تاکنون چند تن از کارگران تحت پوشش وزارت نفت از جمله در عسلویه و اصفهان در اثر ابتلا به کرونا (کووید ۱۹) راهی بیمارستان شده‌اند. کارگران و کارکنان نهادهای وابسته به این وزارتخانه بارها به عدم کاهش ساعت کار یا تعطیلی کار اعتراض کرده‌اند، اما در بخشی از پروژه‌ها کارگران هنوز در سه شیفت کار می‌کنند. در چنین شرایطی وزارت نفت با صدور بخشنامه‌ای همه نهادها و شرکت‌های زیرمجموعه این وزارتخانه را از اعلام آمار بیماران مبتلا به کرونا و گفت‌وگو با رسانه‌ها منع و تاکید کرده است آمار مبتلایان را تنها به این وزارتخانه گزارش کنند.

کارگران شرکت نفت از اعتصاب سراسری سه‌روزه خبر داده اند

به رغم اصرار کارشناسان به تعطیلی موقت شرکت‌های نفتی، وزارت نفت با تعطیلی موقت کارها مخالفت کرده و برخلاف مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، ساعت کار کارکنان را نیز کاهش نداده است. این موجب اعتراض کارکنان نفت شده است.

سایت «نفتی‌ها» به نقل از کارکنان وزارت نفت نوشته وزیر نفت مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا را لازم‌الاجرا نمی‌داند.

کارکنان وزارت نفت از تبعیضی که در این وزارتخانه در انجام اقدامات لازم و توزیع امکانات بهداشتی صورت گرفته معترضند. در برخی از ساختمان‌ها در بدو ورود تب مراجعان و کارکنان را می‌سنجند و در برخی دیگر از ساختمان‌ها نه. توزیع ماسک و تجهیزات ضدعفونی‌کننده نیز وضعیت مناسبی ندارد.

کارگران شرکت‌های مختلف زیرمجموعه وزارت نفت در روزهای گذشته به عدم اتخاذ تدابیر پیشگیرانه از جمله کاهش ساعت کار و در اختیار نداشتن امکانات بهداشتی برای پیشگیری از کرونا اعتراض کرده‌اند.

در عسلویه که به لحاظ زندگی جمعی کارگران و و حضور کارکنان اقماری، از مناطق پرخطر برای کارگران است، کمیته‌ی اضطراری منطقه ویژه پارس، تهیه اقلام لازم و اقدامات پیشگیرانه را به شرکت‌ها واگذار کرده و آن‌ها مجازند متناسب با «بضاعت خود» اقدام کنند. کارگران می‌گویند چند تن از همکارانشان به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند، اما بیشتر کارگاه‌ها فاقد حداقل امکانات بهداشتی و پیشگیرانه هستند و بسته‌های بهداشتی نیز که برای کارگران تهیه شده از سوی پیمانکار در اختیار کارگران قرار نگرفته است.

در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر رستوران‌ها تعطیل شده و ساعت کار کارگران تغییر کرده است. اما مشکل در سرویس‌های حمل و نقل کارگران برجاست.

کارکنان انبار نفت در سه شیفت کار می‌کنند و به طور مستمر با رانندگانی که از مناطق مختلف برای حمل نفت به انبارها مراجعه می‌کنند در تماسند اما دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی کننده به اندازه کافی در اختیار ندارند. یکی از کارگران بارگیری در شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی منطقه اصفهان هم می‌گوید یکی از همکاران او به کرونا آلوده شده. او می‌افزاید کل ایران راننده‌ها به این محل می‌آیند و با کارکنان این شرکت در تماس هستند. اما «وضعیت بهداشتی صفر است».

کارگران شرکت ملی حفاری ایران نیز که در دکل‌های حفاری ۱۰۰ کارگر با هم در ارتباط نزدیک کار می‌کنند، به نبود اقدامات پیشگیرانه لازم از جمله عدم کاهش ساعت کار اعتراض کرده‌اند.

نظرسنجی که سایت «نفتی‌ها» در هفته گذشته از کارکنان نفت درباره کیفیت خدمات و میزان توانمندی بهداشت صنعت نفت برای سنجش کیفیت خدمات آن انجام داده است، نشان می دهد تنها ۹ درصد از شرکت‌کنندگان این خدمات را کافی دانسته‌اند و ۸۱ درصد از خدمات ارائه شده ناراضی بوده‌اند.


در همین زمینه: