رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد ۸۵ درصد مبتلایان به کووید ۱۹ در ایران بیماران بدون علامت یا با علایم خفیف هستند و با احتساب این افراد تعداد مبتلایان به این ویروس در ایران بیش از آمار اعلام شده بیمارستانی است. به گفته کیانوش جهانپور هیچ نقطه‌ای از کشور پاک و عاری از ویروس کرونا نیست.

وزارت بهداشت: هیچ نقطه ایران عاری از کرونا نیست

بر اساس آمار وزارت بهداشت تا دوشنبه ۵ فروردین ۲۳۰۴ نفر در ایران به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند که از این جمع ۱۸۱۲ نفر جان خود را از دست داده‌ و ۸۳۷۶ نفر هم بهبود یافته‌اند. آمار روزانه وزارت بهداشت بر اساس نتایج آزمایشگاهی اعلام می‌شود در حالی که بسیاری از بیماران بر اساس تظاهرات بالینی و عکس‌برداری از ریه در مراکز درمانی بستری‌اند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که معمولاً در سراسر جهان تعداد مبتلایان ۵ تا ۱۰ برابر بیش از آمار رسمی است. کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت دوشنبه ۵ فروردین در یک نشست خبری که به شکل ویدیو کنفرانس برگزار شد گفت:

«بیش از ۸۴ درصد افراد مبتلا به ویروس کرونا در ایران دچار نوع خفیف این بیماری می‌شوند، عده زیادی از مبتلایان حتی ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند یا حداکثر به علت نابویایی و اختلال چشایی به ابتلای خود پی ببرند.»

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا در ادامه سخنان خود گفت:

« ۱۵.۸ درصد افراد مبتلا به ویروس کرونا دچار علایم شدید بیماری کووید ۱۹ می‌شوند و ۱۲.۳ درصد مبتلایان به آی سی نیاز پیدا می‌کنند و بیش از ۱۸ درصد مبتلایان هیچ علامتی ندارند بنابراین اکثر بیماران نیازی به خدمات بیمارستانی ندارند و با قرنطینه خانگی بهبود پیدا می‌کنند.»

جهانپور در این نشست خبری به تأکید یادآوری کرد که هیچ نقطه‌ای از ایران پاک و عاری از ویروس کرونا نیست.

طرح «فاصله‌گذاری اجتماعی»

دولت روحانی که از پیامدهای اقتصادی رکود کسب و کارهای کوچک که ۴۰ درصد از اقتصاد ایران را شامل می‌شود وحشت دارد «مصونیت گله‌ای» [مصونیت جمعیت در اثر ابتلا به یک بیماری همه‌گیر] را به قرنطینه خانگی که برای مثال در کشورهای ایتالیا و فرانسه به اجرا درآمده ترجیح می‌دهد. جمعه هفته گذشته گروهی از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهوری اسلامی قرنطینه مدت‌دار [خانه‌نشینی به مدت محدود] را پیشنهاد داده بودند. در شبکه‌های اجتماعی شابعاتی مطرح شده بود مبنی بر اینکه دولت روحانی مبنا را بر ابتلای ۷۰ درصد از جمعیت ایران گذاشته است.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:

«هیچ نامه رسمی به وزارت بهداشت واصل نشده که باید اجازه دهیم ۷۰ درصد مردم مبتلا شوند تا شیوع بیماری کووید ۱۹ کنترل شود. دولت‌ها حتی اگر بخواهند و تلاش هم بکنند هرگز به جایی نمی‌رسیم که ۷۰ درصد مردم به این ویروس مبتلا شوند.»

جهانپور در پاسخ به پیشنهادها برای «قرنطینه خانگی» شهروندان هم گفت:

«سطح سه قرنطینه در حال اجراست اما بر خلاف نظر برخی منتقدان ایجاد حکومت نظامی در کشور با ساختار اجتماعی، اقتصادی ما همخوانی ندارد و نه ممکن و نه مطلوب است و پیامدهای زیادی دارد، بنابراین از این روش صحبت نمی‌کنیم و از راه‌هایی صحبت می‌کنیم که امکان اجرا دارد و موثر است.»

سعید نمکی، وزیر بهداشت همزمان در جمع خبرنگاران از طرح «فاصله‌گذاری اجتماعی» خبر داد. قرار است این طرح فردا (سه شنبه) در ستاد ملی مباره با کرونا به بحث گذاشته شود. نمکی گفت:

«ما علاوه بر خواهش و تمنا از شیوه‌های دیگری هم برای ایجاد محدودیت استفاده خواهیم کرد که اگر تصویب شود آن را اعمال و اجرا خواهیم کرد و البته این به معنای اعمال قرنطینه‌های سخت نیست.»

پنجشنبه هفته گذشته پنج وزیر سابق بهداشت در دولت‌های خاتمی و احمدی‌نژاد همراه با جمعی از پزشکان از روحانی خواسته بودند دست‌کم به مدت ۱۵ روز  مراکز پرازدحام را تعطیل و مبادی خروجی و ورودی شهرها را کنترل کند. محمد رضا نجفی، نماینده اصلاح‌طلب تهران هم در نامه جداگانه‌ای به روحانی با انتقاد از ابهام در برنامه دولت در مقابله با شیوع کرونا،  از رئیس جمهوری خواست که اگر رویکرد خاصی در پیش گرفته شده، باید مختصات آن به طور شفاف با مردم در میان گذاشته شود، در غیر این‌صورت ویروس کرونا مناطق پرازدحام در حاشیه شهرها را فرامی‌گیرد.

بیشتر بخوانید: