برای ممانعت از روند دادرسی عادلانه در خصوص پروندههای موکلان خود را «غیرقانونی» توصیف کردند و در پاسخ به سخنگوی قوه قضاییه، از این قوه خواستند به آنها فرصت دهد تا بتوانند از حقوق موکلان خود دفاع کنند.
«مطالبی را به متهمان و از جمله آقای امیرحسین مرادی نسبت دادید که اینجانبان با شنیدن آن متعجب شدیم. اولا هنوز حکم قطعی راجع به آنها صادر نشده است و مشخص نیست که جناب عالی بر اساس کدام قانون به قطعیت راجع به ارتباط متهم یا متهمان با گروهکهای خاص فعال در خارج از کشور اظهار نظر میفرمایید؟»
از سوی دیگر بابک پاکنیا، وکیل دادگستری، با انتشار فیلمی در صفحه شخصی اینستاگرام خود گفت وکیل امیرحسین مرادی است اما امکان دفاع از موکل خود را پیدا نکرده است.
بنا به گفته او، مصطفی نیلی، حسین تاج و مریم مرادی از دیگر وکلای دادگستری هستند که وکالت پرونده سه زندانی سیاسی محکوم به اعدام اعتراضات آبان ماه را بر عهده گرفتهاند.
قوه قضاییه اما در تکذیبنامهای که پنجشنبه ۱۲ تیر از سوی مرکز رسانهای این قوه منتشر شد، گفتههای پاکنیا را رد کرد:
«مطابق اسنادی که به دست مرکز رسانه قوه قضاییه رسیده است وکیل امیرحسین مرادی یکی از اقوام او به نام مریم مرادی است که در تاریخ ۲۱ دی ماه ۹۸، اعلام وکالت کرده و پرونده وکالت متهم به وی واگذار میشود و اسناد موجود از مطالعه پرونده توسط این وکیل حکایت دارد. او در جلسات دادگاه نیز حضور داشته و به دفاع از موکل خود پرداخته.»
اسماعیلی در جلسه امروز خود بار دیگر به این موضوع نیز پرداخت و گفت که چهار نفر در فرایند دادرسی پرونده محکوم شدگان به اعدام در رابطه با اعتراضات آبان اعلام وکالت کردهاند. او بدون ذکر نام پاکنیا گفت که او هنوز فرمی برای وکالت این پرونده ارائه نکرده است:
«یکی از وکلا که نسبت فامیلی با احدی از محکومان پرونده داشت (مریم مرادی) به لحاظ حرفه وکالت و تعصب خانوادگی از موکل خود دفاع انجام داد. جلسات دادگاه فیلمبرداری شده است. عجیب است آقایی که این روزها به عنوان وکیل اینها در رسانهها اطلاع رسانی میکند که موکلین من نتوانستند از خود دفاع کنند هنوز فرمی برای وکالت ارائه نکرده است.»
این در حالیست که مصطفی نیلی هم گفته بود تاکنون اجازه به ورود به پرونده به آنان داده نشده اما این وکیلان امیدوارند بتوانند با درخواست اعاده دادرسی، حکم مزبور را نقض کنند.
به نظر میرسد قوه قضاییه وکالت این افراد را در این پرونده نپذیرفته چرا که بر اساس تکذیبنامه قوه قضاییه، سعید تمجیدی و محمد رجبی، به دلیل عدم توانایی مالی از دادگاه درخواست وکیل تسخیری کرده بودند که وکلای تسخیری آنها نیز در جلسات دادگاه حضور داشته و به دفاع از موکلان خود پرداختهاند.
وکیلان این سه متهم اما از قوه قضاییه خواستهاند تا اجازه ورود به پرونده به «وکیلان انتخابی» داده شود.
بر اساس حکمی که روز سوم اسفند ۹۸ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی صادر شد، امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی هر کدام بابت اتهام «مشارکت در تخریب و تحریق به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران» به اعدام محکوم شدهاند که این حکم اکنون در دیوان علی کشور تأیید شده است.
قاضی صلواتی همچنین این سه نفر را بابت اتهامات دیگر هم مجموعاً به تحمل ۳۸ سال زندان و ۲۲۲ ضربه شلاق محکوم کرده است.
امیرحسین مرادی ۲۵ ساله و اهل تهران چند روز بعد از فروکش کردن اعتراضات سراسری آبان ماه ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و پس از یک هفته حبس در بازداشتگاه پلیس امنیت تهران به بندهای تحت نظر وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شد.
سعید تمجیدی و محمد رجبی هم یک ماه پس از اینکه در کشور ترکیه اعلام پناهندگی سیاسی کرده بودند، اوایل دی ماه ۹۸ توسط پلیس این کشور بازداشت و به نهادهای امنیتی ایران تحویل داده شدند.
سازمان عفو بینالملل در تاریخ ۲۹ فوریه ۲۰۲۰/ ۱۰ اسفند ۹۸، با انتشار بیانیهای خواستار اقدام فوری برای لغو حکم اعدام سعید تمجیدی، امیرحسین مرادی و محمد رجبی و برگزاری دادگاهی عادلانه با حضور وکیلان اختیاری متهمان شده بود.
- در همین زمینه:
طوفان توئیتری در اعتراض به احکام بازداشتیان آبان، سهشنبه بیست و چهارم تیرماه، ساعت ۲۱ به وقت ایران با هشتگهای:
#آبان_ادامه_دارد
#سعید_تمجیدی
#محمد_رجبی
#امیرحسین_مرادی
طوفان توئیتری در اعتراض به احکام بازداشتیان آبان، سهشنبه بیست و چهارم تیرماه، ساعت ۲۱ به وقت ایران / 14 July 2020
فردا قرار است سه جوان اسیر خیزش ابان را که زیر شکنجه برای آنها پرونده سازی کرده اند اعدام کنند.
بسیاری از مخالفان اعدام و انسان های آزادیخواه ذیل هشتگ #اعدام_نکنید به اعدام
#سعید_تمجیدی
#امیرحسین_مرادی
و
#محمد_رجبی
اعتراض کرده اند.
▪️در توئیتر ذیل هشتگ
#اعدام_نکنید
به اعتراض سه جوان اسیر خیزش آبان ۹۸ اعتراض کنید.
ذیل هشتگ #اعدام_نکنید به اعدام سه اسیر خیزش آبان اعتراض کنید / 14 July 2020
شب خوش! در میان خود آدمکشان دعوا ست که آیا این جوانان را بکشند یا نکشند. و اما من بر این باورم که آنها را نخواهند کشت. چرا که اگر چه با «می کشم می کشم» ما را می ترسانند تا آن انفجار ی که هر لحظه ممکن است اتفاق بیفتد اتفاق نیفتد اما با اطمینان صددرصد این اتفاق خواهد افتاد. بنده به عنوان آگاه از درون به شما اطمینان میدهم که حتا بدنیه سپاه و کل ارتش اینبار با مردم خواهند بود. چرا که در سرانجام کار اینان ایرانی هستند و به مردم خواهند پیوست. اگر من پاسدار سابق مطلع این تب و تاب باشم خود بیشرفان فرمانده و آخوند و آیت الله و مداح و طلبه همگیشان آگاهترند. در اینجا به عنوان یک مطلع باید بگویم که تمامی روحانیون اعم از آیت الله ها و ملاها و مداح ها و طلاب بدون حتا یک استثناء در این جنایات شریکند.اینان در ۴۲ سال و در این ۱۴۰۰ سال بدون گسست جنایت کرده اند و مفت خورده اند و مفت زیسته اند و تجاوز مشروع کرده اند. بنا براین مردم ایران باید خودشان را برای انقلابی تاریخی و تاریخساز آماده کنند که نه تنها ایران بلکه منظقه و جهان را عوض کند. پدر من معلم فلسفه است و بر این باور است که فلسفه زرتشت پایه گذار فلسفه ی جهان است و دگرگونی ژرف ایران می تواند جهان را دگرگون کند. پس به پیش رویم
پاسدار سابق از تهران / 14 July 2020
مادران خاوران، پارک لاله و دیگر زنان دادخواه، تمام این سالها همزمان با دادخواهی برای قتل عزیزانشان، همواره علیه مجازات اعدام فریاد کشیدهاند، فعالیت کردهاند و نترسیدند.
با داغدار کردن مادران و خانوادههای دیگر، صدای اعتراض و دادخواهی رساتر شده و خفه نمیشود.
#اعدام_نکنید
@ordoyekar
اعدام نکنید / 15 July 2020
برگهی تفهیم اتهامِ #سعید_تمجیدی :
▪️از اتهامات خود مطلع شدم، پول ندارم برایام وکیل تسخیری انتخاب کنید.
#اعدام_نکنید
@ordoyekar
"پول ندارم برایام وکیل تسخیری انتخاب کنید" / 15 July 2020
بترسید بترسید… ما همه با هم هستیم…
▪️(در پی ترند شدن #اعدام_نکنید سرعت #اینترنت در #ایران کاهش یافت)
#امیرحسین_مرادی
#محمد_رجبی
#سعید_تمجیدی
#معترضان_آبان
#اعتراضات_سراسری
#اعتراضات_آبان
#نان_کار_آزادی
#شادی_رفاه_آبادی
#اعدام
#سرکوب
#آبان_ادامه_دارد
#کاهش_سرعت_اینترنت
@ordoyekar
بترسید بترسید... ما همه با هم هستیم... / 15 July 2020
صدای فریادهای برادر #محمد_رجبی از گوشم بیرون نمیرود.
▪️پای تلفن محکم روی پاش میکوبید و فریاد میزد من دنیامو میدم که برادرم اعدام نشه.
▪️شما نمیدونید ما چی داری میکشیم تو این روزها، هر روزمون شده به تاریکی شب.
مادرم داره خودشو به آب و آتیش میزنه و میگه بچهمو #اعدام_نکنید./
شیما بابایی. توئیتر
@ordoyekar
شیما بابایی / 15 July 2020
اختلال در اینترنت ایران در پی جهانی شدن طوفان توییتری #اعدام_نکنید
▪️در پی تایید حکم اعدام سه نفر از معترضان تظاهرات سراسری آبان ۱۳۹۸ در ایران، اعتراضات و واکنشها به این احکام ادامه دارد.
▪️غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه ایران روز سهشنبه با اعلام خبر تایید حکم اعدام این سه معترض در دیوان عالی کشور گفت این حکم برای اجرا به دادسرا رفته است.
▪️در پی اعلام این خبر کاربران اینترنتی در ایران و خارج از مرزهای این کشور، کارزاری توییتری را با هشتگ #اعدام_نکنید آغاز کردند که ظرف چند ساعت به ترند جهانی توییتر تبدیل شد و تا زمان نشر این خبر این هشتگ بیش از دو میلیون و ۹۰۰ هزار بار منتشر شده است.
▪️سازمان نظارت بر اینترنت “نت بلاکز” میگوید از ساعت ۹ و نیم شب سهشنبه به وقت ایران، اینترنت در این کشور قطع یا مختل شده است.
مرکز آیتیایران نیز در حساب توییتری خود با انتشار نموداری از اختلال اینترنت در برخی شهرها و اپراتورهای ایران خبر داده است.
***
@ordoyekar
اختلال در اینترنت ایران در پی جهانی شدن طوفان توییتری #اعدام_نکنید / 15 July 2020
امسال چند نفر را کشتید؟ #اعدام_نکنید
امسال چند نفر را کشتید؟ #اعدام_نکنید / 15 July 2020
اختلال شدید در دسترسی به اینترنت در ایران حوالی ساعت ۹:۳۰ شب پس از اینکه هشتگ #اعدام_نکنید برای حداقل دو ساعت ترند اول جهان و برای چند ساعت ترند دوم/سوم بود.
@ordoyeka
هشتگ #اعدام_نکنید ترند اول جهان بود / 15 July 2020
اینکه تحمل ترند شدن یک هشتگ ( #اعدام_نکنید ) را هم ندارید ناشی از بنبست تحقیرآمیزیست که در آن گیر افتادهاید.
از سر دشمنی با غرب به بنجلترین شکلهای استعمار تن دادهاید و جیرهخوار چین و روسیهی بدعهد و پیمان شدهاید تا کمی بیشتر بخورید.
تا کی؟ تا کجا؟
قلب جماعت از نفرت به شما لبریز شده است و باید پایان تحقیرآمیز خود را بپذیرید.
Shahin Najafi / 15 July 2020
اعدام نکنید
خونِ اعدامشدگان و کشتگانِ ستم و استبداد تکثیر و در خیایانها و کوی و برزن و کوچههای شهرها و روستاها جاری میشود، می رود و میرود و میرود و میرسد به خانههای قاتلان، آمران و عاملان. در آستانه اتاقها و خانههای قاتلان، دلمه و لخته میشود چنانکه با هیچ آبی پاک و شسته و با هیچ رنگی محو نمیشود.
خون لخته شده میماند و میماند و میماند تا گواه و نماد و نشانی باشد از ستم بر پیشانی تاریخِ نوشته و نانوشته، حک شده بر شعور جمعی تا ابد
میماند و میماند تا روز و روزگاری که عدالتِ دریغ شدهِ از کشتگان ستم، دامن قاتلان بگیرد
تا هستند اعدام می کنند. چرخ ستم این نظام جز بر شکنجه و اعدام و استبداد و سرکوب و تبعیض نمیچرخد.
فرج سرکوهی / 15 July 2020
«قتل به قصد زجرکش کردن»
حتا نویسنده بزرگی چون داستایفسکی نیز، که تجربه ایستادن در برابر جوخه اعدام را زیستهبود و در رمان تسخیرشدگان ثانیههای آخر محکوم به مرگ را چنان توصیف کردهاست که همان چند سطر شاهکاری بیهمتا است، در توصیف چشم انتظاری اعدام کامیاب نیست
توصیف ناشدنی است این تجربه ناانسانی
.
من که یک بار 45 روز و یک بار 9 ماه در انتظار اجرای حکم اعدام بودم این روزها با کسانی همذات و همحسم که در انتظار اجرای حکم اعدام خود هستند
اعدام به دلایل سیاسی و عقیدتی و دینی و..، حتا وقتی محکوم پروای مرگ برای عقیده ندارد، «قتل به قصد زجرکش کردن» و تجربهای ناانسانی است.
#اعدام_نکنید
فرج سرکوهی / 15 July 2020
سه نفر از جوانان بازداشت شده در آبان ۹۸ در خطر اعدام قرار دارند. صدایشان باشیم.
#امیرحسین_مرادی
#سعید_تمجیدی
#محمد_رجبی
@edalatxah
سه نفر از جوانان بازداشت شده در آبان ۹۸ در خطر اعدام قرار دارند. صدایشان باشیم. / 15 July 2020
دادخواست آنلاین عفو بینالملل ترکیه برای لغو حکم اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی.
آنها در پی یکی محاکمه به شدت ناعادلانه و بر اساس اعترافات اجباری که تحت شکنجه به دست آمده به اعدام محکوم شدهاند.
دادخواست آنلاین عفو بینالملل ترکیه برای لغو حکم اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی. / 15 July 2020
#اعدام_نکنید ترند جهانی شد
با تایید حکم اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی که هر سه آنها در جریان تظاهرات آبانماه گذشته در اعتراض به گرانی بنزین در تهران دستگیر شده بودند، #اعدام_نکنید از سوی کاربران ایرانی توییتر ترند جهانی شد.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه روز سهشنبه در یک نشست خبری از تایید حکم اعدام این سه جوان خبر داد و گفت: «آنها در صحنه اغتشاشات دستگیر نشدند. دو نفر از آنها در صحنه دزدی مسلحانه دستگیر شدند.»
به گفته او پس از دستگیری این افراد در تلفن همراه آنها صحنههایی وجود داشته که نشان میدهد «خودشان بانکی را آتش زدند و اقدامات خرابکارانهای را انجام دادند.»
از نظر وکیل امیرحسین مرادی و گروهی از وکلای مدافع مستقل در ایران، میان جرم و مجازات تناسبی وجود ندارد. کاربران شبکههای اجتماعی نیز به همین موضوع اعتراض دارند و برخی نوشتهاند، حکم اعدام این سه جوان در بهترین سالهای جوانیشان بهرغم نواقص پرونده نباید اجرایی شود.
#بازداشت_شدگان_آبانماه
#علیه_اعدام
#آبان_ادامه_دارد
@zan_j
⭕️ #اعدام_نکنید ترند جهانی شد / 15 July 2020
نه براندازی، نه اصلاحات، نه رفراندوم، زندهباد انقلاب
✊ ماتم نگیریم، سازماندهی کنیم
#دیوارنویسی #آلترناتیو_ما_شوراست #انسان_آبان #انسان_ماه_دی #انقلاب #طبقه_کارگر #دیوارنویسی #خیابان_تریبون_ماست
ماتم نگیریم، سازماندهی کنیم / 15 July 2020
چه دی باشه، چه آبان/ پیکار کفِ خیابان
#دیوارنویسی #امیرحسین_مرادی #سعید_تمجیدی #محمد_رجبی #علیه_فراموشی #علیه_سکوت #مبارزه_طبقاتی #انقلاب #آبان_ادامه_دارد
@sarkhatism
چه دی باشه، چه آبان/ پیکار کفِ خیابان / 15 July 2020
چه دی باشه چه آبان/پیام یکیست، انقلاب
#دیوارنویسی #انقلاب #مبارزه_طبقاتی #آبان_ادامه_دارد #علیه_فراموشی #علیه_سکوت #سعید_تمجیدی #محمد_رجبی #امیرحسین_مرادی
@sarkhatism
چه دی باشه چه آبان/پیام یکیست، انقلاب / 15 July 2020
مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی، درحالی به حکم اعدام برای دو جوان بحرینی معترض است که صبح امروز در تهران #دیاکو_رسولزاده و #صابر_شبخ_عبدالله اعدام شدند، حکم اعدام #سعید_تمجیدی #محمد_رجبی #امیرحسین_مرادی توسط دیوان عالی کشور تائید شد و هشت جوان دیگر در اصفهان به اعدام محکوم شدهاند.
#نه_به_وقاحت #نه_به_رذالت #جمهوری_اعدام
@sarkhatism
وقاحت و رذالت جمهوری اعدام / 15 July 2020
#اعدام_نکنید
امشب در اعتراض به صدور حکم اعدام برای ۱۱ بازداشتیِ قیام آبان ماه، کاربران توئیتر علیه حکم اعدام نوشتهاند و هشتگ #اعدام_نکنید را ترند کردهاند.
فارغ از همه نقد و بحثهایی که میتوان در خصوص این شکل از فعالیت رسانهای علیه حکم اعدام معترضان آبان داشت، در طوفان توییتری امشب یک وجه مثبت به چشم میخورد : طیفهای سیاسی مختلف همگی علیه حکم اعدام ایستادهاند.
به خاطر داشته باشیم که هر انقلابی اگر در گام نخست به لغو کاملِ حکم اعدام _این قتل عمد دولتی_ نرسد، یعنی راه را برای ضدانقلاب، برای بازتولید سیستم کشتار و حذف معترض و مخالف باز گذاشته است.
لغو اعدام از نخستین خواست های یک انقلاب برای رهایی و آزادی است.
پس نه تنها امروز باید فریاد بزنیم که #اعدام_نکنید بلکه برای آینده نیز باید بر سر #لغو_اعدام با اجماع و بهصورت فراگیر بایستیم.
طیفهای سیاسی مختلف همگی علیه اعدام / 15 July 2020
توئیت آنونیموس در اعتراض به حکم اعدام برای بازداشتیان آبان:
ایران باید حکم اعدام معترضان ـــ #امیرحسین_مرادی، #سعید_تمجیدی و #محمد_ رجبی ـــ را متوقف کند. این متهمان دسترسی محدودی به وکیل داشتهاند و مقامات برای کسب اعترافات اجباری آنان را مورد شکنجه و آزار قرار دادهاند.
#Anonymous
#اعدام_نکنید #علیه_فراموشی #علیه_سکوت #آبان_ادامه_دارد #جمهوری_اعدام
@sarkhatism
توئیت آنونیموس در اعتراض به حکم اعدام برای بازداشتیان آبان / 15 July 2020
اعدام بس است!
پرپر کردن جوانان کشور دیگر بس است! تا کی میخواهید جوانان این کشور را به دلایل واهی اعدام کنید؟ بس است دیگر! این عطش قدرت چیست که شما را زامبی کرده است؟
بس است دیگر! خامنهای بس است! خامنهای بس است دیگر! جوانان این کشور را به قتل نرسان!
اسماعیل / 15 July 2020
به جرم تحریق و اعتراض و اغتشاش.بابا اینا بخاطر ظلم و ستم فکر کردن هنوز شاه نرفته.اگر بخاطر اینا بوده که تمام معتضرین در زمان شاه بخاطر اغتشاش و وارد کردن خسارت به مملکت و اموال عمومی باید اعدام بشن
مشتی / 21 December 2020