معاون کل وزارت بهداشت میگوید ظاهراً مشخص شده که ۱۱۶ شهرستان ایران از نظر شیوع بیماری کووید ۱۹ در وضعیت سفید قرار دارند. روحانی گفته بود در مناطقی که سفید اعلام میشوند میتوان اماکن مذهبی و مساجد را بازگشایی و نمازهای جمعه و جماعت را برقرار کرد. هفته آینده دولت در این زمینه به تصمیم میرسد. اما از هماکنون مشخص شده که بازگشایی اماکن مذهبی مشروط خواهد بود: هر پنج روز یک بار با توجه به وضعیت همهگیری تمدید و یا لغو میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت پس از جلسه ستاد مقابله با کرونا در استان قزوین گفت:
«در بررسی دو هفته اخیر مشخص شده است که ۱۱۶ شهرستان در کشور در وضعیت سفید قرار دارند و درخصوص بازگشایی مراکز مذهبی، فرهنگی و ورزشی این مراکز سفید یکشنبه آینده تصمیمگیری خواهد شد.»
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی یکشنبه ۷ اردیبهشت اعلام کرده بود که شهرهای ایران از نظر همهگیری ویروس کرونا به سه دسته قرمز، زرد و سفید تقسیم شدهاند و تا نیمه ماه رمضان مساجد و سایر اماکن مذهبی در شهرهای سفید بازگشایی نمیشوند. برخی چهرههای مذهبی به این تصمیم اعتراض کرده و خواستار بازگشایی زودتر اماکن مذهبی در ماه رمضان شده بودند. حریرچی در ادامه سخنانش در قزوین، در جمع خبرنگاران گفت:
«مبنای تقسیم بندی وضعیت شیوع کرونا استانی نیست بلکه شهرستانی است و در بررسی دو هفته اخیر مشخص شده است که ۱۱۶ شهرستان در کشور در وضعیت سفید قرار دارند.»
بر اساس تقسیمبندی کشوری ۴۳۴ شهرستان در ایران وجود دارد. به بیان دیگر، بنا بر ادعای وزارت بهداشت حدود ۲۷ درصد کل شهرستانهای کشور در وضعیت سفید قرار دارند. حریرچی گفت:
«یکشنبه آینده در جلسه ستاد کرونا پیشنهادهایی در خصوص بازگشایی مراکز مذهبی، فرهنگی و ورزشی این مراکز سفید ارائه خواهد شد. البته این شهرها به صورت پویا هستند و هر ۵ روز یک بار دوباره بررسی میشوند که آیا همچنان در وضعیت سفید قرار دارند یا خیر.»
حجت الاسلام عباس رفعتی نائینی، سخنگوی آیت الله علیرضا اعرافی مدیرحوزههای علمیه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت در نامهای از روحانی خواسته بود «ضمن عذرخواهی از مردم»، در بستن اماکن مذهبی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تجدید نظر کند. وزیر بهداشت اما روز گذشته با قاطعیت گفته بود تا زمانی که خطر ابتلا به کووید ۱۹ به ویژه برای افراد سالمند در اماکن مذهبی وجود دارد، دولت این اماکن را بازگشایی نخواهد کرد.
بیش از ۲۰ هزار کادر پزشکی ایران و همینطور بیش از ۱۵۰ هزار نیروی بهداشتی زیر سقف ۶۴ دانشگاه علوم پزشکی با همهگیری ویروس کرونا در ایران در حال مقابلهاند. بیش از ۱۰۰ پرستار و پزشک ایرانی در اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
در ایران تاکنون بیش از ۹۶ هزار ابتلای قطعی به کووید ۱۹ شناسایی شده و بیش از ۶ هزار نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند. همهگیری ویروس کرونا از اوایل بهمن سال گذشته در قم آغاز شد و تا اسفند ۹۸ به استانهای گیلان و تهران سرایت کرد.
بیشتر بخوانید: