شرکت دولتی روس اتم محموله سوخت نیروگاه اتمی بوشهر را در اختیار تنها نیروگاه اتمی ایران قرار داد.
محمود جعفری، معاون سازمان انرژی اتمی ایران ۲۴ فروردین سال جاری از توقف فعالیت نیرگاه اتمی بوشهر خبر داده اما در مورد زمان توقف سکوت کرده بود. رضا بنازاده، رئیس نیروگاه اتمی بوشهر ۲۵ فروردین در مصاحبه با بخش خبری شبکه استانی سیمای بوشهر توقف فعالیت نیروگاه را تأیید و تاکید کرد که نیروگاه به مدت دو تا حداکثر سه ماه متوقف میشود:
«طی برنامهریزی وزارت نیرو مقرر شده در زمان اوج مصرف برق در تابستان، نیروگاه اتمی به شبکه تولید بازگردد. فعالیت نیروگاه به مدت دو ماه و برای تعویض سوخت و تعمیرات نیمهاساسی متوقف میشود که در صورت تصمیم به تعمیرات اساسی این مدت زمان به سه ماه افزایش خواهد یافت.»
اکنون خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گزارش داده است که محموله جدید سوخت نیروگاه اتمی بوشهر با همکاری سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت دولتی روس اتم در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ وارد این نیروگاه شد.
خاموشی یک نیروگاه اتمی به معنای «خاموشی» آن نیست. میلههای اورانیوم میبایست سرد شوند و برای اینکار به برق نیاز است. چنانچه برق قطع شود و ژنراتورها هم از کار بیفتند، این امکان وجود دارد که میلههای اورانیوم بیش از حد داغ شوند و ایجاد آلودگی هستهای کنند. فعالان محیط زیست در غرب همواره نسبت به این موضوع هشدار دادهاند. به گفته رئیس نیروگاه اتمی بوشهر هر سال کارشناسان انجمن جهانی بهرهبرداران نیروگاههای هستهای (wano)از این نیروگاه بازرسی میکنند.
بر اساس قرارداد سازمان انرژی اتمی ایران و روسیه، تأمین سوخت نیروگاه اتمی بوشهر با روسیه است و پسماند اتمی آن نیز به روسیه بازمیگردد و مسئولیت اداره آن بر عهده پرسنل متخصص ایرانی است که به زبان روسی تسلط کامل دارند. مشاوران آنها روس هستند.
در فرآیند تعویض سوخت، میزان یک سوم سوخت هستهای راکتور نیروگاه با سوخت جدید جایگزین خواهد شد.
بیشتر بخوانید: