علی خامنه‌ای در ارتباط ویدئویی با نمایندگان مجلس آنان را از « توهین و دشنام و نسبتِ بدون علم به دولتمردان» برحذر داشت و از مجلس و دولت خواست «فضا را به گونه ای مدیریت کنند که به کار مهم کشور لطمه نخورد».

علی خامنه‌ای، رهبر ایران در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس از آنها را از «فحش» و «نسبت بدون علم به دولتمردان» بر حذر داشت.

نمایندگان طرح سوال از رئیس جمهوری را امضاء کرده بودند. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در مجلس از «مهمان‌نوازی» میزبانانی که او را «دروغگو» و «خائن» خوانده بودند، «رنجیده» شده بود. وزیر نفت هم در لیست احضار نمایندگان قرار دارد. علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی اما در سخنانی دو پهلو «نمایندگان انقلابی» را از تنش با دولت برحذر داشت و به آنها گفت: در یکسال باقی مانده از عمر دولت دوازدهم به گونه‌ای رفتار کنند که به کارهای کشور لطمه‌ای نخورد.

او که به گزارش خبرگزاری‌های ایران صبح یکشنبه با نمایندگان مجلس به صورت ویدئویی دیدار کرد، از مجلس خواست «هم‌افزایی و تعامل با قوا» را در پیش بگیرد و از «جوزدگی» بپرهیزد.

«فضای منازعه در رئوس دستگاهها برای افکار عمومی زیان بخش و ناراحت کننده است»

خامنه‌ای که اظهارات او در ارتباط با نمایندگان همانند همیشه به وسیله دفترش منتشر شده، در حالیکه «سؤال و تفحص» را «حق مجلس که باید وجود داشته باشد» عنوان کرد، به صورت تلویحی حمله کلامی آنها به وزیر امور خارجه و رئیس جمهوری را سرزنش کرد و گفت: «توهین و دشنام و نسبتِ بدون علم به دولتمردان به هیچ وجه جایز نیست و برخی از این نسبت‌ها حرام شرعی است.».

او در ادامه بازهم در یک اظهار نظر دو پهلو « حضور وزرا در یک ماه اول آغاز به کار مجلس و ارائه گزارش از شرایط کشور» را «کار بسیار خوبی» دانست و خطاب به نمایندگان گفت: «اما نباید به وزرا توهین و یا تهمتی زده شود».

خامنه‌ای در توصیه‌های چندگانه‌اش به نمایندگان مجلس آنها را «از برخوردهای احساسی و غیرمنطقی» برحذر داشت و از زبان «مردم» گفت: «به شدت با مجادله و گریبان گیری و تشنج میان قوا مخالف هستند و همه بدانند فضای منازعه در رئوس دستگاهها برای افکار عمومی زیان بخش و ناراحت کننده است».

رهبر جمهوری اسلامی ایران سرانجام «اتحاد و انسجام داخلی و یک صدایی در برابر جبهه گسترده دشمن» را «تکلیف همه مسئولان کشور» خواند و از آنها خواست در شرایطی که « جبهه دشمن تمام توان سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی خود را برای به زانو درآوردن ملت قوی ایران به کار گرفته است، حتی با وجود اختلاف سلیقه و نظر در داخل، در مقابل دشمن یاوه‌گو باید دست به دست هم بدهند و یک سخن گفته شود».

این اظهارات یک هفته پس از آنکه نمایندگان مجلس طرح پرسش از حسن روحانی را به هیئت رئیسه ارائه کردند و ظریف در مجلس با الفاظ تند مورد حمله واقع شد، برای دولت حسن روحانی و وزیرانش که یک سال آخر زمامداری را طی می‌کنند، یک حمایت محسوب خواهد شد.

خامنه‌ای پیش از این هم با مداخله در روابط مجلس و دولت مانع استیضاح برخی از وزراء شده بود.

در همین زمینه: