حسن روحانی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ را برای اجرا به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرد. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که سخنگوی شورای نگهبان گفته بود این شورا ایرادهای متعددی به لایحه بودجه ۹۹ گرفته است و سال آینده اصلاحیه آن در شورای نگهبان بررسی می‌شود.

لایحه بودجه سال ۱۳۹۹  در مجلس ـ عکس از آرشیو
لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ در مجلس ـ عکس از آرشیو

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی چهارشنبه شب ۲۸ اسفند در نامه‌ای خطاب به حسن روحانی رئیس جمهوری ایران قانون بودجه سال ۹۹ کل کشور را ابلاغ کرد و در پی آن حسن روحانی پنج‌شنبه ۲۹ اسفند، آن را برای اجرا به سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کرد.

لایحه بودجه ۹۹ بدون تصویب در مجلس شورای اسلامی با حکم حکومتی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی مستقیم به شورای نگهبان ارسال و مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه به‌عنوان مصوبه مجلس به این شورا ارائه شده بود. این اقدام بی‌سابقه به‌ دلیل شیوع ویروس کرونای جدید در ایران و تعطیلی مجلس شورای اسلامی صورت گرفت.

دستور خامنه‌ای در پاسخ به نامه علی لاریجانی، رئیس مجلس صادر شد. لاریجانی نامه‌ای سه صفحه‌ای به خامنه‌ای نوشت و از او خواست «اجازه دهد» تا «مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه در مورد لایحه بودجه سال ۹۹ به عنوان مصوبه مجلس تقدیم شورای نگهبان شود و همان مصوبه در صورت تائید شورا به عنوان قانون به دولت ابلاغ شود تا از ابتدای سال جدید قانون بودجه اجرایی شود».

لایحه بودجه ۹۹ در جلسه دوشنبه ۲۶ اسفند کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی تصویب و سپس به تأیید شورای نگهبان رسید.

دستور اجرای لایحه بودجه سال آینده در حالی ابلاغ شده است که عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان روز گذشته، چهارشنبه ۲۸ اسفند، اعلام کرد که این شورا از لایجه بودجه ۸۰ ایراد گرفته است. این ایرادها که عمدتاً به حقوق کارکنان دولت، مالیات خانه‌های خالی و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی ربط دارد به مجلس ابلاغ شده و سال آینده اصلاحیه لایحه بودجه در شورای نگهبان بررسی می‌شود.

نمایندگان مجلس ۵ اسفندماه با اکثریت آرا با کلیات لایحه بودجه ۹۹ مخالفت کرده بودند. حسن روحانی ۱۷ آذر با حضور در مجلس بودجه سال ۱۳۹۹ را جهت بررسی به مجلس ارائه کرد و در سخنانی اعلام کرد که سال آینده به لحاظ اقتصادی، سال «فشار حداکثری و ادامه تحریم‌هاست» و بر همین اساس نیز «بودجه سال آینده بودجه استقامت و مقابله با تحریم است» و چندان هم به نفت اتکا ندارد.

دولت در لایحه بودجه سال آینده پیشنهاد کرده بود در صورتی که منابع دولت از محل صادرات نفت خام،‌ میعانات گازی و صادرات گاز به سقف تعیین شده نرسد، دولت اجازه دارد این اختلاف را از محل حساب ذخیره ارزی جبران کند که در اختیار خامنه‌ای است.

بیشتر بخوانید: