شمس‌الدين حسينی،‌ وزير امور اقتصادی و دارايی ايران گفته است درآمدهای نفتی این کشور به دليل تحريم‌ها کاهش يافته است.

حسينی به واحد مرکزی خبر وابسته به صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران گفت: “به خاطر تحريم‌ها، ۵۰ درصد از وصول درآمدهای نفتی کشور کاهش يافته است.”

مقام‌های ایران پیش از این همواره می‌گفتند تحریم‌ها تأثیری بر اقتصاد ایران ندارد.

وی افزود: “در بودجه امسال برای منابع درآمدی ۱۴۴ هزار ميليارد تومان پيش‌بينی شده بود اما به لحاظ محدوديت‌هايی که برای صادرات نفت پيش آمده است برآورد می‌شود ۹۵ هزار ميليارد تومان محقق شود.”

شورای امنيت سازمان ملل در چند سال اخير با صدور چند قطعنامه عليه برنامه اتمی ايران، اين کشور را مورد تحريم قرار داده است. قدرت‌های غربی نيز افزون بر تحريم‌های شورای امنيت، تحريم‌های يک‌جانبه‌ای عليه ايران از جمله بخش نفت و انرژی اعمال کرده‌اند.

ايالات متحده می‌گويد کاهش صادرات نفت ايران باعث شده تا اين کشور هر ماه پنج ميليارد دلار زيان کند

صادرات نفت ايران از تيرماه سال جاری خورشيدی به دليل تحريم‌های اتحاديه اروپا و آمريکا حدود ۵۰ درصد کاهش يافته است.

ايالات متحده از آغاز سال جاری میلادی برخی نهادهای اقتصادی خارجی را که شرکای تجاری ايران محسوب می‌شوند تهديد کرده است خريد نفت ايران را کاهش دهند و در غير اين صورت اجازه فعاليت‌ در بازار آمريکا را نخواهند داشت.

به گفته مقام‌های آمريکايی، تلاش‌های ايالات متحده باعث شده است صادرات نفت ايران که سال گذشته در حدود ۲.۴ ميليون بشکه در روز بود به حدود يک ميليون بشکه در روز برسد.

ايالات متحده می‌گويد کاهش صادرات نفت ايران باعث شده تا اين کشور هر ماه پنج ميليارد دلار زيان کند.

هدف از اين تحريم‌ها، اعمال فشار بر تهران برای متوقف کردن تلاش‌ها برای غنی‌سازی اورانيوم در سطحی است که می‌تواند در توليد سلاح هسته‌ای مورد استفاده قرار گيرد.

اما تهران می‌گويد برنامه هسته‌ای‌اش صرفا برای مقاصد غيرنظامی است.

تحريم‌های يک‌جانبه قدرت‌های غربی عليه ايران، اين کشور را از بازارهای جهانی دور نگاه داشته است.

ميزان صادرات نفت ايران در ماه نوامبر، يک ميليون و ۸۰ هزار بشکه در روز بوده که اين صادرات در ماه جاری دسامبر به حدود ۸۳۴ هزار بشکه در روز رسيد.