شمار مبتلایان به کرونا ویروس جدید (با نام علمی COVID-19) ناگهان جهش پیدا کرد. علت آن است که روش تشخیص کووید ۱۹ با کیت کافی نیست. به معاینه بالینی بیمار توسط پزشک متخصص نیاز است. بر اساس تشخیص بالینی معلوم شد که تعداد مبتلایان به کروناویروس در چین ممکن است ۱۰ برابر بیش از آنچه باشد که تاکنون اعلام شده است. دولت چین، چندین مقام بلندپایه را برکنار کرد.

بیمارستان تخصصی ووهان برای درمان کروناویروس

روش تشخیص کافی نبود

پنجشنبه ۱۳ فوریه/ ۲۴ بهمن کمیسیون بهداشت استان هوبی (کانون شیوع کووید ۱۹) اعلام کرد که در روش تشخیص کووید ۱۹ «تجدید نظر» شده است. بر این اساس موارد مشکوکی از ابتلا به کروناویروس هم که کیت‌های تشخیص تاکنون ابتلا بدان را نشان نداده بودند، به شمار مبتلایان افزوده شدند. پزشکان چینی در معاینه بالینی بیماران مشکوک به ابتلا به کروناویروس با روش‌هایی مانند عکس‌برداری از ریه و همچنین تغییرات رفتاری بیمار و تغییرات روحی و روانی او ابتلا به کروناویروس را تشخیص داده‌اند. بنابراین می‌توان گفت بر اساس یافته‌های تازه، به کیت‌های تشخیص و یا دماسنجی به تنهایی نمی‌توان اتکا کرد. برای تشخیص قطعی ابتلا به کروناویروس به معاینه بالینی بیمار توسط پزشک کارآزموده نیاز است.

صبح پنجشنبه تلویزیون دولتی چین تعداد تلفات کرونا را ۲۴۲ نفر بیش از روز گذشته اعلام کرد. با این حساب تعداد تلفات کرونا در روز پنجشنبه به ۱۳۶۹ نفر رسید. در مجموع در استان هوبی ۱۴۸۰۰ نفر به کرونا مبتلا هستند. روز گذشته مسئولان محلی تعداد مبتلایان را فقط ۱۶۳۸ نفر اعلام کرده بودند. در سراسر جمهوری خلق چین در مجموع دست‌کم ۶۰۳۰۰ نفر به کروناویروس مبتلا شده‌اند.

بر اساس یافته‌های دانشگاه جان هاپکین بالتیمور که با سازمان جهانی بهداشت همکاری می‌کند، تاکنون در مجموع ۶۰۶۰ نفر از مبتلایان سلامت خود را بازیافته‌اند.

خبرگزاری دولتی شینهوا از عزل رهبر حزب کمونیست در استان هوبی خبر داد. قرار است شهردار سابق شانگهای جانشین او شود.

مرگ مشکوک زن میانسال در تهران

روزنامه ایران روز گذشته گزارش داده بود که پیش از ظهر دوشنبه ۲۱ بهمن حدود ساعت یازده و نیم مسئولان بیمارستانی در تهران در تماس با ۱۱۰ از مرگ مشکوک یکی از بیماران در اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر دادند. کادر درمانی بیمارستان بر اساس مشاهدات و معاینه بالینی بیمار گفته بودند این زن به ویروس کرونا مبتلا بوده و بر اثر ابتلا به ویروس جان خود را از دست داده است. بیمار یک زن ۶۳ ساله ساکن تهران بود.

سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چهارشنبه ۲۳ بهمن در حاشیه برگزاری نشست هیأت دولت در واکنش به گزارش‌ روزنامه ایران، به تنها مورد ثبت شده مشکوک در زنجان در تاریخ ۱۸ بهمن اشاره کرد و گفت:‌

« تا امروز مورد مثبتی از ‌کرونای جدید نداشتیم. خانمی ‌در زنجان بود که چند وقت تحت نظر قرار داشت و سه بار تست شده و آخرین تست وی‌ هم ‌منفی بوده است.»

اکنون بر اساس یافته‌های تازه ظاهراً نمی‌توان تنها به نتیجه تست اکتفا کرد.

نمکی در ادامه سخنان خود در جمع خبرنگاران گفته بود:

«قطعاً کرونا یک تهدید جدی است و صدای پای کرونا را از پشت مرزها می‌شنویم.»

نشست سازمان جهانی بهداشت

سازمان جهانی بهداشت با حضور بیش از ۳۰۰ پژوهشگر درباره روش‌های تشخیص کووید ۱۹، راه‌های پیشگیری از جمله یافتن واکسن برای جلوگیری از ابتلا به کروناویروس و روش‌های درمان احتمالی همایشی را در در وین برگزار کرد. بر این اساس برخی داروها که تاکنون در درمان اچ آی وی به کار می‌رفت، ممکن است در درمان کروناویروس هم موثر باشد. به گفته سومیا سوامیناتان، پژوهشگر ارشد سازمان جهانی بهداشت، چهار نوع واکسن در دست تهیه است. اولین آزمایش‌های واکسن روی انسان‌ها احتمالاً از سه تا چهار ماه آینده آغاز می‌شود و حداقل ۱۲ تا ۱۸ ماه طول می‌کشد تا واکسن‌ها به طور گسترده در دسترس قرار گیرند.

پنجشنبه وزیران بهداشت کشورهای اتحادیه اروپا در یک نشست اضطراری در بروکسل درباره کروناویوروس، روش‌های تشخیص و پیشگیری یا یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند.

بیشتر بخوانید: