بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل در يک گفت‌وگوی تلويزيونی در آستانه انتخابات رياست جمهوری آمريکا بار ديگر از احتمال حمله نظامی اسرائيل به ايران سخن گفت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، نخست‌وزير اسرائيل شب گذشته در گفت‌وگو با شبکه دو تلويزيون اين کشور اعلام کرد “اگر لازم باشد آماده است” حمله نظامی به تأسيسات هسته‌ای ايران را آغاز کند.

اين گفت‌وگو در حالی برگزار شد که ايالات متحده در آستانه انتخابات رياست جمهوری قرار دارد و بنيامين نتانياهو در ماه‌های اخير بارها از گزينه نظامی عليه ايران سخن گفته است. اظهارنظری که با مخالفت دولت باراک اوباما روبه‌رو شد و بر روابط دو کشور تأثير گذاشت.

نتانياهو در مجمع عمومی سازمان ملل نيز طی سخنانی خواسته بود که جامعه جهانی خط قرمزی برای ايران تعيين کند تا اين کشور نتواند به سلاح هسته‌ای دست يابد.

بنيامين نتانياهو: تا زمانی که من نخست‌وزير هستم، ايران به سلاح هسته‌ای دست نخواهد يافت. اگر راه ديگری نباشد اسرائيل آماده واکنش است

اسرائيل و کشورهای غربی معتقدند جمهوری اسلامی ايران تحت پوشش برنامه هسته‌ای خود در جهت دستيابی به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کند؛ اتهامی که ايران آن را رد کرده و می‌گويد برنامه هسته‌ای اين کشور اهداف صلح‌آميزی دارد.

نخست‌وزير اسرائيل در برابر اين پرسش ايلانا دايان، روزنامه‌نگار و گوينده تلويزيون که “آيا واقعا حاضريد ماشه را برای حمله به تأسيسات هسته‌ای ايران بچکانيد”، پاسخ داد: “البته که حاضرم در صورت لزوم ماشه را بفشارم.”

وی همچنين تأکيد کرد که از يک “حمله متعارف و نه حمله هسته‌ای” سخن می‌گويد.

نتانياهو با بيان اينکه “اميدوار است چنين موردی پيش نيايد”، تأکيد کرد: “تا زمانی که من نخست‌وزير هستم، ايران به سلاح هسته‌ای دست نخواهد يافت. اگر راه ديگری نباشد اسرائيل آماده واکنش است.”

شب گذشته در شبکه دو تلويزيون اسرائيل مستندی نشان داده شد که در آن فاش گرديد دو سال پيش دستور بنيامين نتانياهو و وزير دفاعش ايهود باراک برای حمله نظامی به تأسيسات هسته‌ای ايران با مخالفت دو مقام اصلی نظامی و امنيتی مواجه شده است.

بر اساس اين مستند ژنرال گابی اشکنازی، رئيس ستاد نيروهای مسلح و مئير داگان، رئيس وقت سازمان امنيت اسرائيل (موساد) با دستور نتانياهو و باراک مبنی بر قرار دادن ارتش در وضعيت اضطراری “اف ـ مثبت”، به‌معنای امکان عمليات فوری، مخالفت کرده‌اند.

تهديدهای لفظی اسرائيل برای حمله به ايران از سال گذشته شدت بيشتری گرفت و در مقابل مقامات نظامی ايران نيز گفته‌اند هرگونه حمله نظامی به ايران با پاسخ محکم و “پشيمان‌کننده‌ای” روبه‌رو خواهد شد.

آمريکا و اروپا نيز در حال حاضر با حمله نظامی به ايران مخالف‌اند. آنها معتقدند تحريم‌های جهانی عليه ايران تأثيرات خود را گذاشته است و راه حل مقابله با برنامه هسته‌ای ايران شدت دادن به تحريم‌ها است.