علیرضا زالی، فرمانده عملیات ستاد مدیریت کرونا در گفت‌وگویی تلویزیونی گفته در نتیجه بازگشایی پارک‌ها، این تصور به وجود آمد که شرایط کنترل اپیدمی در تهران فرق کرده است. دو هزار و ۲۶۹ بوستان محله‌ای، منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای تهران از روز پنجشنبه هفتم فرودین امسال برای مقابله با شیوع کرونا بسته شده بود که روز چهار اردیبهشت باز شد.

بوستان‌های تهران از چهارم اردیبهشت بازگشایی شدند

زالی گفته: «متأسفانه شاهد حضور پرشمار و کثیر افراد در مجموعه پارک‌ها و بوستان‌ها هستیم و گزارشات میدانی ما حاکی از این است که اکثر بوستان‌ها مملو از جمعیت بودند.»

فرمانده عملیات ستاد مدیریت کرونا با تاکید بر اینکه حتی در شرایط عادی، در پارک‌ها امکان رعایت مسائل بهداشتی نسبت به منازل کمتر است و اکنون با توجه به مشکلاتی که در مجموعه پارک‌ها و بوستان‌ها وجود دارد، به خصوص مشکل سرویس‌های بهداشتی مشترک، کمبود آب و سایر مسائل، امکان اینکه بتوان شرایط مطلوب‌تر بهداشتی داشت کم است و این مسئله شانس بروز بیماری را بیشتر می‌کند.

زالی گفته افراد، علاوه بر حضور در پارک‌ها، در این مکان‌ها مشغول صرف غذا نیز بودند که این مسئله، بسیار نگران‌کننده است و می‌تواند در شرایط فعلی که کمافی‌السابق نگران بروز و برگشت‌های با فراز و نشیب این بیماری در تهران هستیم و هنوز هم به نقطه کاملاً مطلوبی در رابطه با این بیماری نائل نشده‌ایم، بارهای جدیدی را برای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ما به وجود بیاورد.

از صبح روز چهارم اردیبهشت تمامی بوستان ها و پارک های تهران بازگشایی شد. شهرداری تهران اعلام کرده بود که این بازگشایی بر اساس پروتوکل‌های وزارت بهداشت انجام می‌شود و تنها با اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی امکان پذیر است.

شهرداری تهران اعلام کرده بود که ایجاد تجمع در پارک‌ها جلوگیری می‌شود و روزانه سه بار تمامی مبلمان، زمین های بازی، مراکز اسکان کارگری، سطل های زباله، نیمکت‌ها، ست‌های بدنسازی و اِلمان‌های پارک‌ها ضدعفونی می‌شود.

همچنین اعلام شده بود نیمکت‌ها و مبلمان بوستان‌های تهران نشانه‌گذاری شده و بر روی یک نیمکت سه نفری نهایتا دو نفر مجاز به نشستن هستند.

دولت روحانی از ۲۳ فروردین مشاغل را نیز در شهرستان‌ها و از ۳۰ فروردین در تهران بازگشایی کرده است. این در حالی است که وزارت بهداشت بارها یادآوری کرده که همه‌گیری کووید ۱۹ ممکن است در پاییز مجدداً به اوج برسد و به مدت دو سال هم در ایران ادامه داشته باشد.

به گفته فرمانده عملیات ستاد مدیریت کرونا در تهران روز جمعه حدود ۲۷۴ مورد جدید بستری در مجموع مراکز درمانی سطح شهر تهران انجام شده و حدود ۶۸ نفر هم در بخش‌های ویژه بستری شدند.

مجموع کسانی که از بیمارستان‌های تهران در ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ترخیص شدند ۳۴۲ نفر است.

زالی تاکید کرده افرادی که از بیمارستان ترخیص می‌شوند به خصوص بیمارانی که کمتر از دو هفته در بیمارستان حضور داشته‌اند، می‌توانند به‌عنوان حاملان فعال ویروس کرونا باشند و باید مراقب باشند که بیماری را به خانواده‌های خود منتقل نکنند.

پیش‌تر، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره احتمال اوج گرفتن بیماری کووید ۱۹ با توجه به بازگشایی اصناف و پاساژها گفته بود: با توجه به کاهش فاصله‌گذاری اجتماعی در هفته‌های آینده احتمالا شیوع بیماری در تهران بیشتر می‌شود.

رضا کرمی محمدی در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت: «وقتی همه جا باز می‌شود، دیگر قابل کنترل نیست و اشکالات جدیدی پیش می‌آید که باید پیش‌بینی‌های درازمدت راجع به آن صورت گیرد. خیلی نمی‌شود این اقدامات را ستادی انجام داد و باید دولت و شهرداری درباره برنامه‌های درازمدت روال‌های طبیعی و معمولی چاره‌ای بیندیشند و کار را بر این مبنا پیش ببریم.»

کرمی محمدی در ادامه سخنانش گفت: «وقتی می‌گویند تا دو سال آینده با مساله کرونا درگیر هستیم، دیگر نمی‌شود در یک ستاد موقت چه در سطح ملی، چه در سطح شهری و استانی اقدامات را پیش برد، بلکه باید در دل برنامه‌های دولت، استان و شهرها و در تمام سطوح وزارتخانه‌ها و ادارت کار انجام شود.»