رئيس جمهور افغانستان می‌گويد حمله انتحاری که منجر به زخمی شدن رئيس امنيت ملی اين کشور شد در شهر کويته پاکستان طرح‌ريزی شده بود.

بر پايه اطلاعات منتشر شده از سوی امنيت ملی افغانستان، اسدالله خالد رئيس اين اداره بعد از ظهر پنج‌شنبه ۱۶ آذر بر اثر يک حمله انتحاری از سوی فردی که “پيام‌آور طالبان” بود، زخمی شد.

حامد کرزی، رئيس‌جمهور افغانستان روز شنبه ۱۸ آذر در يک نشست خبری در کابل گفت اين حمله مشابه حمله‌ای بود که سال گذشته باعث جان باختن رئيس شورای عالی صلح اين کشور شد.

در حمله به برهان‌الدين ربانی، رئيس شورای عالی صلح، فرد انتحارکننده که ظاهرا حامل پيامی از سوی طالبان بود هنگام احوال‌پرسی با ربانی، بمب جاسازی شده در عمامه‌اش را منفجر کرد. مقام‌های دولت افغانستان در آن زمان گفتند که اين حمله در کويته پاکستان طرح‌ريزی شده بود.

حامد کرزی: حمله‌هايی با اين پيچيدگی و پنهان کردن بمب در درون بدن؛ کار طالبان نيست

طالبان مسئوليت حمله به رئيس امنيت ملی افغانستان را بر عهده گرفتند اما حامد کرزی گفت باور ندارد اين حمله از سوی طالبان صورت گرفته باشد.

رئيس‌جمهور افغانستان گفت: “اين حمله ظاهرا به نام طالبان اعلام شد مثل تمام حمله‌های ديگر که به نام طالبان اعلام می‌شود اما حقيقت اين است که حمله‌هايی با اين پيچيدگی و پنهان کردن بمب در درون بدن؛ کار طالبان نيست.”

وی گفت به‌زودی نشستی در ترکيه برگزار می‌شود که در آن رئيس‌جمهور و ديگر مقام‌های پاکستانی نيز در آن شرکت خواهند کرد و وی به صراحت از پاکستان خواهد خواست که در زمينه جلوگيری از برنامه‌ريزی اين گونه حمله‌ها که در کويته صورت می‌گيرد، چه اقداماتی کرده‌اند.

خالد در حال حاضر در بيمارستان نظامی بگرام تحت درمان قرار دارد. حامد کرزی گفت وضعيت رئيس امنيت در حال بهبود است.

جان آلن، فرمانده کل نيروهای آمريکايی و آيساف در افغانستان نيز که به عيادت اسدالله خالد در بيمارستان بگرام رفته است از “شجاعت” و “اراده بزرگ” خالد در رهبری امنيت ملی افغانستان ستايش کرده است.

اسدالله خالد از جمله مقام‌های دولت افغانستان است که طرفدار شدت عمل عليه طالبان و سازمان اطلاعات پاکستان (آی‌اس‌آی) بود؛ اين سازمان از سوی افغانستان و دولت آمريکا متهم شده است که به طالبان پناه داده و از آنان به‌خاطر ادامه جنگ در افغانستان حمايت می‌کند.

خالد ۲۵ شهريورماه سال جاری در پی برکناری رحمت‌الله نبيل، رئيس پيشين اين اداره از سوی حامد کرزی، به‌عنوان نامزد جديد اين اداره به مجلس افغانستان پيشنهاد شد و رأی اعتماد به‌دست آورد.

وی در دولت پس از سقوط طالبان چندين سال والی غزنی و قندهار بود و قبل از برگزيده شدن به‌عنوان رئيس امنيت ملی، وزير امور مرز‌ها، اقوام و قبايل بود.