تظاهرات علیه نژادپرستی و خشونت پلیس دومین همهگیری است که جهان در ماههای اخیر شاهد بوده است. مقامات در پایتخت ایالات متحده پیشبینی کردهاند که تظاهرات روز شنبه در واشنگتن بزرگترین در نوع خود از زمان قتل جورج فلوید باشد. هزاران معترض در سیدنی و سایر شهرهای استرالیا و همچنین صدها تن در توکیو و سئول به خیابانها آمدهاند، تظاهرات در برلین، لندن، بروکسل، و مادرید نیز در راه است.
اعتراضات علیه خشونت پلیس حالا همچون ویروس کرونا در سرتاسر جهان منتشر شده است. مردم در کشورهای مختلف در همبستگی با تظاهرکنندگان آمریکایی و همچنین در اعتراض به نژادپرستی نظاممند در کشور خود راهپیمایی میکنند.
اعتراضات جهانی از افزایش خشم عمومی نسبت به رفتار پلیس با اقلیتهای قومی نشان دارد. این خشم را کشته شدن جرج فلوید در مینیاپولیس به دست پلیس رقم زد.
با وجود اینکه اعتراضات بر اثر رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و ترس از شیوع کووید ۱۹ محدود شده، تظاهرکنندگان در سئول، توکیو و سیدنی در حالی که ماسک بر صورت داشتند همبستگی خود را با اعتراضات آمریکا نشان دادند و علیه نژادپرستی در کشور خود نیز اعتراض کردند.
همچنین قرار است چندین تظاهرات در برلین، لندن، بروکسل، بارسلونا و مادرید در روزهای شنبه و یکشنبه برگزار شود.
اما در پاریس پلیس مانع برگزاری تظاهرات شده است و به سومین تظاهراتی که قرار بود شنبه در پاریس برگزار شود مجوز نداده است.
پلیس برای ممنوع کردن این تظاهرات خطر شیوع کووید ۱۹ و ترس از ناآرامی عمومی را بهانه کرده و گفته است که طبق مقررات فاصلهگذاری اجتماعی، اجتماع بیش از ۱۰ نفر ممنوع است.
پلیس پاریس پیش از این دو تظاهرات دیگر را که قرار بود شنبه جلوی سفارت ایالات متحده برگزار شود ممنوع اعلام کرد.
برگزاری بزرگترین تظاهرات در واشنگتن
واشنگتن در هفته گذشته هر روز شاهد تظاهرات بوده است. اغلب آنها صلحآمیز بودهاند و جمعیت از کاخ سفید تا یادبود لینکلن در آمد و شد بودهاند.
رایان مککارتی، دبیر ارتش ایالات متحده جمعه ۵ ژوئن به خبرنگاران گفت که مقامات محلی پیشبینی میکنند که چیزی حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار معترض در خیابانها حضور پیدا کنند.
رئیس پلیس اما از پیشبینی تعداد معترضان خودداری کرده و با این حال گفته که فکر میکند جمعیت در مقایسه با تظاهرات ۸ مارس که نزدیک به یک میلیون شرکتکننده داشت کوچکتر باشد.
تظاهرات روز شنبه در حالی برگزار میشود که مقامات برای کاهش تنش تصمیم گرفتهاند که نیروهای گارد ملی را به صورت غیرمسلح در خیابانها بسیج کنند.
در تظاهرات روز پنجشنبه و جمعه کسی دستگیر نشده و شهردار واشنگتن دی سی حکومت نظامی را که از روز دوشنبه برقرار بود لغو کرد. او گفته که شنبه صبح تصمیم میگیرد که آیا مقررات حکومت نظامی بار دیگر برقرار خواهد شد یا خیر.
تعدادی از کلیساها و تئاترهای شهر گفتهاند که درهای خود را باز میگذارد تا مردم بتوانند برای استراحت و خنک شدن به آنجا پناه ببرند.