رابرت موگابه، رهبر زيمبابوه، شورای امنيت سازمان ملل متحد را به جنگ‌طلبی بی‌انتها متهم کرد و با اشاره به سرنگونی معمر قذافی، رهبر سابق ليبی توسط ناتو  اقدامات اين سازمان نظامی را محکوم نمود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، موگابه که روز چهارشنبه، ۲۶ سپتامبر (شش مهر) در مجمع عمومی سازمان مل متحد سخنرانی می‌کرد، اظهار داشت که “استيلای نظامی” ناتو در ليبی نشان می‌دهد که اعضای اين سازمان تا چه ميزان “تحت تأثير اين باور متکبرانه که آنها قدرتمندترين‌ها در ميان ما هستند، قرار گرفته‌اند.”

او افزود: “تلاش‌های اتحاديه آفريقا برای برقراری صلح در ليبی به چالش کشيده شده، ناديده انگاشته و مورد تحقير واقع شده است.”

موگابه همچنين در سخنان خود مرگ سفير آمريکا در بنغازی در پی حمله مسلمانان تندرو به سفارت اين کشور را که به‌خاطر انتشار فيلم ضداسلامی صورت گرفت “غم‌انگيز” خواند اما در همين حال گفت “مرگ وحشيانه” معمر قذافی نيز غم‌انگيز بود اما آمريکا آن را محکوم نکرد.

رابرت موگابه مرگ سفير آمريکا در بنغازی را “غم‌انگيز” خواند اما در همين حال گفت “مرگ وحشيانه” معمر قذافی نيز غم‌انگيز بود

رهبر ۸۸ ساله زيمبابوه خطاب به سران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: “ای کاش جامعه بين‌المللی را به ممانعت از کل اين تحول خطرناک و نامطلوب پيش از آن‌که اوضاع بدتر شود، ترغيب کنيم.”

سال گذشته پس از آن‌که شورای امنيت سازمان ملل متحد دو قطعنامه را با موضوع محافظت از غيرنظاميان در مقابل شيوه‌های تأديبی قذافی به تصويب رساند، ناتو حملات نظامی خود را به ليبی آغاز کرد.

غرب و دولت جديد ليبی از آن جنگ ابراز خشنودی کرده‌اند اما هم‌اکنون روسيه، چين و ديگر کشورها می‌گويند برای جلب موافقت‌شان درباره انجام آن عمليات، آنها را فريب داده‌اند.

موگابه در سخنان خود شورای امنيت سازمان ملل را به خاطر ناديده گرفتن تلاش‌هايی که  به منظور پايان بخشيدن صلح‌آميز به درگيری‌ها صورت گرفته است، مورد حمله قرار داد.

او گفت: “در مقابل، به نظر می‌رسد که ميلی سيری‌ناپذير به جنگ، قدغن‌سازی، تحريم و ديگر اقدامات کيفری در اين شورا وجود دارد.”

موگابه که کشورش هنوز با تحريم‌های تعدادی از کشورها دست و پنجه نرم می‌کند، همچنين اظهار داشت که از مفهوم مسئوليت سازمان ملل متحد که محافظت از کشورهاست، به طور جدی سوء استفاده شده و  به تجاوز به قلمرو کشورها تعبير شده است. 

رابرت موگابه از زمان استقلال زيمبابوه از بريتانيا در سال ۱۹۸۰ تاکنون قدرت را در اين کشور در دست گرفته است. او در آخرين اجلاس جنبش عدم تعهد که چندی پيش در تهران برگزار شد، مهمان دولت ايران بود.