– سام به رئیس زندان نامه نوشته و گفته که اگر تا دو روز آینده به بیمارستان منتقل نشه، دست به اعتصاب غذا خواهد زد! در حال حاضر در قرنطینه بهداری نگهداری میشه و حتی آب گرم هم نداره.
این توئیت کتایون رجبی، خواهر سام رجبی، زندانی سیاسی و فعال محیط زیست است که روز پنجشنبه چهارم اردیبهشت ماه در حساب کاربری توئیتر او منتشر شده.
با وجود اذعان مقامات و مسئولان قضایی و امنیتی به شیوع ویروس کرونا در زندانها و با وجود اینکه در روزهای اخیر خبر ابتلای چند زندانی از جمله زندانیان سیاسی و عقیدتی به کرونا تأیید شده است، قوه قضاییه همچنان از اعزام به مرخصی عده زیادی از زندانیان از جمله زندانیان سیاسی جلوگیری میکند.
در این میان مشخص شده است سام رجبی، فعال محیط زیست و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین که روز چهارشنبه سوم اردیبهشت ماه برای انجام یک عمل جراحی به بیمارستان خارج از زندان اعزام شده بود، در زندان به ویروس کرونا مبتلا شده است.
پس از تشخیص ابتلای این فعال محیط زیست به کرونا اما مأموران امنیتی او را به بخش قرنطینه زندان بازگرداندند.
#سام_رجبی برای پیگیری وضعیت بیماریاش امروز به بیمارستان منتقل شد و پزشک دستور جراحی داد، با انجام آزمایش پیش از جراحی مشخص شد برادرم به کرونا مبتلا است، او را بلافاصله به زندان منتقل کردند و گفته شده تا زمان بهبود در قرنطینه زندان نگهداری میشود.
— Katy Radjabi (@KRadjabi) April 22, 2020
کتایون رجبی روز چهارشنبه سوم اردیبهشت در حساب کاربری خود در توئیتر از ابتلای برادرش، به ویروس کرونا خبر داد و نوشت که پس از تأیید این مسأله از سوی پزشکان، سام رجبی بلافاصله به بخش قرنطینه زندان اوین منتقل شده است.
محمدحسین آقاسی، وکیل مدافع سام رجبی، با اشاره به وضعیت جسمانی این فعال محیط زیست در بند گفت که ظاهراً موکلش نشانه و علائمی ندارد یا اینکه تازه به بیماری کووید-۱۹ دچار شده یا ناقل بیعلامت است و از آنجایی که حکم او بالای پنج سال بوده با درخواست او موافقت نشده است.
به نوشته کمپین حقوق بشر ایران، با مثبت اعلام شدن پاسخ تست کرونای سام رجبی، نگرانیها درباره وضعیت دیگر زندانیان سیاسی به ویژه هماتاقیهای آقای رجبی در بند چهارم زندان اوین افزایش یافته است.
این منبع به نقل از خانواده سام رجبی اعلام کرد که سام در بند چهار زندان اوین با ۱۵ زندانی دیگر از جمله هومن جوکار، مراد طاهباز و سیامک نمازی هماتاق بوده و در حال حاضر خطر ابتلا به ویروس کرونا جان همبندیهای او را نیز تهدید میکند.
به گفته خانواده رجبی، مسئولان زندان اوین از روز گذشته که خبر مبتلا شدن سام رجبی به کرونا از سوی پزشکان تأیید شده، هیچ اقدامی مبنی بر گرفتن تست کرونا یا اقدامات پیشگیرانه دیگر برای حفاظت از جان هماتاقیهای او و زندانیان دیگر انجام ندادهاند.
از سوی دیگر، فعالان حقوق بشری از تداوم کارشکنی برای اعزام به مرخصی راحله احمدی و دخترش صبا کردافشاری، نرگس محمدی، نسرین ستوده، محمد حبیبی، فرهاد میثمی، جعفر عظیمزاده، زینب جلالیان، حبیبالله لطیفی، هومن جوکار، نیلوفر بیانی، مراد طاهباز و صدها نفر دیگر از زندانیان سیاسی و عقیدتی در سراسر ایران خبر دادهاند.
در حالی که در روزهای اخیر از یک سو انتقادها از اعزام به مرخصی برخی از اختلاسگران و زندانیان با جرایم خطرناک بالا گرفته و از سوی دیگر صدها زندانی سیاسی و عقیدتی از حق استفاده از مرخصی خود محروم شدهاند، مقامات قضایی ایران اعلام کردند یک «نگرش جامع به همه طیفهای زندانیان داشته» و تنها از آزادی زندانیانی جلوگیری کردهاند که آزادی آنها امنیت اجتماعی، اقتصادی، روانی و … شهروندان را به مخاطره میانداخته است.
- در همین زمینه: قوه قضاییه، زندانیان تهدید کننده امنیت مشمول مرخصی نشدند
از جمله این زندانیان که همچنان در زندان ماندهاند، سکینه پروانه، زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین است که علیرغم ابتلا به بیماری حاد روانی، همچنان به دلیل عدم توانایی برای تأمین وثیقه تعیین شده از سوی دادگاه، از اعزام به مرخصی محروم مانده است.
این زندانی سیاسی از اواسط بهمن ۹۸ توسط نیروهای وزارت اطلاعات با اتهام «همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون» بازداشت و روانه زندان شده است.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه، روز ۲۹ فروردین ماه، با حضور در یک برنامه تلویزیونی، با اشاره به اینکه برخی از زندانیان از عهده تأمین وثیقه برای اعزام به مرخصی برنیامدهاند گفت:
«ما حاضر بودیم به آنها مرخصی بدهیم ولی خودشان نتوانستند تأمین مناسب بسپارند؛ چون زندانی را که بلاقید آزاد نمیکنیم. زندانی باید برای اینکه به زندان بازگردد وثیقه بگذارند.»
در شرایط شیوع کرونا در زندانهای ایران، خانواده بسیاری از زندانیان سیاسی با انتشار دادخواست یا ارسال نامه به مقامات قضایی خواستار آزادی، اعطای مرخصی یا دادن عفو مشروط به زندانیان شدهاند.
همچنین در آخرین گزارشها، دهها تن از کارشناسان ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر، در بیانیهای از کارشکنی قوه قضاییه برای اعزام به مرخصی اکثر زندانیان عقیدتی، مدافعان حقوق بشر و زندانیان دوتابعیتی در ایران، ابراز نگرانی کردند و از مقامات قضایی ایران خواستند که این زندانیان را فورا آزاد کنند.
با پیگیریهای انجام شده در سه روز گذشته، دستکم دو زندانی سیاسی به مرخصی آمدند و یک زندانی سیاسی که در مرخصی به سر میبرد، آزاد شد.
میلاد بحری، زندانی سیاسی و از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری آبان ماه در خوزستان، روز پنجشنبه چهارم اردیبهشت ماه با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت از زندان شیبان اهواز آزاد شد.
به گفته منابع حقوق بشری، میلاد بحری در دوران بازداشت تحت شکنجه جسمی و روانی بوده و به دلیل ابتلا به بیماری در زندان، طی ماههای گذشته به قرنطینه زندان منتقل شده بود.
از سوی دیگر، زهرا صادقی، زندانی سیاسی و کارمند سابق سازمان ملل، روز یکم اردیبهشت و پس از تحمل حدود دو سال حبس، از زندان قرچک ورامین آزاد شد. مقامات قضایی علت آزادی زودهنگام این زندانی سیاسی را «تحت عنوان عفو به مناسبت فرا رسیدن عید نوروز» اعلام کردهاند.
زهرا صادقی در بهمن ماه سال ۱۳۹۷ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی محاکمه و به اتهام جاسوسی به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم اما در دادگاه تجدید نظر استان تهران به سه سال حبس تقلیل یافت.
مسعود کاظمی، زندانی سیاسی و روزنامهنگار هم روز دوشنبه یکم اردیبهشت ماه نامه آزادی خود را از سوی دادگاه دریافت کرد و دیگر به زندان بازنخواهد گشت.
شیما تدریسی، همسر مسعود کاظمی، روزنامهنگار زندانی روز هفتم اسفند با انتشار توئیتی در حساب کاربری توئیتر خود از اعطای مرخصی به این زندانی سیاسی خبر داده بود.
- در همین زمینه
یادداشت ماری محمدی محکوم به زندان و شلاق: ما همچنان ایستادهایم!
▪️اردوی کار: ماری محمدی که به سه ماه حبس و ده ضربه شلاق محکوم شده در توئینر نوشته است: «در این پرونده پس از تحمل انواع شکنجهها و ۴۶ روز حبس در شرایط بسیار اسفناک وزرا و قرچک، به سه ماه و یک روز حبس و ۱۰ ضربه شلاق محکوم شدم
▪️بخاطر اعتراض علیه کشتار
▪️بخاطر همدردی با خانوادههای کشتهشدگان هواپیمای اوکراینی
▪️بخاطر دفاع از حقوق همه انسانها
▪️در پرونده هیچگونه مدرکی در خصوص کیفرخواست صادره (اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمع غیرقانونی (ویژه تجمع دی ماه ۱۳۹۸ هواپیما) وجود نداشت. حتی از منظر قوانین جمهوری اسلامی باید تبرئه میشدم اما نه تنها به حبس بلکه به شلاق هم محکوم شدهام. البته ناگفته نماند که با توجه به اینکه پیش از صدور حکم، انواع و اقسام شکنجهها را- که در هیچ یک از قوانین ذکر نشده و اتفاقا خود آن اعمال جرم تلقی میشوند – را خود و خانوادهام متحمل شدیم، در صورتیکه حتی اگر تبرئه هم میشدم، این تبرئه یک تبرئه واقعی نبود
▪️نظر به اینکه دادگاههای تجدید نظر به دادگاههای #تایید_نظر تبدیل شده، از اعتراض به حکم خودداری کردیم.
▪️افتخار میکنم به همراهی و همدردی با انسانها در فضای حقیقی و خشن خیابان. حبس و شلاق به مدت یک سال تعلیق شده است
▪️ما همچنان ایستادهایم!
▪️#هواپیمای_اوکراینی #ماری_محمدی #شلاق #قرچک
@marymohammadii
یادداشت ماری محمدی محکوم به زندان و شلاق: ما همچنان ایستادهایم! / 23 April 2020