در ایران بار دیگر نرخ دلار افزایش یافت و یورو در آستانه ورود به کانال ۱۵هزار تومان قرار گرفت. پس از حمله موشکی ایران به پایگاههای نظامی آمریکا در عراق و سخنان ترامپ، تنش بین ایران و آمریکا بهطور نسبی کاهش یافته و به تبع آن نرخ ارز نیز پایین آمده بود.
صرافیهای بانکها پنجشنبه ۱۰ بهمن، قیمت دلار برای فروش را ۱۳ هزار و ۴۵۰ تومان اعلام کردند که نسبت به روز سهشنبه ۵۰ تومان افزایش داشت.
روز پنجشنبه قیمت فروش یورو نیز در صرافیهای بانکها، ۱۴ هزار و ۹۵۰ تومان اعلام شد در حالیکه روز سهشنبه قیمت یورو ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان بود.
فعالان بازار ارز، رشد سالانه تقاضای ارز در دو ماه پایانی سال، افزایش کسری بودجه دولت و نگرانی از قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) را از دلایل عمده اقتصادی افزایش نرخ ارز میدانند.
پالرمو و سیافتی، لوایح باقیمانده مربوط به گروه ویژه اقدام مالی در ایران همچنان بلاتکلیفاند و مجمع تشخیص مصلحت نظام در اینباره تصمیمگیری نکرده است.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام دوشنبه ۷ بهمن اعلام کرد که زمان بررسی دو لایحه FATF در مجمع پایان یافته و مجمع معتقد است که اکنون نظر شورای نگهبان حکم است.
عبدالناصر همتی پیش از این نقش بانک مرکزی در افزایش نرخ ارز طی ماههای اخیر را بهطور ضمنی تأیید کرده و گفته بود وضعیت خوب ذخایر ارزی ایران در مقایسه با چند سال گذشته بیسابقه است. او بر این اساس وعده داده بود که نرخ ارز کاهش خواهد یافت.
در دیماه گذشته پس از آنکه ایران به پایگاههای نظامی آمریکا موشک پرتاب کرد، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ بر ادامه استراتژی تحریم به جای جنگ با ایران تأکید کرد و تنش کاهش یافت. در پی آن نرخ ارز نیز در ایران کاهش یافت و در ۱۹ دی / ۹ ژانویه نرخ فروش هر دلار آمریکا در بازار آزاد سیر نزولی به خود گرفت و از ۱۴ هزار و ۵۰ تومان به حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسید تا ریال ایران در برابر دلار ۳,۹ درصد تقویت شود. هر یورو نیز در بازار رسمی و آزاد به ترتیب ۱۴ هزار و ۸۰۰ و ۱۵ هزار تومان مبادله شد.
بیشتر بخوانید:
حامد اسماعیلیون، نویسنده و دندانپزشک مقیم کانادا، که همسرش پریسا اقبالیان و :دخترش ریرا را در پرواز ۷۵۲ اوکراین از دست داد:
اما پریسا جان! نگذاشتم به پیکر پاک تو و دخترمان ریرا اهانت شود. نگذاشتم عمامهبهسرهای فرصتطلب و ژنرالهای جانی با دک و پزِ قرون وسطاییشان بر پیکرت نماز بخوانند.
نگذاشتم عزاداران حرفهای، سیاهپوشانِ مادرزاد، مطربان گورخانه و مکبرانِ بدصدا دور شما حلقه بزنند. نگذاشتم تو را بر شانههایشان بگیرند در سلفیهایشان ظاهر شوی کثافتِ مغزشان مشام تو را بیازارد و وهنِ کارناوالِ حقیرشان تو و ریرا را از من ناامید کند.
نگذاشتم آن پرچم را بر تابوت شما دراز کنند نگذاشتم پلاکاردی بزنند نگذاشتم به حریم شما وارد شوند
نگذاشتم در آن گورهای بینام و نشان که برایت در نظر گرفتهاند در قطعهی شهدا تو را و ریرا را دفن کنند سنگ قبر شهید بر مزارت بنشانند و روزی هم در آینده آن سنگ قبر را بشکنند.
Neda / 31 January 2020
روزنامهنگار بازداشت شده از سوی سپاه: درتهران همه احساس میکنند اسیرند!
«من حضور صدها چشم الکترونیکی را حس میکردم. دوستانه ترین چهرههایی که هر روز به من صبح بخیر میگفتند، ممکن بود چهرههای خبرچینها باشند. در تهران وضعیت به این شکل است، همه احساس میکنند، اسیر شده اند.»
در روزنامه بریتانیایی «دی اکونومیست» در شماره چهارشنبه 29 ژانویه آن، منتشر شده، نیکلاس پلهام، روزنامهنگار بریتانیایی که برای این مجله مطلب مینوشت، فاش کرد، به مدت هفت هفته در ایران، بدون وارد شدن رسمی هر گونه اتهام و برغم داشتن گذرنامه معتبر قانونی، بازداشت شده بود!.
اقدامی عجیب … و بی دلیل. مأموران اطلاعات سپاه، پلهام را در روزی که قرار بود از کشور خارج شود، بازداشت کردند . «مطمئنا،ً آزادی کاملی نداشتم. من خود را وادار به رعایت انضباطی درونی نسبت به رژیم کرده وتبدیل به زندانبان وناظر خود شدم و از عواقب بروز هرگونه خطایی، آگاهی داشتم.»
من نمیتوانستم از ایران خارج شوم. در تهران وضعیت به این شکل است، راههایی باز شده و دیگر جادهها بسته میشوند. همه این احساس دارند که اسیر شده اند.»
این مشکل نهایتا با پرداخت جریمه دویست دلاری بخاطر پایان صلاحیت گذرنامهاش، پایان گرفت!.
Pouya / 31 January 2020