شهناز اکملی، عبدالرضا کوهپایه و امیر نوری، از زندانیان دادخواهی، فعالان محیط زیست و درویشان گنابادی مشمول «عفو نوروزی» شدند. همچنین علاوه بر امیر نوری، ۱۷ تن دیگر از درویشان گنابادی که در روزهای اخیر به مرخصی آمدهاند و احکام زیر پنج سال حبس داشتهاند هم دیگر به زندان برنمیگردند.
با اجرایی شدن دستور عفو نوروزی رهبر جمهوری اسلامی، شماری از زندانیان سیاسی از جمله امیر نوری، شهناز اکملی، عبدالرضا کوهپایه عفو شدند. «اعزام به مرخصی» یا «عفو و آزادی» تعداد زیادی از زندانیان سیاسی اما همچنان قطعی نشده است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) با اعلام خبر اعزام به مرخصی یا آزادی شماری از زندانیان سیاسی در روزهای اخیر نوشت:
«شهناز اکملی، زندانی سیاسی و مادر مصطفی کریمبیگی از جانباختگان اعتراضات سال ۱۳۸۸ که روز ۱۲ اسفند ماه از زندان اوین به مرخصی اعزام شده بود، مشمول عفو نوروزی قرار گرفته است.»
بر اساس این خبر، عبدالرضا کوهپایه، یکی از هشت فعال محیط زیست زندانی که روز ۱۷ اسفند ماه با پیگیری خانواده خود از زندان اوین به مرخصی آمده بود نیز در شمار زندانیان مشمول عفو قرار دارد.
- بیشتر بخوانید: محمود بهشتی لنگرودی و عبدالرضا کوهپایه به مرخصی آمدند
گفته میشود کسری نوری، درویش گنابادی و زندانی سیاسی که در زندان پیربنو شیراز زندانی است هم مشمول عفو شده. برادر او، امیر نوری که همراه ۱۷ تن دیگر از درویشان گنابادی در روزهای اخیر به مرخصی آمده بودند نیز مشمول عفو شدهاند و به زندان برنمیگردند.
با وجود اعلام خبر اعزام به مرخصی و مشمول عفو قرار گرفتن این زندانیان سیاسی، گمانهزنیها درباره اجرایی شدن بخشنامه اخیر رئیس قوه قضاییه برای دادن مرخصی به زندانیان سیاسی همچنان ادامه دارد. همچنین ادعای آزادی پنج هزار زندانی امنیتی با اجرای دستور عفو علی خامنهای که از سوی غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه اعلام شده است، قابل راستیآزمایی نیست.
با وجود خطر شیوع ویروس کرونا در زندانها اما بسیاری از زندانیان سیاسی و فعالان مدنی محبوس در زندانهای ایران همچنان از مرخصی محروم هستند. مقامهای قوه قضاییه و مسئولان زندان اوین از اعطای مرخصی به صبا کردافشاری و مادرش، راحله احمدی، دو فعال مدنی مخالف حجاب اجباری محبوس در بند زنان زندان اوین، خودداری میکنند.
حسین دائمی، پدر آتنا دائمی زندانی سیاسی که مقامهای قضایی با مرخصی او مخالفت کردهاند هم در صفحه توییتر خود نوشته است:
«جرم فرزندان ما حمایت از مردم است. حمایت از کارگر، حمایت از کودکان کار، اعتراض به نابرابری، اعتراض به حق تدریس، اعتراض برای نان و داشتن حق شهروندی و حقوق انسانی. جای چنین انسانهای شریفی زندان نیست.»
امیر رئیسیان، حقوقدان و وکیل دادگستری اما در مورد دستور صادر شده برای عفو شماری از زندانیان سیاسی از آزادی تعدادی از این زندانیان خبر داد و گفت:
«با توجه به شرایطی که وجود دارد، ما هنوز نمیتوانیم اسامی کسانی را که مشمول این عفو شدهاند اعلام کنیم، زیرا مشمولان این عفو، هنوز قطعی نشدهاند. البته چندین نفر به دادسرا مراجعه کردهاند و متوجه شدهاند شامل این عفو شدهاند.»
رئیسیان این گونه عفوها را «معیاری» توصیف کرد و در همین زمینه گفت که عفوهای اخیر ممکن است «در تعیین مصداق، تحتالشعاع سلیقه قاضی اجرای احکام یا قاضی ناظر» نیز قرار بگیرند.
او با اشاره به دستورالعمل صادر شده در مورد عفو شماری از زندانیان گفت:
«بر اساس این دستورالعمل، محکومان باید یک سوم حکم خود را تا تاریخ ۲۸ اسفند ماه گذرانده باشند یا برای زنان سرپرست خانوار و مردان بالای ۷۰ سال و زنان بالای ۶۰ سال، امتیاز ویژه قائل شده است.»
مرکز رسانه قوه قضاییه روز ۲۸ اسفند با اشاره به «عفو نوروزی» شماری از زندانیان، صدور دستورالعملهای اینچنینی را یک روال هر ساله از سوی قوه قضاییه قلمداد کرد و نوشت که هر سال و همزمان با فرا رسیدن عید نوروز، رییس قوه قضاییه با ارسال نامه به رهبر جمهوری اسلامی، خواستار موافقت با عفو یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان دادگاههای عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و سازمان تعزیرات حکومتی میشود.
مرکز رسانه قوه قضاییه اما با اذعان به اینکه «مشمول ضوابط عفو» قرار گرفتن شماری از زندانیان سیاسی از سوی علی خامنهای تاکنون «بی سابقه» بوده است، نوشت:
«نکته حائز اهمیت دیگر در عفو اخیر این است که تعدادی از افرادی که مشمول بخشنامه اسفند ماه رئیس قوه قضاییه شدند و به مرخصی رفتند نیز دیگر به زندان بازنمیگردند.»
شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل اما روز ۲۸ اسفند ماه در گفتوگو با زمانه، در واکنش به خبر مورد عفو قرار گرفتن شماری از زندانیان سیاسی و عقیدتی از سوی علی خامنهای، اعتراضهای ملی و بینالمللی نسبت به درخواست آزادی فوری زندانیان سیاسی را عاملی برای عقب راندن رهبر جمهوری اسلامی از مواضع قبلی خود توصیف کرد و با اشاره به اینکه هنوز تعداد زیادی از زندانیان سیاسی در سراسر ایران از حق اعزام به مرخصی و آزادی محروم ماندهاند، گفت:
«بایستی با استمداد از مراجع بینالمللی به ویژه سازمان ملل متحد، پزشکان بدون مرز و سازمان بهداشت جهانی و هر جای دیگری که فکر میکنیم موثر است، نامه بنویسیم و درخواست بکنیم که زندانیان سیاسی و عقیدتی را آزاد کنند.»
این حقوقدان در ادامه با رد ادعای مقامات قضایی ایران مبنی بر اعزام به مرخصی تعداد زیادی از زندانیان سیاسی، به صدور احکام سنگین زندان برای برخی از فعالان سیاسی در روزهای اخیر اشاره کرد و علت صدور چنین احکامی از سوی دستگاه قضایی را ترس حکومت از تکرار دوباره یک خیزش مردمی دانست.
- بیشتر بخوانید: عفو شماری از زندانیان سیاسی؛ خامنهای از مواضعش عقب نشسته؟
خانواده زندانیان سیاسی و بسیاری از سازمانهای حقوق بشری، در هفتههای گذشته خواستار آزادی یا اعطای مرخصی به زندانیان سیاسی در شرایط شیوع کرونا در زندانها شدهاند.
خبرگزاری میزان روز چهارشنبه ۲۸ اسفند با انتشار همزمان دو نامه از ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه و پاسخ آن از سوی علی خامنهای، خبر از احتمال آزادی زندانیان سیاسی در روزهای آینده داد.
در نامه ابراهیم رئیسی از خامنهای درخواست شده بود تا «در راستای باز اجتماعی شدن زندانیان و کاهش اثرات سوء حبس بر خانواده آنان»، بخشی از زندانیان با شرایطی که در این نامه تعریف شده مشمول عفو یا تخفیف مجازات شوند.
خامنهای در پاسخ به این نامه با تأیید بسیاری از بندهای مطرح شده از سوی رئیس قوه قضاییه، با درخواست او مبنی بر عفو یا تخفیف مجازات محکومانی که محکومیت آنها تا تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ قطعیت یافته باشد، موافقت کرد.
در این میان، خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران با اشاره به احتمال آزادی ۳۲ زندانی سیاسی در روزهای آینده، نوشت که «تعدادی از اهالی رسانه و فعالان دانشجویی» نیز مشمول عفو خواهند شد.
به نوشته این منبع، درخواست عفو برای تعدادی از زندانیان سیاسی از سوی رئیس قوه قضاییه و موافقت علی خامنهای با آن، برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی رخ میدهد.
در سالهای اخیر، درخواست عفو یا تخفیف مجازات محکومان در آستانه عید نوروز و دیگر اعیاد مذهبی هر ساله با ارسال نامه از سوی رئیس قوه قضاییه به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی صورت میگیرد.
ابراهیم رئیسی اما روز هفتم اسفند ماه در پی شیوع ویروس کرونا و عدم توانایی مقامات قضایی و مسئولان زندان برای مدیریت این بحران در زندانها، با صدور بخشنامه دیگری خطاب به کلیه مراجع قضایی از آنها خواسته بود با توجه به شروط تعیین شده در این بخشنامه به برخی از زندانیان با محکومیت کمتر از پنج سال مرخصی داده شود.
- در همین زمینه
در این روز نخست سال، در لحظۀ شکفتن شکوفه های بهاری هیچ خبری شیرین تر از رفیق عزیزی همچون کسرا نوری نیست، امیدوارم محمد شریفی مقدم و دیگر مبارزان زندانی نیز آزاد گردند. این آزادی را به همۀ مردم خصوصا درویشان گنابادی و نیز فعالان چپ جنبش دانشجویی تبریک می گویم و برای رفیق کسرا نوری آرزوی سلامتی و توفیق در پایداری دارم.
کارو / 20 March 2020
الیگودرز: شورش زندانیان در زندان مرکزی الیگودرز و شلیک مأموران زندان
گفته می شود زندانیان در اعتراض به شرایط ناگوار زندان و بدرفتاری زندانبانان شماری از مأموران را خلع سلاح کردند.
در روز ۲۹ اسفند ۹۸ نیز شورشی در زندان «پارسیلون» خرم آباد به کشته و زخمی شدن شماری از زندانیان و مأموران زندان و گریختن ده ها تن زندانی انجامید.
الیگودرز: شورش زندانیان در زندان مرکزی الیگودرز و شلیک مأموران زندان / 21 March 2020
شورش درزندانهای تهران و الیگودرز
جمعه اول فروردین، بنابر گزارشات منتشره ، زندانیان زندانهای تهران بزرگ و الیگودرز دست به شورش زده اند. در الیگودرز زندانیان برخی از زندانبانان را خلع سلاح کرده اند و در زندان بزرگ تهران به دنبال ابتلای چند زندانی به ویروس کرونا زندانیان درب زندان را شکسته اند.
فرماندار الیگودرز مدعی کنترل اوضاع شده ولی اعلام کرده که شورای تامین ونیروهای انتظامی برای کنترل اوضاع وارد عمل شده اند
بعد از شورش درزندان خرم آباد این سومین شورش در زندانهای ایران طی چند روز گذشته بوده است. شورش در زندانها اصولا شورش در جامعه را به دنبال خواهد داشت.
شورش درزندانهای تهران و الیگودرز / 21 March 2020
آن دلبر من آمد بر من
زنده شد از او بام و در من
گفتم قنقی امشب تو مرا
ای فتنه من شور و شر من
گفتا بروم کاری است مهم
در شهر مرا جان و سر من
گفتم به خدا گر تو بروی
امشب نزید این پیکر من
آخر تو شبی رحمی نکنی
بر رنگ و رخ همچون زر من
رحمی نکند چشم خوش تو
بر نوحه و این چشم تر من
بفشاند گل گلزار رخت
بر اشک خوش چون کوثر من
گفتا چه کنم چون ریخت قضا
خون همه را در ساغر من
مریخیم و جز خون نبود
در طالع من در اختر من
…………
کارو / 21 March 2020
شورش در #زندانها و فرار از پادگانها تنها راه نجات است.
⭕️سربازان پادگانها را ترک کنید و جان خود را نجات دهید.
ابتداء به این گزارش توجه کنید :
“شنبه دوم فروردین ماه، در اطراف تهران سرباز هستم. وضعیت پادگانها و خیم است. هیچ وسیله بهداشتی در پادگان به سربازها نمیدهند .هر کسی خودش پول داشت وسیله دارد اگر نداشت مثل ما بدبختن. مثلا دستشویی ها حتی صابون مایع ندارند. مواد ضد غفونی در پادگان و خوابگاه نزدن.
چند تا از بچه ها کلا غیبت کردن چون پارتی دارند و در پادگان نیستند. پدرشون دمت کلفت هستند، اما سرهنگه به ما که می رسد میگوید : اگر غیبت کنید می نویسم غیبت دارین. ما به کی شکایت کنیم ؟ در ایران کسی جوابگو نیست. کجا بریم ؟ به کی بگیم ؟ مملکت هرکی هرکیه ! شهرستانها همینطوره، در هر شهری هر کی خودش تصمیم میگیره، روحانی را هم هیچ حساب نمی کنند.
مثلا همتی رئیس بانک مرکزی گفت قسط های مردم را کم نکنید، دو روز بعد از حساب مادرم قسط کم شد، رفت بانگ گله کرد به او گفته بودند. همتی غلط کرده بیاد صندوق مارو پر کنه، اصلا مملکت داغونه، آره فرمانده یه حرفی می زند ، سروان یک چیزی می گوید، سرهنگ هم همه شو تغییر میدهد.”
با این وضعیت سربازان چکار باید بکنند؟ راهی جز ترک پادگانها و سربازخانه ها باقی مانده است. همانطوریکه زندانیان زندانهای خرم آباد، الیگودرز و تهران بزرگ دست به شورش و فرار زدند.
تنها راه نجات سربازان ترک پادگانهاست. هرگونه تن دادن به دستورات فرماندهان پایانی جزء مرگ را به دنبال نخواهد داشت. پادگانها را ترک کنید.
شورش در زندانها و فرار از پادگانها تنها راه نجات است. / 21 March 2020
تداوم اعتصاب سهیل عربی در زندان تهران بزرگ
خبرگزاری هرانا – سهیل عربی، زندانی عقیدتی در زندان تهران بزرگ در ششمین روز از اعتصاب خود به سر میبرد. این فعال مدنی زندانی در اعتراض به شرایط نامساعد زندان و تداوم حبس خود از روز دوشنبه ۲۶ اسفندماه اعتصاب کرده است. آقای عربی با افت شدید قندخون در خطر جدی قرار گرفته است. وی علیرغم درد شدید ناشی از “ترومای بلانت” و ایجاد عفونت در بدن، از اعزام به بیمارستان و طی مراحل درمان محروم مانده است. او در حال حاضر با توجه به صدمه فیزیکی و درد شدید نیازمند رسیدگی درمانی و انجام عمل جراحی است.
هرانا
#نان_کار_آزادی_اداره_شورایی
#زندانی_سیاسی_آزاد_باید_گردد
تداوم اعتصاب سهیل عربی در زندان تهران بزرگ / 21 March 2020
بارها در این متن از امیر نوری نام برده شده، در حالی که کسری نوری درسته!
kami / 22 March 2020