یک عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی کاهش ۲۰ درصدی قیمت محصولات پتروشیمی را تحت تاثیر کاهش قیمت نفت دانست و در عین حال اظهار کرد که شیوع کرونا و کاهش تقاضای جهانی بر تناژ و وزن صادرات پتروشیمی ایران تاثیری نداشته است.

نمایی از پتروشیمی پارس/ عکس از آرشیو

عبدالحسین بیات، عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) از کاهش ۲۰ درصدی قیمت محصولات پتروشیمی تحت تاثیر کاهش قیمت نفت خبر داد.

او در عین حال افزود: «سرجمع از نظر تناژ تغییری حاصل نشده اما کاهش درآمد ارزی ناشی از صادرات داشته‌ایم، ولی با توجه به اینکه امسال چندین طرح به بهره برداری می‌رسد در پایان سال با افزایش صادرات نیز خواهیم داشت.»

بیات پیش‌بینی کرده که با توجه به «عبور از پدیده کرونا» و رو به بهبود رفتن قیمت نفت، در ۶ ماهه دوم سال جاری قیمت محصولات پتروشیمی در مقایسه با شش ماهه اول بهبود بیابد.

تقاضای جهانی برای و محصولات پتروشیمی تحت تاثیر شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ و محدود شدن فعالیت صنایع در بسیاری کشورها کاهش یافت. از این رو قیمت نفت به شکلی بی‌سابقه افت کرد و به زیر ۱۰ دلار نیز رسید.

عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی کاهش ۲۰ درصدی قیمت محصولات پتروشیمی را تحت تاثیر کاهش قیمت نفت دانست و گفت این تاثیر معمولا با فاصله زمانی خود را نشان می‌دهد.

بیات درباره وضعیت تقاضا و تولید در داخل ایران نیز وضعیت مشابهی را پیش‌بینی کرد و ابراز امیدواری کرد که با آغاز فعالیت واحدهای پایین‌دستی تقاضا افزایش بیابد.

مقامات در صنعت پتروشیمی در حالی از وضعیت صنعت ابراز رضایت می‌کنند که شیوع کرونا بر وضعیت سلامت و امنیت شغلی کارگران این صنایع سایه انداخته است. به عنوان نمونه با وجود ابتلای ده‌ها تن از کارگران پتروشیمی ارومیه به ویروس کروناُ مدیر عامل شرکت از توقف تولید سر باز زد.

اما با وجود ابراز امیدواری بیات از روند صادرات در انتهای سال جاری سخنان روز گذشته دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی درباره آینده صادرات محصولات پتروشیمی با خوشبینی کمتری همراه بود.

احمد مهدوی ابهری، در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی (ایرنا) به شیوع کرونا و تبعات اقتصادی آن اشاره کرد و گفت: «تاثیر منفی کرونا بر اقتصاد همچنان ادامه دارد و از همین رو نمی‌توان در مورد حجم و ارزش صادرات در سال ۹۹ پیش‌بینی دقیقی انجام داد.»

مهدوی ابهری همچنین معتقد است که کاهش ارزش صادرات محصولات پتروشیی بر بازار ارز تاثیر خواهد گذاشت. او گفته که‌ «کاهش ارزش صادرات در محصولات پتروشیمی» موجب خواهد شد که عرضه ارز در سامانه نیما از سوی پتروشیمی‌ها کاهش بیابد.

ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی برای تضمین عرضه ارز در ایران اهمیت دارد.

 اسفند ۹۷ یک گروه ۱۴ نفره به اتهام انتقال ندادن شش میلیارد یورو از درآمدهای ارزی حاصل از فروش محصولات پتروشیمی در دور قبلی تحریم‌ها محاکمه شدند. آن‌ها برای «دور زدن تحریم‌ها» منابع ارزی حاصل از فروش محصولات پتروشیمی را به حساب بانکی شرکت‌های خودشان واریز کردند.


در همین زمینه: