شبکه تلویزیونی CNN با یک پرستار به نام نیگ ژو در شهر ووهان تلفنی گفتوگو کرده است، شهری که کانون شیوع کروناویروس / کووید-۱۹ است. نینگ ژو میگوید که ابتلای کادر پزشکی به کرونا خود به یک مسئله جدی تبدیل شده است: «پیشتر از کادر پزشکی ما بیش از ۱۰۰ نفر در خانه خود قرنطینه شده بودند.» اکنون ۳۰ نفر دیگر به این تعداد افزوده شده است. بنابر برآورد نینگ ژو از ۵۰۰ کادر بیمارستانی که او در آن کار میکند، بیشتر از ۱۳۰ نفرشان مبتلا شدهاند.
طبق آمار رسمی چین تا کنون ۶ نفر از کادر پزشکی خط مقدم مقابله با بیماری درگذشتهاند.
در آغاز روز جمعه، ۱۴ فوریه (۲۵ بهمن) مقامات چینی خبر دادند که ۱۲۱ تن دیگر براثر ابتلا به کووید-۱۹ در گذشتهاند. به این ترتیب تعداد کل درگذشتگان در چین بر اثر ابتلا به این بیماری ویروسی طبق آمار رسمی به ۱۴۰۸۳ تن میرسد.
کل مبتلایان در چین حدود ۶۵ هزار تن برآورد میشود.
وضعیت در کشورهای دیگر
تا کنون دست کم ۲۵ کشور رسما از موارد ابتلا به کروناویروس / کووید-۱۹ خبر دادهاند. طبق آخرین خبرها یک نفر در هنگکنگ که جزء چین است اما وضعیت ویژهای دارد، یک نفر در فیلیپین و یک نفر در ژاپن درگذشتهاند.
ویتنام یک منطقه در شمال شرقی هانوی را به حالت قرنطینه درآورده است. در آن منطقه که احتمال شیوع بیماری در آن میرود، حدود ۱۰ هزار نفر سکونت دارند.
ایران میگوید خود را برای مقابله با شیوع بیماری آماده کرده است. قاسم جانبابائی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمعه ۲۵ بهمن در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) درباره تمهیداتی که وزارت بهداشت برای مقابله با شیوع بیماری تنفسی کووید ۱۹ در ایران در نظر گرفته گفت: «وزارت بهداشت به تمام بیمارستانهای کشور ابلاغ کرده که یک اتاق از اورژانس خود را برای بیماران مشکوک به کرونا در دوران ایزوله آماده کنند و هر دانشگاه مکلف است یک بخش عفونی ایزوله شده برای بیماران احتمالی کرونا آماده کند.»
در مجموع تمرکز بحران همچنان در استان هوبی چین است. آمار ابتلا به بیماری در خارج از چین حدود ۴۵۰ نفر است. در مقایسه با آمار مبتلایان در چین آشکارا به نظر میرسد که اقدامهای بازدارنده از شیوع بیماری کارساز بودهاند. برآورد سازمان بهداشت جهانی هم این است که شیوع بیماری در خارج از چین هنوز به حد اضطرابآوری نرسیده است.