۴۰۰ نفر از طلبه‌ها و مدرسان حوزه‌های علمیه در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه از او خواسته‌اند که وزیر ارتباطات و دبیر شورای عالی فضای مجازی را به دلیل «ولنگاری فضای مجازی» و «وقت‌کشی به نفع سرویس‌های خارجی» به خاطر عدم راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، بازداشت و محاکمه کند.

طلبه‌های حوزه علمیه خواهان بازداشت و محاکمه محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات شدند‎

افرادی که نامه به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه را امضا کرده‌اند از حوزه‌های علمیه ۶۵ شهر ایران هستند و مرکز خبر حوزه علمیه سه‌شنبه ۹ اردیبهشت این نامه را منتشر کرده است.

امضاکنندگان نامه که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را «امام خامنه‌ای» نامیده‌اند با اشاره به انتقادهای او از فضای مجازی نوشته‌اند:

«عملکرد دشمن‌پسند متولیان فضای مجازی نسبت به عدم راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، از موضوعاتی است که مورد انتقاد رهبر انقلاب قرار گرفته است.»

آن‌ها مواضع و عملکرد محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی را «فاجعه‌بار» خوانده و گفته‌اند «اساساً این دو مسئول، اعتقادی به سروسامان یافتن فضای مجازی کشور ندارند».

علی خامنه‌ای فروردین‌ماه در سخنرانی خود به مناسبت سال نو «قوت در فضای مجازی» را حیاتی خوانده بود. او پیش از این نسبت به فضای مجازی در کشور هشدار داده و گفته بود: «از اینترنت، از شبکه‌‌های اجتماعی، از انواع و اقسام وسایل فضای مجازی، علیه افکار عمومی ما استفاده می‌شود.» مسئله شبکه ملی اطلاعات که از سال‌ها پیش حکومت ایران در صدد ایجاد آن است اما هنوز موفق به این کار نشده است، یکی دیگر از موارد مورد انتقاد رهبر جمهوری اسلامی بوده است.

طلبه‌ها و مدرسان حوزه علمیه در نامه خود دیگر تخلفات و کوتاهی‌های مسئولان فضای مجازی در کشور را  «حمایت زیرساختی عجیب از شبکه‌های مجازی خارجی همچون تلگرام و اینستاگرام»، «سنگ‌اندازی‌های فراوان در مسیر رشد و توسعه پیام‌رسان‌های داخلی»، «حاکم کردن افراد بی‌سواد بر ذهن و دل جوانان مسلمان در فضای اینستاگرام»، «وابسته کردن غالب خدمات و سرویس‌های فضای سایبری کشور به دشمن»، «توسعه فضای مجازی برخلاف منافع مردم و کشور بر مدار منافع هزاران میلیاردی انحصاری خرید و فروش پهنای باند خارجی برای دولت»، «رهاسازی عمدی فضای مجازی کشور و در نتیجه رساندن اطلاعات حساس کشور، مردم و مسئولان به دشمن اصلی انقلاب اسلامی یعنی آمریکا» عنوان کرده‌اند.

آن‌ها شبکه‌های اجتماعی کنونی را موجب «سلب امنیت روانی مردم» و زمینه‌ساز «نفوذ فرهنگی با ترویج اباحه‌گری و قبح‌شکنی گناه، حمله به مقدسات دینی و ارزش‌های اسلامی-ایرانی، ترویج سبک زندگی غربی، ترویج بی‌خدایی، مسیحت، بهائیت و عرفان‌های کاذب» دانسته‌ و در انتها از رئیس قوه قضائیه چنین خواسته‌اند:

«در اسرع وقت با عوامل ولنگاری فضای مجازی کشور برخورد قاطعِ قضایی صورت دهید؛ آن‌ها را بازداشت و محاکمه کنید.»

امضاکنندگان نامه فیروزآبادی و آذری جهرمی را «متهم ردیف اول این پرونده» خوانده‌اند.

در ایران بین دولت و نیروهای قضائی و نظامی بر سر سانسور و فیلترینگ سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی اتفاق نظر وجود دارد اما در مورد چگونگی و حد و اندازه آن اختلاف نظر هست.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران ۲۸ آذرماه ۱۳۹۷ در «اجلاس ملی گزارش اجرای حقوق شهروندی» گفته بود:

«فضای ارتباط مردم با جهان حفظ خواهد شد. ما دنبال فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی نخواهیم بود. وزیر ما اینجاست و به مردم قول می‌دهد دستش روی دکمه فیلترینگ نخواهد رفت».

سرلشکر محمد باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح ۱۳ شهریورماه گذشته از آمادگی نیروهای مسلح برای به دست گرفتن زیرساخت‌های شبکه اینترنت در ایران خبر داد.

بیشتر بخوانید: