بر اثر يک حمله انتحاری در مقابل مسجد امام حسين چابهار، واقع در استان سيستان و بلوچستان، دو نفر کشته و پنج نفر زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) عصر امروز جمعه ۲۸ مهرماه، اين حمله انتحاری زمانی رخ داد که يک نفر قصد نفوذ به داخل مسجد امام حسين چابهار را داشت.
به نوشته ايرنا اين فرد پس از شناسايی توسط نيروهای امنيتی و بسيجيان حاضر در محل، موفق به ورود به مسجد نشد اما کمربند انتحاری خود را در فاصله چند صد متری مسجد منفجر کرد.
اين حادثه پس از برگزاری نماز جمعه در اين شهر رخ داده است.
همچنين ايرنا بهنقل از يک منبع آگاه نوشته است عامل انفجار بعد از انجام عمل انتحاری کشته شده است.
اين منبع افزوده است فرد يادشده هنگام فرار و تعقيب نيروهای امنيتی و بسيجی در پشت مسجد امام حسين مواد منفجره همراه خود را منفجر کرده است.
در سالهای گذشته مناطق سيستان و بلوچستان شاهد رويدادهای خشونتباری بوده و مسئوليت برخی از انفجارها را گروه جندالله به عهده گرفته است
از سوی ديگر محمد مظفر، رئيس سازمان امداد و نجات هلال احمر اعلام کرد که مجروحان حادثه به مراکز درمانی منتقل شدند.
وی افزود با ارزيابیهای سازمان امداد و نجات هلال احمر در اين حادثه دو نفر کشته و پنج نفر زخمی شدهاند.
در آذرماه ۱۳۸۹ نيز دو انفجار انتحاری در چابهار در ميان دستههای عزاداری تاسوعا موجب کشته شدن دستکم ۳۸ نفر و زخمی شدن دهها نفر شده است.
در سالهای گذشته مناطق سيستان و بلوچستان شاهد رويدادهای خشونتباری بوده و مسئوليت برخی از انفجارها را گروه جندالله به عهده گرفته است.
جندالله يا “جنبش مقاومت مردمی ايران”، گروه شبهنظامی سنیمذهب بلوچ است که با جمهوری اسلامی ايران به مبارزه مسلحانه میپردازد و در طول سالهای گذشته در اين استان چندين عمليات بمبگذاری و گروگانگيری انجام داده است.
جندالله خود را مدافع حقوق ملی و مذهبی قوم بلوچ و اهل سنت در استان سيستان و بلوچستان اعلام کرده و میگويد قصد جدايی از ايران را ندارد.
رهبر اين گروه، عبدالمالک ريگی بود که در اسفند ۱۳۸۸ توسط وزارت اطلاعات ايران دستگير شد و روز۳۰ خرداد ۱۳۸۹ به دار آويخته شد.
تاکنون چندين تن از اعضای گروه جندالله توسط دستگاه قضايی ايران اعدام شدهاند و مقامهای جمهوری اسلامی بارها از نابود شدن اين گروه سخن گفتهاند.
اوايل سال گذشته خورشيدی مصطفی محمد نجار، وزير کشور جمهوری اسلامی ايران اعلام کرده بود که محمود احمدینژاد، رئيس جمهور اين کشور توجه ويژهای به مسائل امنيتی در مرزهای شرق و شمال غرب دارد.
وی افزوده بود، بودجه تأمين امنيت مرزی در دولت دهم ۱۷ برابر شده است و بهمنظور جلوگيری از اقدامات تروريستی و قاچاق مواد مخدر برای انسداد مرزها از احداث ديوار بتنی، حفر کانال و نيز کشيدن سيم خاردار به تناسب استفاده خواهد شد.