سرکوب فعالان کارگری و محرومیت آن‌ها از حقوق اجتماعی به شکل آشکار و نهان ادامه دارد. کارفرمایان کارخانه‌های سیمان کارون و نیشکر هفت‌تپه خواستار محاکمه مجدد کارگرانی شدند که دادگاه آن‌ها را تبرئه کرده است. جعفر ابراهیمی، معلم و فعال حقوق معلمان نیز پس از آزادی از زندان با پرونده‌ای مواجه شد که آموزش و پرورش در زمان دستگیری او برایش تشکیل داده است.

تجمع ۲۸ آبان ۹۸ کارگران نیشکر هفت‌تپه مقابل فرمانداری شوش- عکس: ایرنا

روز ۱۷ بهمن فرزانه زیلایی وکیل کارگران نیشکر هفت‌تپه اعلام کرد کارفرمای هفت‌تپه به رای برائت شش کارگر این کارخانه توسط دادگاه کیفری شوش اعتراض کرده و خواهان تجدید نظر شده است.

سه کارگر کارخانه سیمان کارون ۱۶ بهمن مجدداً به دادگاه فراخوانده شدند. این کارگران در جریان اعتصاب سال ۹۵ این کارخانه دستگیر و محاکمه شده بودند. دادگاه آن‌ها را تبرئه کرده اما کارفرما به این رای اعتراض کرده و خواهان تجدید نظر است.

جعفر ابراهیمی، بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان پس از یک ماه بازداشت به قید وثیقه آزاد شده اما وزارت آموزش و پرورش اجازه بازگشت او به کار را سلب کرده و پرونده‌ای نیز در ارتباط با تخلفات اداری برای وی گشوده است.

اعتراض کارفرمای نیشکر هفت‌تپه به تبرئه شش کارگر این مجتمع

اعتصاب کارگرن نیشکر هفت‌تپه با خواست پرداخت مطالبات معوقه، خلع ید از کارفرمای خصوصی و بازگشت به کار کارگران اخراجی و آزادی اسماعیل بخشی روز چهارم مهر سال جاری آغاز شد.

روز ۱۴ مهر در یازدهمین روز اعتصاب هیاتی از کارگران برای دیدار با نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس قصد سفر به تهران را داشتند که این کارگران روز ۱۴ مهر که در مسیر سفر به تهران برای ملاقات با نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس بودند، در بزرگراه خرم‌اباد به تهران توسط پلیس امنیت بازداشت و پس از مدتی آزاد شدند.

برای محمود خدایی، مسلم چشم‌خاور، ابراهیم عباسی منجزی، ایمان اخضری، یوسف بهمئی و محمد خنیفر وثیقه‌های ۵۰ تا ۱۰۰ میلیونی تعیین شد. اعتصاب کارگران ادامه یافت و خواست آزادی نمایندگان دستگیر شده نیز به خواست کارگران افزوده شد.

روز ۱۷ مهر کارگران به قد وثیقه آزاد شدند. دوم دی ماه شعبه یکصد و دو دادگاه‌های کیفری دو شهرستان شوش حکم برائت این کارگران را صادر کرد. روز ۱۷ بهمن فرزانه زیلایی وکیل کارگران اعلام کرد کارفرما به تبرئه کارگران اعتراض کرده و خواستار تجدید نظر شده است.

اسماعیل بخشی نماینده کارگران هفت‌تپه نیز که به تازگی ازاد شده از بازگشت به کار محروم است.

اعتراض کارفرمای سیمان کارون به تبرئه سه کارگر این کارخانه

دادگاه بررسی پرونده فرشاد خدادادیان طاغونک، خرم آقابیگی و امین حاتمی، سه کارگر سیمان کارون در مسجد سلیمان ۱۶ بهمن برگزار شد. این سه در پی اعتصاب سال ۹۵ در این کارخانه دستگیر شدند و مدتی در بازداشت بودند.

دادگاه در خرداد سال جاری رای به برائت کارگران داده بود اما مدیریت کارخانه به رای صادره اعتراض کرده است.

۴۸۰ کارگر کارخانه سیمان کارون از ۱۸ دی ۹۵ با خواست پرداخت ۱۵ تا ۱۸ ماه مزد معوقه اعتصاب کردند. اعتصاب آن‌ها ۵۰ روز به درازا انجامید و روز ۷ اسفند ۹۵ کارفرما یک ماه حقوق معوقه آن‌ها را پرداخت و کارگران به کار بازگشتند.

۱۰ اردیبهشت ۹۶ چهار تن از کارگران اعتصابی با شکایت کارفرما به اتهام اغتشاش و اخلال در نظم بازداشت و پس از مدتی آزاد شدند. دادگاه آن‌ها را از اتهامات وارده تبرئه کرد اما این رای مورد اعتراض کارفرما قرار گرفت.

۱۷ خرداد سال جاری دادگاه آن‌ها را به همراه یک کارگر دیگر مجدداً احضار کرد و ۱۶ بهمن آن‌ها بار دیگر دادگاهی شدند.

آموزش و پرورش از بازگشت به کار جعفر ابراهیمی جلوگیری می‌کند

جعفر ابراهیمی، معلم و بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان پنجم دی ماه در کرج در مراسم چهلم جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸ در محل آرامستان بهشت سکینه کرج دستگیر و به بند هشت وزارت اطلاعات زندان گوهردشت منتقل شد.

در زمان بازداشت ابراهیمی، مدیریت آموزش و پرورش شهریار حکم شغلی‌اش را لغو و برای این فعال حقوق معلمان حکم غیبت غیرموجه صادر کرد.

هر چند همکاران ابراهیمی به مدیران دبیرستان‌های محل خدمت او در شهریار اعلام کرده بودند که حاضرند به صورت داوطلبانه تا آزادی او در کلاس به عنوان معلم جایگزین حاضر شوند، اما این پیشنهاد پذیرفته نشد و مدیران مدارس یاد‌شده با درخواست اداره آموزش و پرورش خواستار معلم جایگزین شدند.

جعفر ابراهیمی ششم بهمن به قید وثیقه آزاد شد و دو روز بعد خود را جهت بازگشت به کار به کارگزینی معرفی کرد اما از بازگشت وی ممانعت به عمل آمد.

فراتر از این، بر مبنای حکم غیبت غیرموجه برای او پرونده‌ای در هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری آموزش و پرورش گشوده شده است.


بیشتر بخوانید: