ندامتگاه مرکزی کرج همچون بیشتر زندانهای ایران از ورود ویروس کرونا در امان نمانده است. بر اساس خبرهای منابع حقوق بشری، به دلیل کمبود امکانات حفاظتی و عدم اتخاذ تصمیمات پیشگیرانه از سوی مسئولان این زندان، در حال حاضر روزانه تا دو نفر گرفتار ویروس کرونا میشوند. تعدادی از زندانیان در اعتراض به این شرایط دست به اعتصاب غذا زدهاند.
به گزارش کانون حقوق بشری «نه به زندان، نه به اعدام»، از روز چهارشنبه ۲۱ اسفند ۳۰ نفر از زندانیان ندامتگاه کرج (زندان مرکزی کرج) در اعتراض به کمبود امکانات ضروری بهداشتی و همچنین عدم اعطای مرخصی به زندانیان دست به اعتصاب غذا زدهاند.
خواست زندانیان در اعتصاب غذا از مسئولان زندان این است که تا بازگشت شرایط به حالت عادی و متوقف شدن شیوع ویروس کرونا، آنها را آزاد کنند تا نزد خانواده خود برگردند.
شرایط گسترش ویروس کرونا در زندان کرج به حدیست که شامگاه ۲۱ اسفند ماه دستکم پنج زندانی مبتلا به ویروس کرونا از سالن شش به خارج از زندان منتقل شدهاند.
با توجه به کمبود امکانات بهداشتی و درمانی در زندان و عدم انجام آزمایشات مربوط به کرونا بر روی سایر زندانیان، در حال حاضر مشخص نیست دقیقا چه تعداد از زندانیان به این ویروس مبتلا هستند.
حسین فاضلی هریکندی، رئیس کل دادگستری استان البرز اما روز ۱۱ اسفند ماه در مورد اقدامات انجام شده برای پیشگیری از شیوع کرونا در زندانهای استان البرز، از ایجاد و تشکیل «قرنطینه سه لایهای» در زندانهای کرج خبر داد و مدعی شد که این قرنطینه سه لایهای از اول اسفند ماه در زندان مرکزی کرج در حال اجراست.
طبق گزارش منابع حقوق بشری، مسئولان ندامتگاه مرکزی کرج، درویشان گنابادی محبوس در بند ۱۵ این زندان را به بند دیگری منتقل کرده و از این بند به عنوان قرنطینه در زندان استفاده میکنند.
علیرضا روشن، از فعالان حقوق درویشان گنابادی، اوایل اسفند ماه و پیش از اعلام خبر قطعی شیوع ویروس کرونا در ندامتگاه مرکزی کرج درباره ایجاد محدودیتهای جدید برای هشت درویش محبوس در این زندان گفت که این درویشان زندانی در پی احتمال شیوع ویروس کرونا به بند کارگری این زندان منتقل شدهاند.
او با توجه به احتمال ورود ویروس کرونا به زندانها، رئیس سازمان زندانها و رئیس قوه قضاییه را مسئول مستقیم حفاظت از جان زندانیان دانست.
شیوع ویروس کرونا در زندانهای ایران در حالیست که بنا بر اخبار منتشر شده از سوی زندانیان، بسیاری از زندانها از دارا بودن حداقلهای امکانات بهداشتی و رفاهی محروماند.
در روزهای گذشته و با پیگیری خانوادههای زندانیان سیاسی، تعداد کمی از این زندانیان موفق به گرفتن مرخصی و خروج از زندان برای در امان ماندن از ابتلا به کویید ۱۹ شدهاند.
محمد نوریزاد، نویسنده و روزنامهنگار ایرانی اما یکی از دهها زندانی سیاسی است که مسئولان قضائی و امنیتی از اعزام او به مرخصی جلوگیری میکنند..
خدیجه قوامی، مادر این زندانی سیاسی، با انتشار یک فایل صوتی از علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی خواسته است تا به محمد نوریزاد در آستانه عید نوروز مرخصی داده شود.
در این فایل صوتی او با انتقاد از خامنهای پرسیده است:
«چرا هر کس یک کلمه انتقاد کند یا حرفی بزند، کارش به زندان میکشد؟ پسرم الان به چه جرمی در زندان است؟»
با توجه به گزارشهای رسیده از درون زندانها، احتمال ابتلای برخی زندانیان سیاسی به ویروس کرونا به دلیل کمبود تجهیزات بهداشتی لازم برای پیشگیری از همهگیری این بیماری وجود دارد: کرونا در زندانها: احتمال «بروز فاجعه» در زندان رجاییشهر
مهرداد محمدنژاد، زندانی سیاسی محبوس در تیپ پنج «ندامتگاه تهران بزرگ» (زندان فشافویه) روز ۱۲ اسفند از شیوع ویروس کرونا در این زندان و عدم موافقت با درخواست مرخصیاش خبر داده بود.
او گفته بود تست کرونای یکی از همبندیهایش در این زندان مثبت اعلام شده است.
- بیشتر بخوانید: مهرداد محمدنژاد، زندانی سیاسی: کرونا وارد زندان فشافویه شده
پس از بازداشتهای گسترده در پی شکلگیری اعتراضات سراسری در آبان ماه امسال و دستگیری هزاران شهروند معترض از سوی نهادهای امنیتی، مسئولان قضایی جمهوری اسلامی اوایل دی ماه اعلام کردند این بازداشتهای گسترده باعث شده است آمار زندانیان در سراسر کشور «بیش از دو برابر ظرفیت زندانها» باشد.
در حال حاضر تراکم بالای جمعیت زندانیان در زندانهای جمهوری اسلامی یکی از عوامل اصلی شیوع کرونا در میان آنان به شمار میرود.
- در همین زمینه
آمار وحشتناک
▪️رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز: این وضعیت ادامه پیدا کند هفته سوم فروردین ۲۷۰ هزار مبتلا به کرونا در آذربایجان شرقی خواهیم داشت
آمار وحشتناک / 13 March 2020
حکومت نظامی زیرعنوان مبارزه باکرونا؟
▪️سردارباقری،رئیس کل ستاد نیروهای مسلح از«خلوت کردن فروشگاهها،خیابانها و جادهها ظرف ۲۴ ساعت آینده» خبرداده و گفته که یک «سامانه نرم افزاری قدرتمند در وزارت بهداشت طراحی شده که با همکاری باسازمان بسیج اجرایی میشود و ظرف یک هفته تاده روز آینده تمام مردم ایران از طریق فضای مجازی،تماس تلفنی و درصورت ضرورت بامراجعه مورد رصد قرار خواهند گرفت.»
▪️خلوت کردن خیابان ها ظرف 24 ساعت و کنترل کامل مردم از سوی بسیج، حتی اگر با هدف مهار انتشار ویروس کرونا باشد فرق چندانی با حکومت نظامی اعمال نشده ندارد و از هم اکنون نگرانی وسیعی برانگیخته.
▪️این اقدام که با فرمان خامنه ای به مداخله نیروهای مسلح شروع شده جنبش همیاری گسترده و خودجوش در مناطق کرونا زده را که زیر امواج ناکارایی فلج کننده ستاد مبارزه با کرونا، شکل گرفته عقب میزند و آنرابامیلتاریسم فاشیستی بسیج و سپاه جایگزین می کند.
▪️واردکردن نیروهای مسلح ازسوی خامنه ای به بهانه مبارزه باکرونا اعلام بی اعتمادی آشکار وی به توانایی روحانی برای مهار بحران ناشی از شیوع ویروس کروناست.
حکومت نظامی زیرعنوان مبارزه باکرونا؟ / 13 March 2020
شیوع کرونا و نمایش پیکر فرسوده نظام جمهوری اسلامی
شیوع ویروس «کرونا»، نظام تصمیمگیری در جمهوری اسلامی ایران را به هرج و مرج کم سابقهای کشانده و آن را از صحنه روزانه زندگی غافل کرده است.
گفته میشود «حسن روحانی»، رییسجمهوری ایران به دنبال محول کردن ریاست ستاد ملی مبارزه با کرونا به «اسحاق جهانگیری»، معاون اول خود بوده که جهانگیری به ویروس کرونا مبتلا شده است. آیتالله «علی خامنهای» که از تشکیلات او به عنوان دولت پنهان یاد میشود و قدرت اصلی را در نظام جمهوری اسلامی ایران در دست دارد، با این انتقال مخالفت کرده است.
با وجود این که علی خامنهای در جزییات امور اداره کشور دخالت مستقیم دارد و بر نمایش آن اصرار میکند اما نشانهای بروز نداده است که برای کنترل بحران کنونی در کشور، دست به اقدام خاصی زده باشد و تنها به یک پیام ویدیویی تشکر از پزشکان و پرستاران و توصیه به جدی گرفتن مسایل بهداشتی اکتفا کرده است.
ستاد ملی مبارزه با کرونا که توسط روحانی اداره میشود، از جدی گرفته نشدن تصمیمهای این ستاد انتقاد کرده و گزارش شده که دولت به دنبال ایجاد «شورای پشتیبانی از تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا» است.
نهادهای مذهبی، به ویژه در شهر قم که مرکز اصلی شیوع ویروس کرونا به کل ایران بوده است و خود را به آیتالله خامنهای پاسخگو میدانند، در برابر تعطیلی اماکن مذهبی مقاومت میکنند و مدیر «مسجد جمکران» قم وعده داده است که این مسجد در روزهای نوروز هم پذیرای شهروندان خواهد بود!
این همان مسجدی است که آیتالله خامنهای عنایت ویژهای به آن دارد و گزارشهای متعددی از حضور چند ساعته رهبر ایران در آن منتشر شده است.
مقامهای محلی قم و متنفذان مذهبی شهر مانع قرنطینه قم شدند و دولت چنین کاری را قدیمی و مربوط به قرنهای گذشته خواند که نتیجه آن، درگیر شدن کل ایران با ویروس کرونا شد. این سوءمدیریت را میتوان با رفتار دولت ایتالیا مقایسه کرد که با قرنطینه کل کشور، دست به مبارزه با ویروس کشنده کرونا زده است.
در حالی که آمار رسمی کرونا شامل تعداد مبتلایان و قربانیان از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام میشود، «عبدالعلی علی عسگری»، رییس سازمان صداوسیما به جای وزیر بهداشت و به نقل از او گفته است در روزهای اول سال ۱۳۹۹ شیوع کرونا به اوج میرسد.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) که وظیفه ساختاری آن بازتاب دیدگاههای دولت و گزارشهای رسمی آن است، دست به ابتکاری زده و گزارشهایی بر اساس اظهارات منابع بیمارستانی منتشر میکند که شمار کشته شدگان ویروس کرونا را بیشتر از تعداد اعلام شده از سوی دولت میدانند.
برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به ویژه در شهرهای شمالی و سواحل دریای خزر از دولت انتقاد کردهاند که موضوع کنترل رفتوآمدها را جدی نگرفته است و تهدید کردهاند که با ادامه این وضع، نیروهای مردمی را برای منع آمد و شد، بسیج خواهند کرد.
در اقدامی عجیب و بیسابقه، «محسن رضایی»، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که یک نهاد غیر اجرایی است، تسویه حساب بدهکاران بانکی را تا پایان خرداد ۱۳۹۹ به تعویق انداخته است. حتی این مجمع، اختیار صدور دستورالعمل اجرایی ندارد اما دبیر آن دست به اقدامی زده است که بار مالی برای دولت خواهد داشت و مشخص نیست تبعات چنین فرمان بی سابقهای برای بانکها و مشتریان آنها بدون موافقت دولت و تصویب مجلس چیست.
حسن روحانی هم از دید افکار عمومی چندان در صحنه عمل حاضر نیست و تسلطی بر امور نشان نمیدهد. اظهارات او کمتر از یک هفته پس از اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران که گفته بود از شنبه دهم اسفند ۱۳۹۸ همه چیز عادی خواهد بود، ضربهای کاری به اعتبار باقی مانده دولت زده است.
چنین هرج و مرجی در حالی رخ میدهد که مجلس شورای اسلامی به دلیل شیوع کرونا بین نمایندگان، تعطیل است و جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس خبرگان رهبری و شورای نگهبان تشکیل نمیشوند. در زمان شیوع ویروس کرونا و همهگیر شدن بیماری «کوویدـ۱۹»، نظام برای اولین بار از زمان تاسیس در ۴۱ سال پیش، از صحنه ملموس روزانه غایب شده است.
شیوع کرونا اجزای پیکر فرسوده و مستهلک نظام جمهوری اسلامی ایران را که با تلاش آیتالله خامنهای، از تجدید ساختار و به روز رسانی خود درمانده شده، به نمایش عمومی گذاشته است. سخنگوی دولت روحانی با حالتی که نشان از درماندگی دارد، گفته مرجع و میانجی لازم است که افکار عمومی به آن اعتماد داشته باشند تا در چنین مواقع بحرانی، راه حلهای آن را جدی بگیرند.
در یک فقره در بیست و یکمین روز اعلام رسمی شیوع کرونا، شایعه تعطیلی پمپ بنزینها علیرغم تکذیب آن از طرف دولت، به تشکیل صفهای طولانی برای سوختگیری در نیمه شب انجامید.
نظام جمهوری اسلامی در این سالها مراجع معتبر برای افکار عمومی را سرکوب و بی اعتبار کرده و از اثربخشی ملی انداخته است. اصرار پی در پی حسن روحانی برای جدی گرفتن تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا نشان میدهد که نهادهای حکومتی حتی در زمان بحران بیماری واگیردار هم در حال دفع یکدیگر و تشدید اصطکاک هستند.
تشکیل این ستاد، مصوبه «شورای عالی امنیت ملی» است که برای اجرا حتما باید به تایید آیتالله خامنهای برسد. یعنی مصوبات این ستاد، نوعی از اختیارات تفویض شده از سوی رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران است. تضعیف ساختارهای حکومتی توسط آیتالله خامنهای حالا به صورتهای مختلفی خود را نشان میدهد.
بحران کرونا فقط نشان دهنده بی مسوولیتی و همزمان، ناتوانی نظام جمهوری اسلامی ایران در جلوگیری به موقع از شیوع آن در قم نیست. بیشترین صدایی که در این مدت از نظام جمهوری اسلامی به گوش رسیده، متهم کردن «دشمن» بوده است و نگران کردن و دادن آمارهای غیردولتی از مبتلایان و کشته شدگان کرونا و تهدید و بازداشت کسانی همچون کادرهای درمانی که با هویت معلوم، این آمارها را منتشر و غیرمستقیم دولت را به دادن آمار غلط متهم میکنند.
واقعیت دیگری که شیوع کرونا در ایران نشان داده، تبعیض کم سابقه بین مقامها و شهروندان ایرانی برای دسترسی به تشخیص بیماری و درمان است. در حالی که حتی در بین کادر درمانی، پس از فوت مشخص شده که علت مرگ، ابتلا به کرونا بوده است، مقامهای مختلف جمهوری اسلامی بدون داشتن علایم جدی بیماری، به عنوان «شهروندان برتر» و «درجه اول»، از کیتهای تشخیص ویروس استفاده میکنند تا از سلامت صد در صدی خود اطمینان داشته باشند.
بحران ناشی از شیوع ویروس که جان صدها شهروند بیگناه ایرانی را گرفته است، سرانجام فروکش خواهد کرد اما نتیجه این هرج و مرج بیسابقه در مدیریت کشور، روشن شدن ساختار کهنه و مستعمل نظام جمهوری اسلامی برای جمع گستردهتری از شهروندان ایرانی است که علاج هر بحرانی را انکار آن و زندانی کردن افشاکنندگان میداند.
شیوع کرونا و نمایش پیکر فرسوده نظام جمهوری اسلامی / 13 March 2020
صحبتهای پدر #آتنا_دائمی
به آتنای من گفتهاند: “اینهمه به شما فشار میآوریم، شما چرا نمیمیرید”
آتنا دائمی / 13 March 2020
تشکیل پرونده جدید و احضار آتنا دائمی به دادگاه در شرایط شیوع کرونا در زندان
آتنا دائمی در رابطه با پرونده جدیدی که برای نامبرده تشکیل شده به دادگاه احضار شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، آتنا دائمی فعال مدنی محبوس در بند زنان زندان اوین در حالی که از شرایط جسمانی مطلوبی برخوردار نیست، در رابطه با پرونده ی جدیدی که برای نامبرده تشکیل شده به دادگاه احضار شده است.
معصومه نعمتی مادر آتنا دائمی با انتشار پستی در صفحه شخصی خودش در اینستاگرام، نوشت:
“در شرایط بحرانی کشور دخترم برای محاکمه پرونده جدید به دادگاه احضار شده است.”
در این پست ویدئویی پدر آتنا دائمی در آن از وضعیت نامساعد جسمانی دخترش و احضارش به دادگاه و عدم موافقت با مرخصی وی در شرایط بحرانی شیوع کرونا در زندان خبر داد.
#نان_کار_آزادی_اداره_شورایی
احضار آتنا دائمی به دادگاه / 13 March 2020