احمد علم‌الهدی، روحانی تندروی شیعه، شیوع ویروس کرونا را باعث به هم خوردن تعادل و نظم زندگی‌ها دانسته و گفته افراد از فرصت و نعمت عبادت در مساجد و عتبات محروم شده‌اند. حسن روحانی هم از وزیر بهداشت خواسته گزارشی جامع در زمینه چگونگی و زمان بازگشایی اماکن مذهبی، برای تصمیم‌گیری به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه کند.

روحانیون به دنبال بازگشایی اماکن مذهبی هستند

تعطیلی اماکن مذهبی در ایران در اواخر اسفند سال گذشته انجام شد و همزمان با مقاومت مقامات مذهبی شهر برای باز نگه داشتن حرم معصومه و مسجد جمکران روبه‌رو شد و حتی به رویدادهایی چون لیسیدن ضریح یا حمله به حرم معصومه در قم انجامید. با این حال اماکن مذهبی در ایران حتی دیرتر از «خانه خدا» و مسجد پیامبر اسلام در مکه و مدینه تعطیل شدند.

علم‌الهدی، روز جمعه ۵ اردیبهشت ماه در هشتمین پیام جمعه خود که در پایگاه اطلاع رسانی‌اش منتشر می‌کند با انتقاد از اینکه «درهای معابد و مساجد در ماه رمضان‌ به روی بندگان خدا بسته ‌شده و مردم نمی‌توانند از عبادت در آن مکان‌ها استفاده کنند»، ابراز امیدواری کرده که با برنامه‌ریزی مسوولان امکان حضور مردم در معابد و مساجد در ماه رمضان فراهم شود.

او گفته: «ویروس کرونا در کشور ما به برکت دین و گرایش‌های دینی به لطف خدا بهتر از سایر نقاط دنیا مهار و مدیریت شد و از برکت اسلام این نعمت را داشتیم که ضرر و آسیب کرونا نسبت به‌جاهای دیگر در ایران کمتر شد، پس بیاییم در ماه برکت خدا، از برکتی که در مساجد و معابد خدا هست، محروم نشویم.»

علم‌الهدی از قول فرهنگستان علوم پزشکی گفته اثر و نقش بازگشایی مساجد، معابد و عتبات در توسعه و شیوع این بیماری خیلی کمتر است و نتیجه گرفته «پسندیده نیست که همه مکان‌ها در حال فعالیت باشند ولی مساجد و عتبات تعطیل باشند.»

حسن روحانی، رییس جمهوری ایران هم در گفت‌وگو با سعید نمکی وزیر بهداشت گفته بازگشایی و فعالیت اماکن مذهبی متبرکه و مساجد با رعایت کامل دستورالعمل‌ها و اصول بهداشتی از دغدغه‌های مهم دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا بوده و باید در این راستا تلاش مضاعفی انجام شود.

روحانی گفته از آرزوهای بزرگ دولت بازگشایی و فعالیت اماکن مذهبی و حضور مردم در اجتماعات و مراسم‌های دینی است.

این در حالی است که روحانی،۳۱ فروردین / ۱۹ آوریل در نشست ستاد ملی مقابله با کرونا، اعلام کرده بود که تعطیلی اماکن مذهبی و مساجد دست‌کم تا نیمه اردیبهشت‌ ادامه خواهد یافت.

روز گذشته، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه گفت: «در اینکه اماکن زیارتی باز شود یا نشود، کاملا تابع پروتکل‌های وزارت بهداشت هستیم.»

پیش از این، آستان قدس رضوی اعلام کرده بود که دستورالعملی برای بازگشایی اماکن مذهبی تهیه کرده است.

احمد مروی، متولی آستان قدس رضوی یک هفته پیش این خبر را در حساب اینستاگرام خود منتشر کرده و گفته بود افزون بر آرامگاه امام رضا در مشهد دستورالعمل بازگشایی شامل حرم معصومه، شاه‌چراغ، شاه‌عبدالعظیم و مسجد جمکران هم می‌شود.

دولت ایران پس از تعطیلات نوروزی فعالیت ادارات و برخی کسب‌وکارهای کم‌خطر را مجاز دانسته و می‌گوید به‌دنبال «فاصله‌گذاری هوشمند» است. برخی از مسوولان نسبت به شیوع مجدد کرونا به شکل حادتر هشدار داده‌اند.

سازمان بهداشت جهانی اما درباره پیامدهای خطرناک پایان محدودیت‌ها هشدار داده است.