چین به قطع راههای مواصلاتی تعداد بیشتری شهر اقدام کرده است. تا کنون ۵۶ میلیون چینی در شهرهای خود قرنطینه شدهاند، اما با این حال تعداد مبتلایان و همچنین جانباختگان در حال افزایش است. با وجود افزایش ترس و وحشت از ویروس کرونا دانشمندان در مورد میزان خطرناک بودن این ویروس مشکوکند.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به سرعت به یک هزار ۳۵۰ تن افزایش یافت. تا ضبح شنبه ۴۱ نفر در چین جان باختند.
حداقل پنج مورد ابتلا در هنگ کنگ، دو مورد در ماکائو، و سه مورد در تایوان گزارش شده است.
به گزارش شبکه خبری «الجزیره»، در سطح جهان از جمله در ژاپن (۲)، تایلند (۵)، کره جنوبی (۲)، ایالات متحده (۲)، استرالیا (۱)، فرانسه (۳)، مالزی (۳)، سنگاپور (۳)، نپال (۱)، و ویتنام (۲) موارد مبتلا به کرونا شناسایی شدهاند.
با افزایش تعداد جانباختگان، کمیسیون سلامت ملی چین شنبه ۲۵ ژانویه / ۵ بهمن اعلام کرد که اقداماتی ملی برای شناسایی موارد مشکوک به ابتلا به ویروس در قطار، هواپیما و اتوبوسها صورت میگیرد.
در این بیانیه آمده که مراکز بازرسی ایجاد شدهاند و مسافران مشکوک به ذاتالریه باید فوراً به یک مرکز پزشکی منتقل شوند.
توریستهایی که از استان هوبئی، به خصوص شهر ووهان که مرکز شیوع ویروس کرونا بوده، به شهرهای دیگر سفر کردهاند تحت مراقبت ویژه و شرایط قرنطینه قرار میگیرند تا از سلامت آنها اطمینان حاصل شود. حداقل ۴۵۰ نیروی اضافی پزشکی نظامی برای کمک به درمان بیماران به هوبئی اعزام شدهاند.
ووهان اصلیترین مرکز صنعتی و تجاری مرکز چین است، جایی که بزرگترین بندر رودخانهای این کشور در آن بر روی رودخانه یانگ تسه قرار دارد.
اولین موارد ابتلا در استرالیا و اروپا
همزمان با این تحولات، روز شنبه استرالیا اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا را تایید کرد.
وزیر بهداشت ایالت ویکتوریای استرالیا، در ملبورن به خبرنگاران گفت که اولین مورد مبتلا یک مرد چینی ۵۰ و اندی ساله است که هفته پیش از چین بازگشته بود. وزیر بهداشت ایالت نیو ساوت ولز استرالیا ساعتی پس از آن ابتلای سه نفر دیگر در سیدنی را تایید کرد. او گفت این افراد به تازگی از چین بازگشته بودند.
در مالزی نیز وزیر بهداشت اعلام کرد که سه نفر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
یک دانشجوی شهر ووهان که به در تاریخ ۵ ژانویه به نپال رفته بود از جمله مبتلایان به ویروس بوده است. او ۱۳ ژانویه به بیمارستانی در نپال مراجعه کرده است.
فرانسه نیز روز گذشته سه مورد ابتلا به ویروس کرونا را تایید کرد. این اولین موارد کشف شده در اروپاست. ایالات متحده نیز دومین مورد مبتلا به کرونا را گزارش داد.
۵۶ میلیون چینی در قرنطینه ویروس کرونا
در حدود ۱۸ شهر در استان مرکزی هوبئی اکنون دچار محدودیت آمد و شد هستند. این محدودیتها جمعیتی بالغ بر ۵۶ میلیون نفر را در برمیگیرد.
مقامات محلی گفتهاند که محدودیتها شامل بستن راههای حمل و نقل عمومی و دسترسی به بزرگراههای این شهرها میشود.
در پکن و سایر شهرهای چین نیز مقامات دستور به تعطیلی جشنها و رخدادهای مرتبط با سال جدید قمری دادند. سال جدید قمری چین امروز شنبه آغاز میشود.
در عین حال بیمارستانها در ووهان با سیلی از مراجعان و کمبود منابع لازم مواجه هستند.
ویدئوها در شبکههای اجتماعی سیلی از افرادی خشمگین با ماسک بر صورت را نشان میدهد که برای آزمایش صف کشیدهاند و برخی نیز شکایت میکنند که اعضای خانواده آنها به خاطر کمبود ظرفیت بیمارستان پذیرش نشدهاند.
مقامات ووهان وعده داده اند که بیمارستانی جدید با ۱۰۰۰ تخت خواب را تا سوم فوریه آماده خواهند کرد.
آیا باید ترسید؟
ویروس کرونا را دانشمندان قبلاً مشاهده نکرده بودند. مقامات بهداشت دقیقاً نمیدانند که منشاء آن چه بوده است. تنها اواخر ماه پیش در استان مرکزی چین اولین مورد ابتلا به آن گزارش شد.
جدی بودن این ویروس اما هنوز سوالی مهم است.
آشکار نیست که این ویروس تا چه حد کشنده است، یا حتی میزان خطر آن به اندازه یک آنفولانزای ساده نیست که دهها هزار نفر را هر سال تنها در ایالات متحده از پای درمیآورد.
جانباختگان این ویروس تاکنون افراد بالای ۵۰ سال بوده اند که از بیماریهای دیگر یا سیستم ایمنی ضعیف رنج میبردند. در جوانها و افراد سالم علائم ابتلا به تب و تنفس سنگین محدود بوده است.
دانشمندان همچنین گفتهاند که میزان واگیردار بودن این ویروس، که سمپتومهای آن به سرماخوردگی و آنفولانزا شبیه است، اما میتواند به ذات الریه منجر شود، مشخص نیست.
افزایش تعداد مرگ و ابتلا ضرورتاً به معنای بدتر شدن بحران نیست. آمار و ارقام رو به افزایش میتواند نشان دهنده نظارت بیشتر و گزارشدهی بهتر در خصوص موارد جدید کشف شده باشد.