دادگاه تجدیدنظر خراسان ‌رضوی، در حکمی هاشم خواستار، محمد نوری‌زاد، محمدحسین سپهری و فاطمه سپهری از امضاکنندگان بیانیه چهارده فعال مدنی و سیاسی برای گذار از جمهوری اسلامی و استعفای خامنه‌ای را در مجموع به ۴۰ سال و ۶ ماه زندان، ۴ سال ممنوعیت خروج از کشور و ۴ سال تبعید محکوم کرد.

هاشم خواستار، محمد نوری‌زاد، محمدحسین سپهری و فاطمه سپهری

نویسندگان بیانیه‌ موسوم به «۱۴ نفر» که ۲۲ خرداد سال ۹۸ خطاب به ملت ایران و همزمان با سالگرد برگزاری انتخابات مناقشه‌انگیز ۸۸ منتشر شد با یادآوری برخی مشکلات اقتصادی، مدنی و سیاسی ایران و انتقاد از وضعیت جاری کشور در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و به دلیل نقص گسترده حقوق مدنی، بخصوص زنان»، «ناتوانی در رهبری و اداره درست کشور» و «استبداد نظام حاکم، عدم استقلال قوا و عدم امکان برگزاری انتخابات آزاد» خواستار اعمال اصلاحات در قانون اساسی کشور و استعفای  سید علی خامنه‌ای از رهبری جمهوری اسلامی و گذار از نظام جمهوری اسلامی شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا  شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی هاشم خواستار، محمد نوری‌زاد، محمدحسین سپهری و فاطمه سپهری از امضاکنندگان بیانیه  «۱۴ نفر» را به بیش از ۴۰ سال حبس محکوم کرد. بر اساس دادنامه صادره که دوشنبه ۱۱ فروردین به این کنشگران سیاسی ابلاغ شد، هاشم خواستار به ۱۶ سال حبس، ۲ سال تبعید به شهرستان نیکشهر و ۲ سال ممنوعیت خروج  از کشور، محمد نوری‌زاد به ۱۵ سال حبس، ۲ سال تبعید به ایذه و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور، محمد حسین سپهری به ۶ سال حبس و فاطمه سپهری به ۳ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شدند.

محمدحسین آقاسی وکیل مدافع این شهروندان به هرانا گفت رأی صادره قانونی نیست: گفت:

«این افراد تنها یک بیانیه صادر کرده بودند و من این عمل را منطبق با ماده استنادی در قانون نمی‌دانم. چون این عمل جرم نیست و برای این اتهام باید حکم برائت صادر می‌شد. بنابراین اگر موکلین من راضی باشند ما برای اعاده دادرسی اقدام خواهیم کرد. دقیقا همین عمل در دادگاه تهران برای کنشگران زن که بیانیه صادر کرده بودند اتفاق افتاد و آنها نیز به اجتماع و تبانی متهم شده بودند.»

در حمایت از نویسندگان بیانیه «۱۴ نفر» چهارده تن از زنان داخل ایران هم یک ماه بعد با اعلام مخالفت خود با نظام جمهوری اسلامی حمایتشان از بیانیه ۱۴ را اعلام کرده و خواهان گذار از نظام جمهوری اسلامی و رسیدن به یک حکومت سکولار دموکرات شدند. به گفته محمدحسین آقاسی دادگاه تجدید نظر فقط در ۴۸ ساعت درباره پرونده‌ای هفت جلدی رأی خود را صادر کرده است. وکیل کنشگران سیاسی که به حبس‌های بلندمدت و تبعید محکوم شده‌اند، در ادامه سخنان خود گفت:

«من به عنوان وکیل بعید می‌دانم دقتی که در رسیدگی دادگاه تجدیدنظر لازم بوده را اعمال کرده باشند.»

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات، محمد نوری‌زاد، هاشم خواستار، فاطمه سپهری و محمدحسین سپهری فعالین مدنی محبوس در زندان مشهد در روزهای شنبه ۲۸ و یکشنبه ۲۹ سال گذشته در شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد برگزار شده بود. این فعالان  با اتهاماتی مانند توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی، توهین به مقدسات، توهین به رهبری، تشویش اذهان عمومی، همکاری با رسانه‌های خارجی، شرکت در تجمعات غیرقانونی مواجه بودند.

این شهروندان ۲۰ ماه سال گذشته همراه با تعداد دیگری از فعالان صنفی و مدنی در مقابل محل برگزاری دادگاه تجدید نظر کمال جعفری یزدی، استاد دانشگاه، محبوس در زندان مشهد بازداشت شدند.

بیشتر بخوانید: