فعال کارگری فولاد اهواز، فرید کعبیپور به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داد. بیش از ۱۰ تن از کارگران بخش ذوب این کارخانه از حدود یک ماه پیش به کرونا مبتلا شدهاند. همزمان جمعی از کارگران در نامهی سرگشادهای نسبت به گسترش بیماری در کارخانه و خطر انتقال آن به خانوادهها هشدار داده بودند، اما کسی به اعتراض کارگران توجه نکرد و کار ادامه یافت.
فرید کعبیپور، یکی از کارگران فولاد اهواز بود که به کرونا مبتلا و با وخیم شدن حالش در بیمارستان بستری شد. او در آستانه بازنشستگی بود، اما کرونا در سایهی بیتوجهی مسئولان کارخانه و دولت پیش از بازنشستگی به زندگی او پایان داد. کعبیپور روز دوشنبه ۲۶ خرداد فوت کرد.
کارگران شرکت ملی فولاد ایران (اهواز) پیش از شیوع کرونا با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکردند. توقف تولید، نپرداختن دستمزدها و نبود امنیت شغلی سبب شد تا کارگران در سالهای اخیر بارها اعتصاب کنند. راهپیمایی کارگران در شهر اهواز در سال ۹۷ به احضار و دستگیری تعدادی از کارگران انجامید. اما مشکلات هنوز به جای خود باقی است.
فرید کعبیپور به گفتهی همکارانش، از کارگران جسوری بود که در اعتراضها و اعتصابهای کارگران فعالانه شرکت داشت.
در پی شیوع کرونا، کار در فولاد اهواز نیز مانند بسیاری دیگر از واحدها بدون توجه به رعایت ضوابط بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه ادامه یافت.
کارگران در اردیبهشت امسال در نامهی سرگشادهای با عنوان: «وضعیت کارگران گروه ملی فولاد در دوران کرونا» نوشتند:
«چند ماه گذشته نه خبری از الکل و ژلهای بهداشتی بود، نه خبری از ماسک و دستگاههای تبسنج که بر طبق قولهایی که به پرسنل داده شده بود هم عملی نشد و خبرهایی که به گوش ما میرسد حتی اقلامی که برای کل شرکت خریداری شده عدهی کمی از این اقلام استفاده میکنند».
در نتیجه این بیتوجهی، تعدادی از کارگران به کووید ۱۹ مبتلا شدند. اضطراب و استرس نسبت به احتمال گسترش بیماری و انتقال آن به خانوادهها کارگران را فراگرفت.
در بخشی از نامه سرگشاده کارگران آمده بود:
«چندین نفر از پرسنل به ویروس کرونا مبتلا شدند و مدیران شرکت برای جلوگیری از افشا شدن ابتلای کارگران به ویروس سعی کردند با لاپوشانی خود از مسئولیتشان فرار کنند و پرسنل شرکت گرفتار در این بیتدبیریها است. حال بگذرد که کارگران حتی جرات نمیکنند که بگویند که چه کسانی در خانوادههایشان به این ویروس مبتلا شدهاند و اگر کسی هم بمیرد علت مرگ را نمیگویند.»
کارگران افزوده بودند برغم بیمار شدن تعدادی از کارگران «مدیران این شرکت هیچ برنامه خاصی برای سلامتی پرسنل در دست ندارند و حتی یک روز هم برای میکروبزدایی و یا تحقیق کارخانه بسته نشد».
در همین زمینه:
وضعیت کارگران گروه ملی فولاد در دوران کرونا: عریضهای همزمان با جشن کارگر