اعتراضات شکل گرفته در آمریکا و نحوه برخورد پلیس با معترضان و سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز، این فرصت را در اختیار مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی قرار داده است تا به لاپوشانی واقعیت جاری سرکوبها در ایران بپردازند. این خبر که سازمان گزارشگران بدون مرز حمله به خبرنگاران را در جریان اعتراضات آمریکا را محکوم کرده، در خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران منتشر شده است. گزارشگران بدون مرز بارها و بارها سرکوب آزادی بیان و برخورد با روزنامهنگاران را در ایران محکوم کرده که خبر آن راهی به خبرگزاری تسنیم نیافته است.
در تازهترین واکنشها از سوی مسئولان جمهوری اسلامی، ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه ایران روز سهشنبه، ۱۳ خرداد مقامات دولت آمریکا را به نقض حقوق شهروندان خود متهم کرد و گفت که دولت آمریکا باید به عنوان یک متهم در مجامع بینالمللی دنیا محاکمه شود.
به گزارش خبرگزاری میزان، رئیسی در حاشیه «رزمایش برکت» که از سوی «ستاد اجرایی فرمان امام» برگزار شد، گفت:
«آنچه شما در صفحه تلویزیون از حرکت پلیس آمریکا نسبت به یک رنگین پوست آمریکایی دیدید، عبارت از آمریکای بی نقاب است، بدان معنا که آمریکای بی نقاب همین جلوه برخورد پلیس آمریکا با یک سیاه پوست است.»
او اتفاقات رخ داده در جریان اعتراضات اخیر در آمریکا را به عنوان سندی برای اثبات حقانیت شعارها علیه آمریکا و اقدامات سران جمهوری اسلامی قلمداد کرد و گفت همه میبینند که در آمریکا چگونه با مردم مبتلا به کرونا رفتار میشود:
«امروز حقوق اولیه انسان در آمریکا نابود میشود، اما حقوقدانان و داعیهداران حقوق بشر فریاد بر نمیآورند. چگونه است که حقوق اولیه انسان در آمریکا زیر پا گذاشته میشود؟ امروز آمریکا نه فقط به عنوان یک مدعی حقوق بشر بلکه به عنوان یک متهم باید در مجامع بینالمللی دنیا محاکمه شود که چگونه حقوق اولیه انسان را زیر پا میگذارد و نابود میکند.»
این ادعاهای مطرح شده از سوی رئیس قوه قضائیه ایران در حالیست که نهادهای قضائی و امنیتی ایران حدود هشت ماه قبل و در اواخر آبان ماه ۱۳۹۸ در برخورد با هزاران شهروند معترضی که در اعتراض به گرانی بنزین و فساد جاری در همه ارکان نظام جمهوری اسلامی در بیش از ۱۰۰ شهر ایران به خیابانها آمده بودند، به سرکوب خشونتآمیز و کشتار صدها نفر از آنها اقدام کردند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در همان روزهای آغازین شکلگیری اعتراضات سراسری آبان با «اشرار» خطاب کردن معترضان، به نیروهای امنیتی دستور داد تا اعتراضات مسالمتآمیز شهروندان ایرانی را سرکوب کنند.
مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی در دوره دهم مجلس که سالها به عنوان جانشین نماینده ولیفقیه در سپاه فعالیت کرده است اما روز دوشنبه ۱۲ خرداد در حاشیه نشستی در وزارت کشور، شمار کشته شدگان اعتراضات آبان ماه را ۲۳۰ نفر اعلام کرد.
ذوالنوری همچنین با خلاف واقعیت توصیف کردن آمارهایی که در ماههای گذشته از جانباختگان آبانماه در رسانههای مختلف یا از سوی فعالین مستقل حقوق بشر منتشر شده است، مدعی شد که در اعتراضات سراسری آبان دو هزار نفر از معترضان مجروح شدند و تعداد مجروحان نیروهای امنیتی و انتظامی بیش از پنج هزار نفر بوده است.
عبداالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور نیز در روزهای گذشته، تعداد کشتهشدگان را بین ۲۰۰ تا ۲۲۵ نفر اعلام کرده بود.
آمارهای منتشر شده از سوی نهادهای بینالمللی و رسانههای معتبر اما اعدادی بین ۳۰۴ تا هزار و ۵۰۰ کشته را نشان میدهد.
واکنش مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی به برخورد با معترضان در آمریکا در حالیست که پس از گذشت ماهها از اعتراضات آبان ماه هنوز گزارش دقیقی از شمار بازداشتشدگان و جانباختگان این اعتراضات از سوی این مقامات منتشر نشده است.
همچنین در اعتراضات سراسری دی ماه ۱۳۹۶ و آبان ماه ۱۳۹۸ صدها نفر از فعالان رسانهای، روزنامهنگاران و فعالان دانشجویی به دلیل اطلاع رسانی در مورد این اعتراضات با بازداشت، شکنجه، احکام سنگین حبس و حتی صدور حکم اعدام مواجه شدند.
- در همین زمینه: هزاران شهروند ایرانی بازداشت شده در معرض بدرفتاری و شکنجه
فیلمهای منتشر شده از اعتراضات چند روز گذشته در آمریکا اما نشان میدهند که علیرغم برخورد پلیس، بسیاری از خبرنگاران در محل اعتراضات حضور داشته و آزادانه به اطلاعرسانی میپردازند.
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان اما روز شنبه ۱۰ خرداد با انتشار یک توئیت در حساب کاربری خود در توئیتر از برخورد پلیس آمریکا با برخی از خبرنگاران در این کشور انتقاد کرد.
این انتقاد او در حالیست که این مقام حکومتی و همکاران او تاکنون به قطع شدن ۱۰ روزه اینترنت در جریان اعتراضات سراسری آبان ماه واکنشی نشان ندادهاند.
از سوی دیگر، بنا بر اعلام یکی از نمایندگان اسبق مجلس، در جریان اعتراضات آبان ۹۸ دستکم هفت هزار نفر از شهروندان در شهرهای مختلف ایران توسط مأموران امنیتی بازداشت شدهاند.
مقامات قضائی ایران تاکنون از ارائه آمار دقیق این بازداشت شدگان و اطلاعرسانی در مورد سرنوشت بسیاری از آنها طفره رفتهاند.
عدهای از روزنامهنگاران و فعالان حقوق بشر و بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی اما به گفتههای مقامات ایرانی درباره اعتراضات صورت گرفته در آمریکا واکنش نشان دادهاند.
در یکی از این واکنشها، محمدجواد اکبرین، فعال سیاسی و روزنامهنگار ایرانی ساکن فرانسه، با انتشار مطلبی در کانال تلگرامی خود خطاب به مقامات جمهوری اسلامی، نوشت:
«شما دارید تصاویر اعتراضات در آمریکا را از تلویزیونهای آمریکایی میبینید، نه؟ این یعنی رسانهها در آمریکا آزادند که کنار مردم بایستند و مجبور نیستند در ستایش کاخ سفید بنویسند.»
او در ادامه با مقایسه نحوه برخورد با اعتراضات در ایران و آمریکا، نوشت:
«پلیس آمریکا جنایت کرده و آمریکاییها دارند حقشان را مطالبه میکنند، آن هم در کشوری که قانونش به دادگاه بیشتر از رهبر آمریکا قدرت داده و دادگاه آنقدر قدرت دارد که حتی میتواند علیه رهبر ایالات متحده حکم دهد.»
اکبرین در ادامه نوشته است که تظاهرات اعتراضی جلوی کاخ سفید از رسانههای آمریکایی پخش میشود:
«متوجه شدید کجا؟ جلوی کاخ سفید. یک لحظه تصور کنید اگر تظاهراتی در خیابان پاستور و جلوی بیت رهبری شکل بگیرد چه اتفاقی میافتد؟ برای همین هم من مثل شما نگران آمریکا و آنچه در آنجا میگذرد نیستم.»
در تازهترین خبرهای منتشر شده از اعتراضات سراسری در آمریکا اما خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که دستکم چهار هزار و ۱۰۰ نفر از معترضان از سوی پلیس ایالتی آمریکا بازداشت شدهاند.
نزدیک به یک هفته از شروع ناآرامیها در شهرهای مختلف آمریکا در اعتراض به قتل جورج فلوید، شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس این کشور میگذرد. ادامه این اعتراضات تاکنون منجر به تعطیلی اماکن خدماتی نظیر پمپ بنزینها و مغازهها در برخی از شهرها شده است.
همچنین برخی منابع خبری از غارت شدن برخی از مراکز فروش بهدست بعضی از معترضان خبر دادهاند.
- در همین زمینه: ادامه شورش علیه نژادپرستی در آمریکا
در آخرین تحولات در ساعات گذشته و پس از آنکه عدهای از معترضان به صورت مسالمتآمیز در مقابل کاخ سفید اقدام به برگزاری تجمع کرده بودند، نیروهای پلیس با همکاری نیروهای ارتش آمریکا با پرتاب گاز اشکآور و حمله به معترضان، اقدام به متفرق کردن آنها کردند.
دقایقی پس از آن، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در اقدامی نادر، با خروج از کاخ سفید و قدم زدن در مسیری که پلیس در آن با تجمع مسالمتآمیز معترضان برخورد کرده بود، تا کلیسای سنت جان در مقابل کاخ سفید رفت و با انجیلی در دست، در برابر دوربینها حاضر شد.
به گفته رئیس جمهوری ایالات متحده، اگر شهرها و ایالتها نتوانند اعتراضات را کنترل کنند و از ساکنان خود دفاع کنند، او ارتش را گسیل خواهد کرد و مشکل را به سرعت حل خواهد کرد.
- بیشتر بخوانید:
برخورد ترامپ با مخالفین درست مثل رفتار
خلافت شیعه در ایران ست با این تفاوت که
اینترنت قطع نمیشه و جریان اعتراضات مستقیم
از شبکه های تلویزیونی بطور زنده پخش میشه
کسی را از پشت سر به مغزش شلیک نمیکنند، و
آمار دستگیر شدگان را فورا به اطلاع عموم می رسانند
و مخالف یا معترض غیب و ناپدید نمیشود ،
وکلا بلافاصله آزادانه به دفاع و آزادی دستگیر شدگان
بی هیچ ترس و تهدیدی وارد عمل میشوند و الا ماشاالله …..
Reza / 02 June 2020
حقوقدانان و داعیه داران حقوق بشر در هر جا که حقوق اولیه انسان نابود شود، فریاد بر می آورند؛ چه در آمریکا یا در ایران. من حرفی ندارم که آمریکا به عنوان یک متهم درمجامع بین المللی دنیا محاکمه شود، ولی جمهوری اسلامی و رئیس قوه قضائیه ایران هم باید در مجامع بین المللی دنیا محاکمه شوند. بسیاری از حقوقدانان و داعیه داران حقوق بشر در زندانهای ایران زندانی هستند.
pop / 02 June 2020
کورخوداست و بینای مردم …..حکومت آخوندی که خودش همچون آبکش ده ها سوراخ دارد ..به حکومت امریکا که همچون آفتابه ای است انتقاد می کند که چرا دوسوراخ دارد.!!درحقیقت تلخ و ندانستن عوافب وخیم ازچسبیدن حکومت فاشیستی آخوندی به تظارهرات سیاه پوستان موردی بدست افراطیون امریکا میدهد که سیا ه پوستان ازدشمانان امریکا حمایت میشوند و بعد ازخاتمه تظاهرات برای سیاه پوستان بسیارگران تمام خواهد شد …امریکا واسرائیل ازتظارهرات مردم ایران حمایت کردند و این موردی به برچسب چسبناندن به تظاهرکننده گان شد و که بله ازامریکا واسرائیل وعربستان کمک مالی گرفته اند و کشتارشان حلال بود..
حقیقتگو / 02 June 2020