به‌دنبال گزارش موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا در چین، مشاور ارشد دولت این کشور درباره آسیب‌پذیری چین در مقابل موج جدید شیوع ویروس کرونا هشدار داد و گفت: به خاطر نبود ایمنی نسبت به کرونا، چین در مقابله با شیوع دوباره، با چالش بزرگی مواجه‌ است.

به‌رغم کنترل نسبی آلودگی به ویروس کرونای جدید در چین، یک مقام ارشد این کشور نسبت به احتمال موج دوم ابتلا به کووید ۱۹ هشدار داد. (عکس ازby Hector RETAMAL / AFP)

به نوشته شبکه خبری سی‌ان‌ان، دکتر ژونگ نانشان، مشاور ارشد دولت چین و چهره برجسته این کشور در مبارزه با بیماری کووید ۱۹ روز شنبه اعلام کرد خطر موج دوم آلودگی به ویروس کرونا جدی ‌ست و مقامات چین نباید به همین مقدار کنترل راضی شوند. او گفت: «اکثر چینی‌ها در حال حاضر به‌خاطر ایمن نبودن همچنان در معرض ابتلا به کووید ۱۹ هستند. ما با چالش بزرگی مواجه‌ایم و به نظر من وضع ما در این لحظه بهتر از کشورهای خارجی نیست».

چین روز جمعه ۸ مورد و روز شنبه ۵ مورد جدید ابتلای قطعی به کووید ۱۹ را ثبت کرد.

با توجه به مدت زمان لازم برای دستیابی به واکسن کرونا، عدم ایمنی قطعی در برابر کووید ۱۹ برای چین و دیگر کشورهایی که موج اول را پشت سر گذاشته‌اند، یک «چالش بزرگ» محسوب می‌شود.

کمیته ملی سلامت چین تاکنون نزدیک به ۸۳ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا و دست کم ۴هزار و ۶۳۳ مورد مرگ  را گزارش کرده است. ارقامی که اواخر ژانویه ظاهر شده و در فوریه به روزی ۳هزارو ۸۸۷ مورد در روز رسیدند. یک ماه بعد اما همزمان که در ایالات متحده آمریکا رقم ابتلا سر به فلک گذاشته بود و از ۴۷ مورد در ۶ مارس به بیش از ۲۲هزار و ۵۰۰ مورد در روز آخر این ماه رسید، چین خبر از دو رقمی شدن موارد ابتلا به کرونا داد.

 با کنترل قابل توجه ویروس، اکنون چین کم‌ کم به حالت عادی بر می‌گردد. در این کشور قرنطینه برداشته شده و برخی از مدارس و کارخانه‌ها در سراسر این کشور فعالیت خود را از سر گرفته‌اند. با این وجود در هفته‌های اخیر تعداد جدیدی از موارد ابتلا به ویروس کرونا در مناطق مختلف چین گزارش شده است.

ژونگ نانشان که به عنوان «قهرمان مقابله با سارس» در چین شناخته می‌شود همچنین تایید کرد که مقامات شهر ووهان در ابتدای شیوع ویروس کرونای جدید، با اعمال فشار جلوی انتشار اطلاعات حیاتی درباره شیوع ویروس کرونا را گرفتند. او اما گفت بقیه ارقامی که از اواخر ژانویه به بعد گزارش شده‌اند، واقعی هستند. ژونگ نانشان فرضیه ساختگی بودن ویروس کرونای جدید را رد کرد و گفت:‌ بسیاری از کشورها از جمله ایالات متحده به خاطر دید رهبرانشان به این ویروس و دست کم گرفتن آن، با شیوع وسیع کرونا مواجه‌اند.

همزمان تلاش‌ها برای دستیابی به واکسن ویروس کرونا ادامه دارد. براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت سه کمپانی آمریکایی در حال آزمایش کردن واکسن کرونا بر روی انسان‌ها هستند. مشاور ارشد دولت چین نیز از ادامه آزمایش سه نوع واکسن در چین خبر داد اما گفت حصول بهترین درمان به «سالها» زمان نیاز دارد. او گفت: «ما باید دوباره و دوباره و دوباره انواع مختلف واکسن را آزمایش کنیم. بسیار زود است که نتیجه گیری‌ کنیم و بگوییم کدام نوع واکسن برای کدام نوع ویروس کرونا مناسب است. به همین خاطر است که به نظر من تایید نهایی واکسن، مدت زمان بیشتری نیاز خواهد داشت».