نتیجه مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تا چند ساعت دیگر اعلام میشود. برخی این انتخابات را رقابت بین اقلیتها دانستهاند: باراک اوباما اولین رئیس جمهور آفریقاییتبار آمریکاست و میت رامنی اگر برنده رقابتهای انتخاباتی باشد، اولین رئیس جمهور مورمون ایالت متحده آمریکا خواهد بود.
آمریکاییها روز سه شنبه ششم نوامبر به پای صندوقهای رای رفتند، تا رئیس جمهورشان را برای چهار سال آینده انتخاب کنند. در این دور از انتخابات ریاست جمهوری، آمریکاییها باید بین گزینه باراک اوباما، رئیس جمهور فعلی آمریکا از حزب دمکرات و میت رامنی، نامزد حزب جمهوری خواه، انتخاب کنند.
آقای رامنی، فرماندار سابق ایالت ماساچوست از حزب جمهوریخواه رای خود را در شهر بلمونت به صندوق انداخت. بارک اوباما اما رای خود را زودتر از روز انتخابات در ۲۵ اکتبر داد.
بیشتر تحلیلگران به این مساله اشاره داشتهاند که با وجود تفاوتهای واضح بین باراک اوباما و میت رامنی، هردو کاندیدا در مورد برنامه چهار سال آینده خود زیاد شفاف نبودهاند و وعدههای انتخاباتی در هالهای از ابهام عرضه شده است.
رقابت این دو نامزد بسیار نزدیک و دوشادوش است. در ایالتهایی که سرنوشت انتخابات آمریکا به نتیجه رایگیری در آنها بستگی دارد، تا روز قبل از انتخابات حدود یک میلیون تبلیغات انتخاباتی تلویزیونی پخش شده است. اهمیت رای شهروندان اوهایو، نیوهمشایر، ویرجینیا، فلوریدا، کارولینای شمالی، ویسکانسین، آیووا، کلرادو و نوادا در تعیینکنندگی آنهاست.
بیشترین تنشهای انتخاباتی در ایالتهای سرنوشتساز اوهایو، نیوهمشایر، ویرجینیا، فلوریدا، کارولینای شمالی، ویسکانسین، آیووا، کلرادو و نوادا گزارش شدهاند. صفهای طولانی، کمبود نیرو، وارد نبودن کارکنان حوزهها، رفتارهای متناقض در چک کردن کارت شناسایی افراد و حتی یک مورد تقلب احتمالی در دستگاه رایگیری نمونههایی از مشکلات بودهاند.
این ایالتها ۱۱۰ سهم رای از آرای مجمع انتخاباتی (الکترال) ایالتی دارند و رئیس جمهور آینده برای پیروزی به ۲۷۰ رای مجمع انتخاباتی نیاز دارد. به دلیل اهمیت این ایالتها، اوبامای ۵۱ ساله و رامنی ۶۵ ساله، سفرهای تبلیغاتی متعددی به شهرهای این ایالات کردهاند.
بیشترین تنشها در روز انتخابات نیز از همین مناطق گزارش شدهاند. صفهای طولانی، کمبود نیرو در حوزههای رایگیری، وارد نبودن کارکنان حوزهها، رفتارهای متناقض در چک کردن کارت شناسایی افراد و حتی یک مورد تقلب احتمالی در دستگاه رایگیری نمونههایی از مشکلات بودهاند.
به نقل از خبرگزاری ان بیسی، یک دستگاه رایگیری الکترونیکی در ایالت پنسیلوانیا رایهای اوباما را به رای میت رامنی تبدیل میکرده است. جمهوری خواهان نیز به طور جداگانه در هفته گذشته با ارسال نامهای به مقامات برگزاری انتخابات در اوهایو، نوادا و کلرادو ابراز نگرانی کردهاند که ماشینهای رایگیری، رای میت رامنی را «اوباما» حساب میکنند.
دو کاندیدا رویهمرفته، شش میلیارد دلار برای پیروزی در این انتخابات هزینه کردهاند که بیشتر آن در سونامی تبلیغاتی ایالتهای تعیین کننده، خرج شده است.
در آخرین نظرسنجیها روشن شده که دو نامزد تقریبا شانه به شانه هم رای خواهند آورد. البته حزب دمکرات با فاصله اندکی در ایالتهای سرنوشتساز مانند اوهایو جلوتر است.
حوزههای رایگیری در ایالتهای ایندیانا و کنتاکی در ساعت ۶ بعد از ظهر به وقت محلی تعطیل خواهند شد و رایگیری در سراسر آمریکا، شش ساعت بعد از این ایالتها پایان خواهد یافت.