عربستان سعودی در واکنش به عدم موافقت روسیه با کاهش تولید نفت، از طرح خود برای افزایش بیسابقه تولید از آوریل سال جاری خبر داد و به همین سبب قیمت نفت خام در بازارهای جهانی حدود ۲۹ درصد سقوط کرد: بیشترین کاهش قیمت نفت در یک روز در ۳۰ سال گذشته.
به گزارش خبرگزاری رویترز دوشنبه ۹ مارس/ ۱۹ اسفند قیمت نفت خام برنت ۲۹ درصد از ارزش خود را از دست داد و به ۳۱ دلار و دو سنت رسید. پایینترین قیمت نفت از ۱۲ فوریه ۲۰۱۶ تاکنون. اگر کاهش قیمت نفت ادامه پیدا کند به زودی نفت خام به سطح ۱۷ فوریه ۱۹۹۱ میرسد که حمله نظامی آمریکا به عراق آغاز شد.
شیوع کروناویروس جدید در جهان سبب تعطیلی برخی کارخانهها و کسب و کارها به ویژه در زمینه گردشگری شده و در مجموع اقتصاد جهان و میزان تولید و قیمت نفت را تحت تأثیر قرار داده است. پنجشنبه ۵ مارس/ ۱۵ اسفند وزیران نفت اوپک با صدور بیانیهای پیشنهاد کردند که برای جلوگیری از آثار منفی شیوع ویروس کرونا در بازارهای جهانی، روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت از تولید خود را تا پایان سال ۲۰۲۰ کاهش دهند. سهم اوپک از این میزان یک میلیون بشکه و سهم غیراوپک ۵۰۰ هزار بشکه تعیین شده بود. این طرح جمعه ۶ مارس/ ۱۶ اسفند در هشتمین نشست اعضای اوپک و غیر اوپک به بحث گذاشته شد. روسیه اما با کاهش تولید نفت مخالفت کرد و در نتیجه اتحاد اوپک و غیر اوپک بعد از سه سال همکاری برای کنترل قیمت نفت در بازارهای جهانی فروپاشید. حالا رقابتی بین عربستان سعودی و روسیه درگرفته است.
عربستان سعودی اعلام کرد که از آوریل سال جاری به بعد تولید نفت خام خود را به ۱۰ میلیون بشکه در روز افزایش میدهد. عربستان تلاش میکند به عنوان اولین تولیدکننده نفت در جهان، روسیه را که دومین تولیدکننده نفت در جهان است مجازات کند. روسیه برای تأمین مخارج خود به نفت چهل دلاری نیاز دارد.
شرکت نفتی آرامکو سعودی یکشنبه گذشته اعلام کرد که بهای نفت سبک خود در بازارهای آسیایی را در مقایسه با متوسط قیمت نفت خام عمان و دبی در آوریل سال جاری در مارس سال جاری ۶ دلار در هر بشکه و در آوریل ۳ دلار و ۱۰ سنت در هر بشکه کاهش داده است.
بر اساس بیانیه شرکت نفتی آرامکو، بهای نفت سبک فروش عربستان در بازارهای آمریکای در ماه مارس در مقایسه با متوسط قیمت نفت آمریکا ۷ دلار در هر بشکه و در آوریل ۳ دلار و ۷۵ سنت در هر بشکه کاهش یافته است.
بر همین اساس، بهای نفت سبک سعودی برای فروش در شمال غرب اروپا نیز ۸ دلار برای هر بشکه در مقایسه با متوسط قیمت نفت برنت دریای شمال کاهش یافت.
این اقدامات به معنای آن است که عربستان به نفت خود چوب حراج زد. گلدمن ساکس پیشبینی کرده است که قیمت نفت خام به ۳۰ دلار در هر بشکه برسد.
بیشتر بخوانید:
با سقوط قیمت نفت به حدود بشکه ای ۳۰ دلار, یک میخ دیگر به تابوت جمهوری طاعونی اسلامی نشست.
ظهور کرونا در اقتصاد ورشکستهء جمهوری اسهالی به معنای موج عظیمی از ورشکستگی ها در تمامی سطوح اقتصاد کشور بود.
که حالا با سقوط قیمت نفت, گل بود به سبزه نیز آراسته شد, و کسری های بیشتر در بودجهء دولت اجتناب ناپذیر شد.
اگر از عید پارسال تا الان یک ضرب بلایا و کشتار و درد و بدبختی گریبانگیر مردم نشده بود, ملت قطعا رژیم را ساقط کرده بودند.
رژیم روی هوا.
و مردم نیز روی هواتر.
نقی / 10 March 2020
ببین گرفتار توهم شدی در حقیقت یک میخ به تابوت خودت خورده خبر نداری .اگر
یک ذره*** داشتی می تونستی بفهمی که مردم در شرایط بحران به دنبال هرج و مرج نیساند
***
Ebi / 10 March 2020
شما هم درست می گوید و هم نادرست و ناصحیح.
بخش نادرست و ناصحیح این است که توهم تمام و کمال از آن امت پست فطرت جنایتکار, خونخوار حزب اللهی است, با توهم داشتن به این که تا ابد دهر با کشتن مردم میتواند قدرت را حفظ کند. فقط به یاد بیاور که در آبان ماه امسال هر جا که دست مردم به دفتر های امام جمعه ها در شهر های مختلف رسید, همه چیز را به آتش کشیدند, از قرآن و نهج البلاغه تا ….(دفتر امام جمعه شهر قدس در غرب شهر تهران, دفتر امام جمعه بندر امام خوزستان, مدرسه علمیه امام مهدی در شهر اهواز, مدرسه علمیه زنان کوثر در فردیس کرج, حوزه علمیه زینبیه اصفهان, مدرسه علمیه صالحیه مکتب الصادق کازرون, مدرسه علمیه خاتم الانبیاء شیراز,…) آن امام جمعه هایی هم که جان سالم بدر بردند, شانس آورده بودند که در دفترهایشان نبودند, وگرنه به همان سرنوشت “کتابهای مقدسشان” دچار میشدند.
فکر می کنید که در فرصت و نوبت بعدی, خیزش و قیام اجتناب ناپذیر آتی (خصوصا پس از این فاجعهء کاملا مهندسی شده از سوی سپاهِ کرونا) برخورد و عکس العمل مردم به رژیم چه خواهد بود؟
عقل سلیم به ما می گوید, به احتمال بسیار بسیار قوی خیلی شدیدتر و سهمگین تر از آبان ماه امسال.
بخش درست گفتهء شما این است که مردم ایران هرج و مرج طلب نیستند. که دقیقا به همین دلیل نیز این جمهوری جهنمیِ, اسهالیِ طاعونی را بسیار منظم و حساب شده, به صورت متشکل و یکپارچه از طریق یک اعتصاب عمومی, سراسری سرنگون خواهند کرد.
و اما از بابت میخ هایی که در دو سال اخیر از بیرون و داخل ایران بر تابوت جمهوری طاعونی اسهالی زده شده است. با اجازهء شما, آنها را یک به یک مرور می کنیم.
اول میخ های خارجی زده شده به تابوت ج.ا.
یک) سوریه: در حقیقت امر نقش ج.ا. در سوریه را میتوان از زاویهء مزدوری ج.ا. در خدمت پوتین دید, بدینگونه که, زمانی که قاسم سلیمانی به مسکو رفت و با «خبر خوش» پیوستن پوتین به جنگ سوریه به تهران برگشت (ژوییه ۲۰۱۵) نه او و نه خامنهای به فکرشان هم نمیرسید کارشان در سوریه به مزدوری برای روسیه برسد
قدمت مزدوری به اندازه قدمت تاریخ جنگهای بشر است. نیروهایی خارجی که در ازای پول برای کشوری دیگر میجنگند مزدور نامیده میشوند. در عصر جدید میتوان به مزدوران سوییسی اشاره کرد که در قرن شانزدهم برای فرانسه میجنگیدند، یا مزدوران آلمانی که برای جنگ استقلال آمریکا استخدام شده بودند.
ج اسلامی از آغاز بحران سوریه جهت کاهش تلفات نیروهای خود مجبور به استخدام مزدورانی از لبنان (حزب الله) پاکستان (زینبیون) و افغانستان (فاطمیون) شد. گروه اول که همه مخارج زندگی و هزینه تسلیحات را طبق اذعان رهبرش سید حسن نصرالله از ایران می گرفت و دو گروه دیگر، اعضایشان به غیر از حقوق ماهیانه پانصد دلاری، در صورت کشته شدن به خانوادهشان اقامت ایران اعطا میشد, اما اکنون هرسه این نیروها به همراه نیروهای خود ج اسلامی عملا به مزدوری روسیه درآمدهاند. یعنی تنها باید بجنگند و در تصمیم گیریهای سیاسی و نظامی هیچ نقشی ندارند.
در مورد جنگ اخیر ادلب دیدیم که بدون اطلاع ایران به ناگاه پوتین تصمیم به جنگ گرفت و در پی آن تعداد زیادی از سپاه و متحدانش در جنگ ادلب کشته شدند و زمانی که پوتین تصمیم به آتش بس گرفت فقط اعلام کرد که کافیست و اسلحهها را خاموش کنید و سپاه و متحدانش اسلحهها را خاموش کردند. ایران در مذاکرات پوتین و اردوغان در حد یک نظارهگر هم حضور نداشت. در واقع ایران نه در آغاز جنگ ادلب و نه در پایان آن هیچ نقشی نداشت و در کنار مزدورانش، خودش هم دقیقا نقش مزدور را بازی کرد با این تفاوت که حزب الله و فاطمیون و زیبنیون حداقل مزدورانی با جیره و مواجب هستند برای سپاه، اما سپاه مزدوری بی جیره و مواجب است برای روسیه و این همه ماجرا نیست. پوتین با نتانیاهو بر سر حذف کامل ایران از صحنه سیاسی سوریه به تفاهم رسیده. از یکسو اسراییل با ماندن اسد در سوریه موافقت کرده و در مقابل روسیه هم با حملات اسراییل به نیروهای سپاه در سراسر خاک سوریه موافقت کرده و آسمان سوریه را برای حملات اسراییل کاملا باز گذاشته است
در آینده در دروس سیاسی و نظامی فاجعه سیاست ج اسلامی در سوریه به عنوان مصداقی از شکست مطلق در همه ابعاد یک استراتژی جنگی-نظامی تدریس خواهد شد.
دو) لبنان: با قیام مردمی سراسری در لبنان و مطرح شدن سیاستها و مطالبات غیر فرقه گرایانه و غیر مذهبی (که در مواقعی نیز شکل های ضد مذهبی به خود می گیرد) می بینیم که سرمایه گذاری های ج.ا. در لبنان نیز تماما ورشکسته شده اند و مبارزه علیه رژیم در ایران تبدیل به یکی از محورهای مبارزاتی مردم لبنان شده است.
سه) عراق: کشور همسایهء ایران که شاهد بیشترین سرمایه گذاری های ج.ا. در چند سال اخیر بوده است نیز از انقلاب اکتبر عراق, همانند سوریه و لبنان تبدیل به گور دیگری برای سیاست های توسعه طلبانهء آخوندها شده است و شعارهای روزمرهء مردم عراق از میدان تحریر بغداد, تا خیابانهای بصره و دیگر شهرها, تا آتش زدن پرچم عنکبوتی جمهوری اسهالی, تا حمله به سفارت خانه و کنسولگری های ج.ا. در عراق نشاندهندهء میخی است که از سوی مردم قهرمان و خصوصا نسل جوان عراقی بر تابوت ج.ا. زده شده است.
این از عمده میخ های خارجی (که البته از افغانستان و یمن نیز میتوان مثال آورد, اما مطلب دارد مقداری طولانی می شود).
میخ های داخلی زده شده به تابوت ج.ا.
۱) دیماه ۱۳۹۶: شعار “اصلاح طلب, اصولگرا دیگه تمومه ماجرا” به خوبی نشان دهندهء این بود که مردم دیگر هیچ توهمی نسبت به هیچکدام از جناح های ج,ا. ندارند (که میزان پایینتر از ۱۰% شرکت کنندگان در “انتخابات” امسال, بهترین نشاندهندهء وجود این عدم توهم است). گسترش قیام دیماه ۱۳۹۶ به بیش از صد شهر و بسیاری از مناطق روستایی نشاندهندهء عمق و نفوذ جنبش سرنگونی جمهوری طاعونی است.
۲) آبانماه ۱۳۹۸: آبانماه امسال آمد, دلیل دیماه ۱۳۹۶. میخ دیگری بر تابوت ج.ا. و نشاندهندهء این که مردم از هر فرصت و امکانی برای سرنگونی ج.ا. استفاده خواهند کرد. گسترش خیزش و قیام آبانماه امسال تاکیدی بود بر عمیقتر شدن و رادیکال تر شدن مبارزه برای سرنگونی ج.ا.
۳) نفت بشکه ای ۳۰ دلار.
۴) فاجعه ای مهندسی شده از سوی سپاه کرونا.
چندین و چند میخ های اساسی داخلی دیگر نیز هست, اما مطلب مقداری طولانی شد و باقی مطلب بماند برای فرصت بعدی.
اما با استناد به همین میخ های ذکر شده در اینجا, حتی “مغز” علیل حزب اللهی های جنایتکار نیز باید بتواند بفهمد که با زده شدن تمامی این میخها بر تابوت ج.ا, واقعا باید گفت:
“…دیگه تمومه ماجرا!”
نقی / 11 March 2020