محمد نوریزاد، زندانی سیاسی و از امضا کنندگان بیانیه معروف به «۱۴ نفر» برای استعفای خامنهای در واکنش به صدور حکم زندان برای پسرش، علی نوریزاد با انتشار فایلی صوتی از درون زندان وکیل آباد مشهد اعلام کرد این حکم برای مرعوب کردن خانواده او صادر شده است.
- صدای محمد نوریزاد:
محمد نوریزاد در این فایل صوتی که به دست زمانه رسیده است ضمن تأکید بر بیگناه بودن فرزندش گفته است که قوه قضاییه صرفا کارگزار نهادهای امنیتی است و استقلالی از خود ندارد:
«به قاضی گفتم که شما مجبورید هر حکمی از بالا روی میز گذاشته شود امضا کنید برای اینکه شما کارگزار اطلاعات و سپاه هستید و استقلالی ندارید.»
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری روز دوم اردیبهشت ماه در روالی که از سوی نوریزاد «غیرقانونی» خوانده شده، به صورت غیابی، علی نوریزاد را به تحمل چهار سال و دو ماه حبس تعزیری و همچنین دو سال محرومیت از عضویت در احزاب، گروهها و دستهجات سیاسی محکوم کرد.
علی نوریزاد به دلیل شرکت در تجمعات مردمی دی ماه ۱۳۹۸ در تهران که در اعتراض به شلیک پدافند هوایی سپاه پاسداران به هواپیمای اوکراینی شکل گرفت، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و در دادگاه به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور از طریق شرکت در تجمعات دی ماه ۱۳۹۸»، «توهین به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» محاکمه شد.
از سوی دیگر، محمد نوریزاد روز ۲۵ فروردین ماه نیز با انتشار یک فایل صوتی از درون زندان، خبر داد که او و دیگر زندانیان سیاسی همپروندهاش در روزهای اخیر و پس از اینکه هشت روز در بازداشتگاه اداره اطلاعات مشهد بودهاند، به دلیل مشکوک بودن به ابتلا به ویروس کرونا مجددا به قرنطینه زندان وکیلآباد منتقل شدهاند.
فاطمه ملکی، همسر این زندانی سیاسی پیشتر در گفتوگو با زمانه از کارشکنی قوه قضاییه برای جلوگیری از اعزام به مرخصی محمد نوریزاد خبر داده است.
- بیشتر بخوانید: احتمال ابتلای امضا کنندگان بیانیه ۱۴ نفر به کرونا
مخالفت با اعطای مرخصی به زندانیان سیاسی
عباس واحدیان شاهرودی، زندانی سیاسی و یکی دیگر از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ فعال مدنی و سیاسی برای گذار از جمهوری اسلامی است که او نیز در زندان وکیلآباد مشهد در حبس بهسر میبرد.
هنگامه واحدیان شاهرودی، دختر این زندانی سیاسی، روز دوم اردیبهشت ماه با انتشار مطلبی در حساب کاربری توئیتر خود از عدم موافقت دادستان مشهد برای اعزام به مرخصی پدرش خبر داد و نوشت که علت این مخالفت «امنیتی» قلمداد شدن زندانیان بیانیه ۱۴ نفر از سوی مقامات قضایی است.
مقامات قضایی و مسئولان زندان نه تنها در اقدامی خلاف قانون از اعزام به مرخصی زندانیان سیاسی جلوگیری میکنند که در راستای تداوم فشارها بر این زندانیان، آزار و اذیت آنها را در دستور کار خود قرار دادهاند.
همزمان با تداوم فشارها بر زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران، فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر و چند سازمان دیگر با انتشار یک بیانیه مشترک از دولتها، سازمانهای غیردولتی، روزنامهنگاران، سازمان ملل و دیگر سازمانهای بینالمللی خواستند تا برای آزادی زندانیان زن که با اتهامهای سیاسی در زندان بهسر میبرند، بر حکومت جمهوری اسلامی فشار وارد کنند.
در این بیانیه با تأکید بر خطر مبتلا شدن زندانیان به بیماری کووید-۱۹ آمده است:
«۱۹ تن از این زندانیان [زن] عقیدتی در اتاقی با تختهای سه طبقه و با فاصله بسیار کم از یکدیگر زندانی هستند. آنها حتی بیشتر از زندانیان عادی در خطر هستند زیرا شکنجه، محرومیت از درمان و بدرفتاریهای دیگر و اعتصاب غذاهای خود ایشان وضعیت را بدتر میکند.»
نویسندگان این بیانیه یادآور شدهاند که تاکنون دستکم ۱۰ زندانی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در ایران جان خود را از دست دادهاند.
در انتهای این بیانیه نام ۲۶ زن زندانی از جمله مدافعان حقوق بشر، وکلای دادگستری، فرهنگیان، نویسندگان، هنرمندان و فعالان محیط زیست آورده شده است:
زندان اوین
۱. نسرین ستوده ۲. فریبا عادلخواه ۳. کیلی مور گیلبرت ۴. مژگان کشاورز ۵. صبا کرد افشاری ۶. راحله احمدی ۷. یاسمن آریانی ۸. منیره عربشاهی ۹. آتنا دائمی ۱۰. نیلوفر بیانی ۱۱. سپیده کاشانی ۱۲. مریم اکبری منفرد ۱۳. سامانه نوروز مرادی ۱۴. نگین قدمیان ۱۵. زهرا زهتابچی ۱۶. رضوانه خان بیگی ۱۷. الهام برمکی ۱۸. مریم حاج حسینی ۱۹. مریم ابراهیم وند
زندانهای دیگر
۲۰. گلرخ ایرایی ابراهیمی (زندان قرچک) ۲۱. لیلا میرغفاری (زندان قرچک) ۲۲. رها احمدی (زندان قرچک) ۲۳. زهره سرو (زندان قرچک) ۲۴. فاطمه خویشوند (زندان قرچک) ۲۵. نرگس محمدی (زندان زنجان) ۲۶. زینب جلالیان (زندان خوی)
- در همین زمینه
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران خواهان لغو حکم حبس کیوان صمیمی شد
▪️فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران حکم پنج سال حبس برای کیوان صمیمی را محکوم کرده و خواهان لغو این حکم شد. صمیمی، سردبیر نشریه “ایران فردا” و از بازداشتشدگان روز جهانی کارگر در سال ۹۸ چند روز پیش از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به پنج سال زندان محکوم شده بود.
▪️آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران (IFJ) دیروز پنجشنبه (۴ اردیبهشت) با ابراز شگفتی از مجرمانه دانستن شرکت در راهپیمایی روز کارگر، حکم پنج سال زندان برای این روزنامهنگار پرسابقه را محکوم کرد و از جمهوری اسلامی خواست تا از “حمله به روزنامهنگاران” دست بردارد.
▪️او تصریح کرد، جمهوری اسلامی باید “به اتحادیهها و حقوق صنفی روزنامهنگاران احترام بگذارد و به حریم حقوق اساسی آنها تجاوز نکند”.
@ordoyekar
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران خواهان لغو حکم حبس کیوان صمیمی شد / 24 April 2020
این شوخیه؟! فایل صوتی از درون زندان امنیتی؟!! من سالها توی همین زندان ها بودم. فقط یک نامه در نهایت 5 خطی اجازه می دادند که سر باز هم بود و دهها نفر آن را کنترل می کردند. حالا جناب مبارز بزرگ که به خامنه ای گفته تو باید بروی و بارها و بارها به او توهین کرده و فحش داده و تظاهرات کرده و … از درون زندان رژیم، فایل صوتی بیرون می فرسته؟!! مگه توی هتله؟!!! شاید بگویید نفوذی داشته، آخه این نفوذی هم یک بار و دوبار و … چرا همش درباره ایشان اتفاق می افته و همیشه ایشان فایل صوتی و تصویری و انواع و اقسام فحش نامه بیرون می فرسته؟ یک بار که حتی فیلم شکنجه شدنش را هم گویا از درون شکنجه گاههای رژیم بیرون فرستاده بود و مستقیم هم به دست رادیوهای خارجی رسیده بود مثل الان!!!
جل الخالق! واقعا اگر اینطوری باشه که یک زندانی امنیتی بتونه به راحتی فایل صوتی و تصویری از داخل زندان بیرون و به خارج کشور بفرسته یعنی کاری که حتی توی سوئد و نروژ هم نمی توان انجام داد که پس این رژیم خیلی دمکراتیک و مردمیه که حتی زندانیان امنیتی اش از دورن سیاهچال های رژیم فایل صوتی بیرون و به خارج کشور می فرستن!!!
واقعا ما یعنی اینقدر گوش هایمان دراز شده؟!!!
امیر از تهران / 25 April 2020