بیمارستان‌های تامین اجتماعی به طور معمول بیمه‌شدگان این سازمان شامل کارگران و بازنشستگان را پذیرش می‌کنند، اما با شیوع ویروس جدید کرونا اکنون به بیماران مبتلا به کووید۱۹ اختصاص داده شده‌اند. تا کنون چتد پرستار بیمارستان‌های تامین اجتماعی در اثر ابتلا به کرونا فوت کرده‌اند. حسن صادقی، معاون دبیرکل نهاد حکومتی «خانه کارگر» می‌گوید علت فوت این پرستاران «فقط کمبود امکانات ایمنی و بهداشتی بوده». اندک امکانات این بیمارستان‌ها نیز در حال اتمام است، اما وزارت بهداشت امکانات و تجهیزات در اختیار این بیمارستان‌ها قرار نمی‌دهد.

پرستاران در صف مقدم مبارزه با کرونا

آخرین مورد اعلام شده از مرگ پرستاران در بیمارستان‌های تامین اجتماعی، مولود السادات جعفری، پرستار بیمارستان فیاض‌بخش تامین اجتماعی تهران است که ۲۰ اسفند پس از ۱۰ روز مبارزه با ویروس کرونا جان باخت. شهروز کریمیان سوپروایزر درمانگاه این بیمارستان نیز صبح روز پنجشنبه ۲۲ اسفند بر اثر ابتلا به کرونا فوت کرد.

حسن صادقی معاون دبیرکل «خانه کارگر» روز جمعه ۲۳ اسفند به خیرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت تمام ظرفیت بیمارستان‌های تامین اجتماعی به مبتلایان به کرونا اختصاص داده شده اما امکانات حداقلی برای کادر درمانی این بیمارستان‌ها فراهم نشده و آن‌ها با کمبود ماسک سه لایه، ماسک N۹۵، گان یکسره، دارو و مواد ضدعفونی‌کننده روبرو هستند.

کلاه و روکش کفش، دستگاه تنفس مصنوعی، کپسول اکسیژن، دستگاه مانیتورینگ، و داروی کرونا سایر اقلام مورد نیاز هستند که یا تمام شده‌اند و یا در روزهای آینده به پایان خواهند رسید.

به گفته‌ی صادقی، بیمارانی که بهبود می‌یابند با کمبود دارو مواجه‌اند. بیمار رو به بهبودی به قرنطینه خانگی فرستاده می‌شود اما داروی لازم برای مراقبت از خود و بهبودی کامل در دسترس او نیست.

اختصاص بیمارستان‌های تامین اجتماعی به بیماران مبتلا به کوید ۱۹، علاوه بر کادر درمانی این بیمارستان‌ها بویژه پرستاران، برای بیمه‌شدگان تامین اجتماعی نیز مشکل‌آفرین شده است. زیرا آن‌ها در صورت بیماری، در بیمارستان‌های دیگر پذیرش نمی‌شوند.

گرچه سازمان تامین اجتماعی قراردادی با بیمارستان‌های تحت پوشش وزارت بهداشت برای خدمت‌رسانی به بیمه‌شدگان تامین اجتماعی دارد اما از آن جا که بدهی‌های خود را به این بیمارستان‌ها نپرداخته، بسیاری از آن‌ها از پذیرش بیمه‌شدگان این سازمان سر باز می‌زنند. در رشت بیمارستان‌ها پُر است و حتی برای بازنشستگان و کارگران تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی که به کوید ۱۹ مبتلا شده‌اند نیز جایی در تنها بیمارستان‌ تامین اجتماعی و سایر بیمارستان‌ها و جود ندارد.


در همین زمینه: