پس از هفته‌ها تشدید درگیری میان نیروهای دولت وفاق ملی و «ارتش ملی لیبی»، سازمان ملل متحد از آمادگی طرف‌های درگیر در لیبی برای از سرگیری گفت‌وگوهای صلح خبر داد.

تصویری از نیروهای وابسته به دولت وفاق ملی که از سوی ترکیه و قطر پشتیبانی می‌شوند – (عکس از Mahmud TURKIA / AFP)

سازمان ملل متحد شامگاه دوشنبه یکم ژوئن / ۱۲ خرداد اعلام کرد پس از هفته‌ها درگیری شدید در حومه طرابلس، طرفین درگیر موافقت کرده‌اند تا گفت‌وگوهای صلح را آغاز کنند. «مأموریت حمایتی ملل متحد در لیبی» (UNSMIL) در بیانیه‌ای اعلام کرد از طرح طرفین برای از سرگیری گفت‌وگوهای صلح استقبال می‌کند. طرحی که پیشتر براساس جلسات موسوم به ۵+۵ و با حضور پنج مقام ارشد از هر طرف مطرح شده بود.

طرفین درگیر در لیبی در حالی برای نشستن بر سر میز مذاکره اعلام آمادگی کرده‌اند که شورای امنیت هنوز فرستاده جدید سازمان ملل به لیبی را مشخص نکرده است. فرستاده پیشین این سازمان در ماه مارس از سمت خود کناره‌گیری کرد.

در جنگ داخلی لیبی دولت وفاق ملی به‌رهبری فائز السراج، که از سوی جامعه جهانی به‌رسمیت شناخته می‌شود به پشتیبانی ترکیه و قطر مقابل «ارتش ملی لیبی» ژنرال خلیفه حفتر، که از حمایت مجلس نمایندگان لیبی و پشتیبانی روسیه، فرانسه، مصر و امارات متحده عربی برخوردار است، می‌جنگد.

«ارتش ملی لیبی» بیش از یک سال است که تلاش می‌کند طرابلس را از دست ارتش دولت وفاق ملی خارج کند. نیروهای دولتی اما درهفته‌های گذشته با پشتیبانی ترکیه نیروهای حفتر را از بسیاری از مناطق شمال غربی و همچنین حومه پایتخت بیرون راندند. با این وجود «ارتش ملی لیبی» روز دوشنبه موفق شد برخی از این مناطق را پس بگیرد.

پیش از این هر دو طرف دوبار برای آتش‌بس توافق کرده بودند اما هر بار به درگیری و گلوله‌باران نیروهای یکدیگر ادامه دادند. با ادامه‌دار شدن مناقشات خشونت‌بار در لیبی، کشورهای خارجی طرفین درگیر را به تسلیحات پیشرفته‌تری تجهیز می‌کنند. هفته گذشته آمریکا ادعا کرد روسیه دست کم ۱۴ جت جنگی را به یک پایگاه هوایی نیروهای حفتر در مرکز لیبی فرستاده است.

بیشتر بخوانید: