ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه ایران روز شنبه هفتم تیرماه با اشاره به لزوم توجه قوه قضائیه به افکار عمومی گفت «باید فریاد تظلم خواهی مردم یا درخواست احقاق حق آنها با پاسخ مثبت مواجه شود.»
به گزارش خبرگزاری میزان، ابراهیم رئیسی به مناسبت سالگرد انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر ماه ۱۳۶۰ در همایش سراسری قوه قضاییه در حضور اعضای شورای عالی قوه قضاییه، روسای کل دادگستریها و اعضای شورای قضایی استانها خطاب به مسئولان قضایی کشور گفت:
«اگر در موردی ضدانقلاب به دنبال صحنهسازی است، کاملا به مطلب دقیق شویم و نگذاریم که او به اهداف پلید خود برسد.»
تأکید بر لزوم پاسخگویی نهادهای قضایی ایران به دادخواهی مردم از سوی رئیس قوه قضاییه در حالیست که به عنوان نمونه، پس از گذشت نزدیک به شش ماه از ساقط شدن هواپیمای مسافربری اوکراینی توسط پدافند هوایی سپاه پاسداران، خانوادهها و بازماندگان این رویداد از احضار و تهدید از سوی نهادهای امنیتی به دلیل ادامه دادخواهی خبر میدهند.
جواد سلیمانی، همسر الناز نبیئی، یکی از جانباختگان سقوط هواپیمای اوکراینی اواسط اسفند ماه ۹۸ با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود به صراحت از تهدید و فشار نهادهای امنیتی بر خود از سوی وزارت اطلاعات خبر داده بود.
- بیشتر بخوانید: تهدید به تجاوز جنسی، پاسخ دادخواهی برای هواپیمای اوکراینی
از سوی دیگر، در ماههای پس از این رویداد، برای دهها تن از معترضان به ساقط کردن این هواپیما از جمله چند فعال دانشجویی در شهرهای مختلف ایران احکام زندان و شلاق صادر شده است.
علی نوریزاد، فرزند محمد نوریزاد زندانی سیاسی، محمد امین حسینی، فعال دانشجویی و دانشجوی حقوق دانشگاه گرگان و شورا فکری، از فعالان سابق دانشجویی از جمله شهروندانی هستند که در ماههای اخیر به دلیل شرکت در تجمعاتی که در اعتراض به شلیک پدافند موشکی سپاه به هواپیمای اوکراینی تشکیل شده بود، به حبس و زندان محکوم شدهاند.
همچنین گزارشهای منتشر شده از سوی منابع حقوق بشری حاکی از این است که قوه قضاییه ایران دور تازهای از سرکوب وکیلان دادگستری و مدافعان حقوق بشر را در ایران آغاز کرده است.
در یکی از آخرین این برخوردها، پیام درفشان، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر روز ۲۰ خرداد ماه در تهران توسط نیروهای امنیتی و بر اساس حکم «دادسرای امنیت» بازداشت شد.
درفشان اوایل خرداد ماه جاری از سوی دادگاه تجدید نظر استان البرز به یک سال حبس و دو سال محرومیت از وکالت محکوم شد.
او پیشتر توسط شعبه یک دادگاه انقلاب کرج به اتهام «توهین به رهبری» به دو سال حبس محکوم شده بود.
ابراهیم رئیسی همچنین در جلسه امروز خود با قدردانی از مدیران دستگاه قضایی، قضات و کارکنان ادعا کرده علیرغم بحران کرونا در کشور، قوه قضاییه تلاش کرده است تا رسیدگی به پروندههای قضایی با کندی مواجه نشود و «حقوق مردم ضایع نگردد.»
شاید بر همین مبناست که در ماههای پس از شیوع ویروس کرونا در ایران، صدور و اجرای حکم اعدام، صدور حکمهای حبس طولانی مدت و همچنین سرکوب معترضان به سیاستهای حکومت جمهوری اسلامی با شدت و سرعت بیشتری در دستور کار قوه قضاییه قرار گرفته است.
رئیسی همچنین با طرح ادعای «کاهش ورودی پرونده به دادگاهها در سال ۹۹» گفت:
«مشارکتهای مردمی اعم از مشارکت مردم در حوزه رفع آسیبهای اجتماعی، پیشگیری، کشف جرم، اصلاح مجرمان و کمک به پیگیری مفاسد، با توجه به جایگاهی که قانون برای مردم در نظر گرفته و مردم نیز در این رابطه نقش دارند، بسیار مهم است.»
او در ادامه از ابلاغ یک دستورالعمل برای «نهادینهسازی» نگاه مردم نسبت به پیگیری مشکلات در سال جاری خبر داد و گفت:
«باید افراد ناتوان را تشخیص دهیم و خصوصا دست افرادی را که مورد ستم قرار گرفتهاند و مظلوم واقع شدهاند، بگیریم و باید زمینه این کار کاملا در دادگستری فراهم شود تا افراد ناتوان به حق خود در دادگستری برسند.»
آمارها و گزارشهای منتشر شده درباره برخورد سرکوبگرانه قوه قضاییه با فعالان مدنی و سیاسی در ماههای اخیر اما خلاف گفتههای امروز رئیس قوه قضاییه را ثابت میکند.
طبق آخرین گزارشها، حکم اعدام سه نفر از بازداشتشدگان اعتراضهای سراسری آبان بهنامهای محمد رجبی، امیرحسین مرادی و سعید تمجیدی روز چهارم تیر ماه از سوی دیوان عالی کشور تأیید شد.
هر چند این خبر ساعاتی بعد از سوی یکی از خبرگزاریهای دولتی تکذیب شد اما خبرگزاری هرانا به عنوان منبعی که این خبر را منتشر کرده، بر درستی آن تأکید دارد.
از سوی دیگر یکی از وکلای این سه زندانی سیاسی محکوم به اعدام گفته است تیم سه نفره وکیلان این پرونده علیرغم روند ناعادلانهای که تاکنون برای رسیدگی به اتهامات این زندانیان سیاسی طی شده، امیدوارند بتوانند از طریق اعاده دادرسی این حکم را تغییر دهند.
مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم با محکوم کردن صدور حکم اعدام برای این سه زندانی سیاسی در توئیتر خود نوشت:
«گزارش منتشر شده حاکی از ضرب و شتم معترضان، محرومیت آنها از وکیل و اعترافات اجباری است. ایران باید حقوق بشر را رعایت کند و این اعدامها را متوقف سازد.»
دو روز پس از اعلام این خبر، محمدرضا حبیبی، رئیس دادگستری اصفهان هم در نماز جمعه این شهر از صدور حکم «مفسد فیالارض» برای هشت پرونده اعتراضات ۹۶ و ۹۸ خبر داد و تاکید کرد که تکرار اعتراضها مستوجب برخورد قاطعانه خواهد بود.
طبق قوانین جزایی جمهوری اسلامی، مجازات اتهام «مفسد فیالارض» اعدام است.
از سوی دیگر، نهادهای امنیتی ایران از جمله سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در روزهای اخیر با احضار، بازداشت و تحت فشار گذاشتن برخی از چهرههای شناخته شده از قبیل روزنامهنگاران، هنرمندان و فعالان مدنی در فضای مجازی، آنها را وادار کرده که از انتقادات گذشته خود به حکومت جمهوری اسلامی، ابراز پشیمانی کنند.
سازمان گزارشگران بدون مرز روز پنجشنبه پنجم تیر ماه/ ۲۵ ژوئن با انتشار بیانیهای تحت عنوان «توابسازی آنلاین، روش تازه سرکوب در جمهوری اسلامی ایران» فشار بر روزنامهنگاران برای ابراز ندامت آنلاین را محکوم کرد.
همچنین به دلیل نقض گسترده حقوق بشر در ایران، روز ۲۲ ژوئن/ دوم تیر ماه، قطعنامه تمدید دوره گزارشگری جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل با ۲۲ رأی موافق، ۱۵ رأی ممتنع و هشت رأی مخالف به تصویب رسید.
- در همین زمینه: مأموریت گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران تمدید شد
ایراهیم رئیسی اما در گفتههای امروز خود با اذعان به فساد در قوه قضاییه مدعی شد:
«آمار تخلفات در قوه قضاییه نسبت به بعضی سازمانها و دستگاهها آمار بالایی نیست.»
او گفت:
«گزارش دادستان انتظامی قضات در جلسات گذشته نشان از یک درصد تخلف میدهد اما همکاران تلاش کنند که این درصد کم هم در قوه قضاییه وجود نداشته باشد.»
این ادعای رئیس قوه قضاییه در حالی است که در روزهای اخیر اکبر طبری، معاون پیشین دفتر اجرایی رئیس قوه قضاییه به همراه چند تن از مسئولان و نزدیکان به دستگاه قضایی از جمله بیژن قاسمزاده، مصطفی نیاز آذری، فرهاد مشایخ و رسول دانیالزاده، به اتهام رشوهخواریهای کلان و پولشویی به شکل حضوری و غیابی در حال محاکمه هستند.
- در همین زمینه
فراخوان اقدام فوری
به کارگران و تشکلات کارگری در سراسر جهان
به احکام حبس، شلاق و بیگاری برای ۴۲ نفر از کارگران در ایران اعتراض کنید!
شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری اراک در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ دریک حکم ضد انسانی، ۴۲ نفر از کارگران شرکت آذرآب واقع در همین شهر را هر کدام به یک سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و یک ماه بیگاری اجباری محکوم کرد. “جرم” این کارگران این است که در سال گذشته به همراه دیگر همکاران خود، نسبت به عدم دریافت دستمزدهای به تعویق افتاده، عدم امنیت و بلاتکلیفی شغلی خود پس از واگذاری این شرکت بزرگ صنعتی به بخش خصوصی و علیه این خصوصی سازی دست به اعتراض زدند. این حکم در شرایطی صادر شده است که حقوق ماه های اردیبهشت و خرداد کارگران هنوز پرداخت نشده است.
تحت حاکمیت رژیم جمهوری اسلامی، دهها میلیون نفر از خانوارهای کارگری در ایران برای چندین دهه، با دستمزد های زیر خط فقر، عدم پرداخت به موقع همین دستمزد های ناچیز، نا امنی شغلی، بیکارسازی های گسترده و خصوصی سازی های توام با اخراج روبرو بوده اند. در تمام این مدت هر اعتراض دستجمعی کارگران نسبت به این شرایط تحمل ناپذیر، از سوی رژیم جمهوری اسلامی با سرکوب عریان و خشونت آمیز، بازداشت و زندان پاسخ گرفته است. لازم به تاکید است که اخراج کارگران حق طلب در سه ماهه اول سال جاری گسترش پیدا کرده است.
صدور حکم شنیع و قرون وسطایی شلاق برای کارگران معترض توسط جمهوری اسلامی امر بی سابقه ای نیست. رژیم همواره شلاق را به عنوان یکی از ابزارهای شکنجه روحی و جسمی علیه کارگران و فعالین کارگری و جهت تشدید اعمال فشار بر تشکلات و خانواده های کارگری به کار برده است. آخرین مورد از این احکام در روز اول ژوئن امسال علیه رسول طالب مقدم عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به اجرا درآمد.
رسول طالب مقدم به جرم شرکت در مراسم بزرگداشت روز جهانی کارگر در سال ۹۸ دستگیر و سپس از سوی دادگاه قوه قضاییه رژیم به دو سال زندان، دو سال تبعید و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. رسول طالب مقدم که با وثیقه آزاد بود در روز اول ژوئن مجبور شد که خود را به دادسرای زندان مخوف اوین معرفی کند. به محض ورود ایشان به دادسرا، حکم شلاق او به اجرا گذاشته شد و ماموران رژیم ۷۴ ضربه شلاق بر پیکر این کارگر زحمت کش زدند.
با وجود این، صدور حکم دستجمعی و فله ای زندان و شلاق و بیگاری بطور همزمان برای ۴۲ کارگر زحمتکش معترض آذرآب حتی با توجه به پرونده خونین و قطور رژیم جمهوری اسلامی که هر برگ آن حکایت از نقض مکرر حقوق اولیه کارگران دارد، در نوع خود بی سابقه است و مصداق شکنجه علنی و دسته جمعی کارگران و خانواده های آنها است. باید تلاش نمود که حکم صادر شده که در مرحله بدوی است با تکیه به یک انزجار عمومی در ایران و جهان هر چه فوری تر لغو گردد.
تشکلات مستقل کارگری در ایران این اقدام جنایتکارانه حکومت ایران را قویا محکوم کرده اند و خواستار لغو این احکام ظالمانه شده اند. ما از همه تشکل های کارگری و مدافعین حقوق انسانی در جهان در خواست می کنیم که به عنوان امری اضطراری و همچون یک وظیفه بین المللی کارگری و انسانی، نسبت به صدور این احکام سرکوب گرانه و قرون وسطایی علیه کارگران آذرآب، به رژیم جمهوری اسلامی ایران شدیدا اعتراض کنند و خواستار لغو فوری احکام حبس، شلاق و بیگاری برای این کارگران شوند.
اذیت و آزار، تعقیب، سرکوب، شکنجه و حبس کارگران، فعالین کارگری و زندانیان سیاسی در ایران باید بطور کامل و بدون قید و شرط متوقف گردد.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
۲۵ ژوئن ۲۰۲۰
***
به احکام حبس، شلاق و بیگاری برای ۴۲ نفر از کارگران در ایران اعتراض کنید! / 27 June 2020
وقتی یک جلادو سلاخ و قتل عام کننده بشود قاضی القضات به اعتقاد بنده باید به سلامت فکری همه مردم اون کشور شک کرد
badralsadat madani / 27 June 2020
انگار نه انگار این حاجی سال ۶۷ فریاد تظلم خواهی هزاران
اسیر و زندانی را به خون کشید و اعدام کرد. البته بفرمان خمینی!
ای حاجی که خوش عملهء استبداده ، این درفشانی ها از
کاخ سیاه خلافت نظامی شیعه پخش و تکثیر میشه.
Reza / 28 June 2020
جناب “badralsadat madani” آمار بیماران روانی در ایران چیزی بین ۲۰ تا ۲۵% می باشد.
که این درصدی متشابه با میزان جهانی است. برای مثال بر اساس آمار دانشگاه جان هاپکینز, در آمریکا نیز حدود ۲۵ % شهروندان آمریکایی از بیماری های روانی رنج می برند.
اما پرسشی که باقی می ماند این است که منتصب شدن رئیسی به رهبری قوه قضائیه چه ربطی به مردم ایران دارد؟
آیا به نظر شخیص شما مردم ایران در ۴۰ سال گذشته واقعا سهمی در ادارهء کشور داشته اند که شما اکنون آنان را از این بابت ملامت می نماید؟
جالب این جاست که چگونه تعدادی از “هموطنان گرامی” و “دوستان عزیز” دقیقا مانند امت پست فطرت حزب الله از هر فرصتی برای سرزنش کردن و نکوهش مردم ایران استفاده می کنند.
شاید به جای پرسش در مورد سلامت فکری مردم ایران باید به میزان سلامت روحی و روانی این “دوستان عزیز” و “هموطنان گرامی” نکوهشگر اندیشید.
با احترام
پرویز / 28 June 2020