سازمان ملل متحد با انتشار گزارشی درباره وضعیت وخیم شیوع ویروس کرونا در کشور جنگزده یمن، درباره احتمال فروپاشی نظام بهداشت و درمان این کشور هشدار داد. رهآورد جنگ و کرونا، وخامت حال نظام بهداشت در یمن بوده است.
به گزارش بی بی سی، ینس لائرک، سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA)، اوضاع بحران همهگیری کرونا در یمن را «بسیار نگران کننده» توصیف و اعلام کرد که ویروس کرونا در حال گسترش به تمام نقاط یمن است.
لائرک همچنین با اشاره به کمبود تست کرونا برای دست یافتن به آمار واقعی شیوع این بیماری در یمن، گفته است:
«در صورت عدم جذب سرمایه کافی برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا در یمن، برنامههای محافظتی برای نجات جان شهروندان یمنی پایان خواهد یافت و پس از آن جهان باید شاهد اتفاقاتی باشد که در یک کشور فاقد یک سیستم بهداشتی کارآمد برای مبارزه با ویروس کرونا، پیش خواهد آمد. من فکر نمیکنم دنیا بخواهد چنین چیزی را ببیند.»
مردم یمن در حالی درگیر اپیدمی کرونا شدهاند که تجهیزات کافی برای مقابله با آن نداشته و در پی محاصره اقتصادی و سیاسی عربستان علیه بخشهای زیادی از این کشور، از کمبود شدید مواد غذایی و دارو نیز رنج میبرند.
در روزهای گذشته، عبدالحمید صیام، کارشناس سازمان ملل متحد با هشدار به سازمان بهداشت جهانی درباره شیوع ویروس کرونا در یمن و پیامدهای منفی آن، تأکید کرده بود که به دلیل کمبود شدید امکانات درمانی، شهروندان این کشور توان مواجه شدن با ویروس کرونا را ندارند.
در طول جنگ شش ساله داخلی در یمن، زیرساختهای بهداشتی و درمانی در بخشهای زیادی از این کشور به کلی ویران شده است به نحوی که چند ماه پس از تأیید رسمی شیوع کرونا در این کشور، همچنان در برخی از مناطق پرجمعیت یمن، تست کرونا برای تشخیص تعداد مبتلایان به این بیماری وجود ندارد.
اخبار منتشر شده از سوی منابع غیررسمی در یمن نشان میدهد تا روز ۹ می/ ۲۰ اردیبهشت ماه فقط ۳۴ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در این کشور شناسایی شدهاند که هفت نفر از آنها هم فوت کردهاند.
ینس لائرک، سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد اما گفت سازمان ملل متحد برای ادامه برنامه کمکرسانی به مردم یمن از جمله در زمینه مقابله با ویروس کرونا به دو میلیارد دلار بودجه نیاز دارد.
به گفته لائرکه، یک کنفرانس ویدئویی به میزبانی عربستان سعودی در روز دوم ژوئن برای جلب کمک بینالمللی در این زمینه برگزار خواهد شد.
او همچنین گفت:
«بسیار حائز اهمیت است که جامعه جهانی همین اکنون تلاش خود را بیشتر کند تا در اجلاس روز دوم ژوئن، کمک مالی لازم برای کشور یمن حاصل شود.»
جنگ داخلی یمن از سال ۲۰۱۵ میلادی میان دو جناح که هر یک خود را دولت قانونی این کشور میدانند با همراهی حامیان و متحدان آنها درگرفته است و عرصه جنگ نیابتی میان ایران و عربستان سعودی شده است.
وزارت بهداشت یمن اعلام کرده که از زمان آغاز این جنگ داخلی و نیابتی، تاکنون دستکم ۵۳ هزار نفر در این کشور کشته یا مجروح شدهاند.
در حال حاضر یمن یکی از فقیرترین کشورهای جنگزده در جهان است.
شیوع کرونا در این کشور از ۱۰ آوریل/ ۲۲ فروردین ماه تأیید شد.
- در همین زمینه