علاوه بر کرونا بیماری‌های ویروسی دیگر از جمله آنفولانزای نوع B در جامعه شیوع یافته است. مردم با مشاهده علائمی مانند عطسه و سرفه و آبریزش بینی گمان می‌برند به کرونا مبتلا شده‌اند. ازدحام مردم در بیمارستان‌ها نه تنها امدادرسانی را مختل کرده، بلکه زمینه شیوع کووید ۱۹ را هم افزایش داده است. یک مقام وزارت بهداشت از مردم خواست به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند. مطب پزشکان و مراکز جامع سلامت مسئول پذیرش بیماران‌اند. سامانه تلفنی ۱۹۰ نیز مرجع پاسخگویی به مردم است.

علاوه بر کرونا بیماری‌های ویروسی دیگر از جمله آنفولانزای نوع B در جامعه شیوع یافته است. مردم با مشاهده علائمی مانند عطسه و سرفه و آبریزش بینی گمان می‌برند به کرونا مبتلا شده‌اند.

احمد امیرآبادی فراهانی‌ دوشنبه ۵ اسفند در حاشیه جسله علنی مجلس شورای اسلامی گفت در قم دست‌کم در روز ۱۰ نفر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست می‌دهند. به گفته نماینده قم، در این شهر تاکنون ۵۰ نفر در اثر کرونا درگذشته‌اند.

 به گزارش خبرگزاری فارس، سعید نمکی وزیر بهداشت در جلسه غیر علنی مجلس برای بررسی شیوع کرونا در ایران اعلام کرد که تا دوشنبه ۵ اسفند شمار قربانیان کووید ۱۹ در ایران به ۱۲ نفر و مبتلایان به ۴۷ نفر رسیده است. در همان حال، محمدباقر نوبخت ‏‏معاون رئیس‌جمهوری و رئیس ‏سازمان برنامه و بودجه ایران روز گذشته از اختصاص مبلغ ۵۳۰ میلیارد تومان به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای پیشگیری و مقابله با کرونا خبر داد.

دکتر رضا گلپیرا رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت دوشنبه ۵ اسفند در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از ازدحام مردم در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خبر داد. به دلیل شیوع آنفولانزای نوع B مردم با هر علامتی گمان می‌برند به کرونا مبتلا شده‌اند. دکتر رضا گلپیرا در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا درباره علائم کرونا گفت:

«کسی که دچار تب شده و تبش به راحتی پایین نمی‌آید، کسی که به سرفه افتاده و سرفه‌هایش خشک است، بدن درد، تب بالا و احساس تند تند نفس کشیدن دارد و برای تنفس از عضلات تنفسی‌اش استفاده می‌کند، حتماً باید به مراکز درمانی مراجعه کند.»


توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت جهانی

برای مقابله با ویروس کرونا (کووید ۱۹):

۱. دستهایتان را مرتب با آب و صابون و مواد ضدعفونی الکل‌دار بشورید

۲. دهان و بینی خود را در زمان عطسه با دستمال بپوشانید و در صورت نبود دستمال با آرنج این کار را انجام دهید.

۳. از بغل کردن و دست دادن خودداری کنید

۴. مواد خوراکی را قبل از خوردن ضدعفونی کرده و بعد مصرف کنید

۵. در صورت نیاز به خروج از منزل فاصله حداقل یک متری را با اطرافیان رعایت کنید


به گفته این مقام مسئول در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ایران ازدحام ایجاد شده و مردم با مشکلاتی مواجه شده‌اند و در همان حال ازدحام، خطر شیوع کووید ۱۹ را افزایش می‌دهد. برای مقابله، وزارت بهداشت در تمام محلات مرکز جامع سلامت دایر کرده است. در این مراکز پزشکان مستقر هستند. علاوه بر این، سازمان نظام پزشکی مقرر کرد که از دوشنبه ۵ اسفند مطب‌های پزشکان هم موظف‌اند بیماران دارای علائم را ویزیت کنند. چنانچه بیمار مشکوک به کرونا باشد، پزشک او را به مرکز جامع سلامت ارجاع می‌دهد و اگر این مرکز هم ابتلا به کرونا را تأیید کرد، بیمار در بیمارستان بستری می‌شود. دکتر رضا گلپیرا در ادامه مصاحبه با ایسنا گفت:

«مردم به هیچ‌وجه به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند. مراجعه به بیمارستان‌ها خودش ممکن است منجر به انتقال ویروس شود.»

 در حال حاضر سامانه تلفنی ۱۹۰ مرجع پاسخگویی به مردم است.

برای دفن افرادی که در اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند نیر پروتکلی تهیه شده است. رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت گفت:

 «متوفی را طبق پروتکل بهداشتی خاص دفن می‌کنیم، به‌طوری که فرد را در بیمارستان به صورت کامل کاور می‌کنند و دیگر کسی حق ندارد کاور را باز کند. در نهایت متوفی با نظارت بهداشتی دفن می‌شود، نه اینکه او را به خانواده تحویل دهند.»

در همان حال حمیدرضا رشیدی‌نژاد، رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان اعلام کرد که هم‌اکنون چهار بیمار مشکوک به کرونا و دو مسافر مشکوک به کرونا در یکی از بیمارستان‌های کرمان بستری شده‌اند اما جواب قطعی آزمایش آنها هنوز مشخص نیست.

محمد موقری‌پور، معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی سیرجان نیز از بستری شدن یک بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان سیرجان خبر داد. این فرد در یکی از دانشگاه‌های قم مشغول تحصیل بود.

بیشتر بخوانید: